Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

smem vprašati, koliko kilogramov si izgubila

lp

Dejte no punce nehajte se prepričevati katera dieta je boljša!

Vsi vemo, da je DOLGOROČNO najboljša zdrava (čim manj izdelkov iz moke, sladkorja, polnomastnih mlečnih izdelkov, konzervirane hrane,…) in redna (na vsake 3 ure – dop.predvsem OH, pop. zelenjava in B) prehrana, vsaj 2l tekočine (voda, nesladkan čaj,…) in miganje (vsaj 1/2ure na dan). Je pa res, da ne gre teža hitro dol ampak ko gre tam tudi ostane.

Če pa kateri “pali” kakšna dieta z imenom (po krvnih skupinah ali atkinson ali…) pa tudi super samo, da deluje in da smo zadovoljne same s seboj.

Jaz sem imela najprej preveč kilogramov, non stop sem iskala neke diete in jih preizkušala. To me je stalo zdravja. Hudo sem zbolela. Teža mi je le padala. Vmes je bil še porod in sem pri svojih 173 cm, nekaj mesecev po porodu tehtala manj kot 50 kg. Sama sem vedela, kako mi neka hrana močno škoduje, počasi sem jo izločala, vse dokler nisem prišla le do kuhanega riža na vodi. Zdravniki mi niso znali pomagati. Ko sem prišla do teh ljudi, ki sem jih omenila, so mi na podlagi vseh teh vzorcev, ki so mi jih vzeli in na podlagi meritev našli vrsto hrane, ki mi škodi in me je pripeljala do tako težkega stanja. Zato pravim, s hrano in z dietami se ni za igrati. Vedeti moraš kaj počneš. Včasih je tudi lahko shujšati, ampak potem je težko te kilograme obdržati, skoraj v vsakem primeru se povrnejo. No, to pa je zgodba mojih dveh znank. Onidve pa sta imeli težavo s preveč teže. Ena se na ta način prehranjuje mislim da že 3 leta, ena pa 2 leti in pol. Mene na začetku to ni zanimalo, saj sem bila vendar presuha, potem pa sem videla da je to resnično tisto pravo, saj se organizem resnično uravnovesi, če si presuh pač pridobiš do optimalne teže, če pa si predebel izgubiš. Ena od njiju je izgubila iz 95 na 60 kg, druga pa iz 84 na 53. prva je tudi višja od druge, samo višine pa res ne vem točne, lahko pa se pozanimam, če želiš? To težo že kar dolgo držijo, kar pa mislim da je najpomembneje. Mimogrede, eni od njiju se je nakazovala tudi sladkorna, saj določene krvne skupine so temu avtomatsko podvržene (pa tudi od genotipa je odvisno), ampak zdaj teh problemov nima več.
Upam, da sem ti povedala kaj koristnega.

Živjo..sem sladkorna bolnica in da so določene krvne skupine temu podvržene sploh ni res. Odvisno je samo od tvojih genov, ko si se rodil. To je tip 1. Tip 2 je pa starostni, dedni in če si predebel. Nič od krvnih skupin.

lp

Jaz nimam sladkorne in tega na žalost ne znam razložiti s takšnimi besedami kot bi ti to razložili tam. Vem pa da je res odvisno od genov, saj tam delajo kot sem omenila tudi po genotipih, kolikor pa vem je krvna skupina a močno bolj podvžena sladkorni in diabetesu kot ostale.

Mimogrede Emma kako zelo se motiš o hrani, predvsem o OH in polnomastnih mlečnih izdelkih. Pa vidim da je itak brez veze, škoda besed, pač nadaljuj kakor paše tebi.

Od genov je odvisno veliko, od krvne skupine pa ne..pojdi na forum od Društva diabetikov in postavi anketo kakšne krvne skupine imajo..v bistvu konec debate o tem tle k smo orng off topic..

lp

No ,moj načrt je ,da hujšam z ločevalno dieto in nobeden me ne bo prepričal,kaj je zame dobro in kaj ne.Sem čisto zadovoljna s tem kar jem,v razne diete na krvne skupine pa ne verjamem.Počutim se dobro in to mi nekaj pove.Da se z mojim telesom ne dogaja nič šokantnega in mu tale dieta zelo paše,tudi glede čistejše kože,kot je nekdo že omenil.

Verjamem pa ,da če se igraš s zdravjem in shujšaš do onemoglosti potem tudi zboliš in potem je potrebna posebna prehrana,da telo spraviš k sebi.Pri tem ti ne pomaga noben jedilnik po krvnih skupinah,ampak ti ga zna sestavit ,oziroma svetovat o prehrani tudi vsak splošni zdravnik.

In punce ,ne pustimo se zmesti,saj je tale tema na forumu namenjena nam ,ki smo se zbrale ,da se vzpodbujamo pri izgubljanju kilaže,ne pa da nas vrže s tira ena reklama.

Tko,jaz imam po 12 dneh manj 3 kilce,ki zdaj kar stojijo,zato je treba vztrajat,ker ko se bodo začele spuščat ne bo konca…ha ha…iz 84 na 81 kg.Ko bo pa pod 80 si bom pa en pohan mes prvoščla,kar tko za nagrado.

Telovadba je pa križ,sicer sem dva dni aktivna z lopato,vsak dan kar orng fizikalca po dve uri.Ampak,treba bi blo kaj druzga….

Živjo body..vidm da ti gre kr fajn k si zgubila 3 kilce..js sm pa v pondelk začela in se bom šele v pondelk tehtala pa mal pomerla če je šou kšn milimetrčk dol :))..Če bo šlo vsaj za 0.3 kg dol bom skakala do stropa..js bi šla pa ful na kšno aerobiko sam me je kr strah it k sm res pri kondiciji na totalni ničli.. pr aerobiki so pa že povišal tempo :(( pa k bi vsaj poznala koga iz idrskega-cerkljanskega konca da bi mela družbo za tečt al pa kej tazga. Sm se lih na nov preselila na ta konc pa sm čist brez družbe.

Ja veverrca,s kondicijo gre počasi,ampak jaz bi tud začela tečt,pa čakam lepše vreme.Jaz pa rajši tečem sama,kajti če grem tečt z kolegico je to pol vse drugo kot tek….pogovarjanje,pa….dejva dons samo hodt…,pol so pa to na koncu sprehodi.

Joj imam enih izgovorov….in zmigat se bo treba,če ne ne bo nič.

Danes sem spet imela enourni pohod-nordijska hoja na hrib eno uro.Lažja spet za pol kilce,končno se je premaknilo z mrtve točke.Danes sem na sadnem dnevu,pa sem za kosilo jedla solato,paradižnik,pa 5 dkg sira na koščke notri,ker ne morem samo prazne hrane jest.Ampak mislim,da ne bo krize.Zdaj pa ne vm vč,kaj naj še pišem,nobene ni na forumu,za vzpodbudo,sama se pa tud ne bom pogovarjala.

Uuu pridna si bla dons..js pa kumi čakam nedeljo da vidm kok mi je šlo ta tedn dol..upam sam da ne preveč pa tud premal ne..ja jih je bl mal gor..js pa sm lah cel dan k nimam službe še zaenkrat..drgač sm pa zbolela neki, me glava boli, prehlajena sm čist tko da danes nism šla nič na orbitrek ker me čist vse boli zard tega prehlada..pa še prešvicat se ne upam k se mi zdi da sm lih zard tega zbolela k sm bla čist mokra in pol sm se čist slekla, da sm se zluftala..lepa napaka ja..drgač je pa ta ločevalna dieta ful pomagala mojmu bratrancu..shujšou je 15 kil nazaj se je pa sam za 3 zredil..tko da je bil kr pridn..zj pa vzdržuje to težo.

Hojla veverrca

Danes imam pa ribice za kosilo,komaj sem pregurala sadni dan.Upam,da bo na tehtnici učinek,ko se boš tehtala.Ko se številka premakne,spet dobiš novo dozo adrenalina.Če si zbolela,pa previdno,dodaj si kakšno hrano,da si telo opomore.Jaz sem že bila enkrat na dieti in sem po 14 dneh zbolela,pa sem mogla prenehat,ker se nikakor nisem mogla pozdravt.Zato je boljš,da si v manjših količinah privoščiš dodatke zdaj.

Upam ,da čim prej prideš k sebi.

Hvala body..js pa ne vem kaj bi jedla, k mi trenutno sploh nč ne paše jest..mi kr slabo rata k pomislm na hrano..vrjetn kšno pomarančo pa jabolko za začetk..pol popoldne kšn riž z rdečo papriko zvečer pa kšno zelenjavo pa polnozrnat kruh..drgač je pa dons že bolš..me vsaj v glavi ne zateguje tok..kako si pa nardiš ribe ponavad?..js dam ribji file na alu folijo pa u pečico pa tist preliv nardim iz ene žličke olivnega olja peteršilja pa česna..pa mi ful dobr pride..

lp

…no čakamo drugo rundo meritev…

povejte,kako kaže vaga?stagnira al se še dol vrti?

Živjo..no danes je bla meritev..je šlo pa kr mal preveč dol..se vidi, da sem bila zadne dni čisto brez apetita, da sem jedla več al manj samo pomaranče pa pila limone..v glavnem šlo je za 3 kg dol..to ni fajn..ko sem se merla po telesu sem pa skupaj zgubila 6, 5 cm (meritve delam pa na stegnih, bokih oziroma, spodnji del trebuha, pas, na obseg prsi sm pozabla prvič zmert?? 🙂 ..pa zgornji del rok, bicepsi al kako se tistim mišicam oziroma “salu” reče tam..v glavnem ta teden imam načrt, da mal obdržim tole težo, k tok hitr dol it je pa mal prehudo se mi zdi..drgač pa pocajtala sm se..sam še mal gdaj pa gdaj zakašlam pa pošmrkam sam važn da vročine ni več :)) tko da jutr se še mal “posmilm sama seb” v tork pa s polno paro naprej..punce kako je pa kej vm šlo..neznana kako je pa teb šlo k že postavljaš sama vprašanje, hehe..

lp

veverrca-odvisno kolko imaš kilogramov,če jih maš velik 3kg niso preveč,če jih ne nucaš velik zgubit je pa to velik…kok jih maš če ni skrivnost?

jst začnem,pa po 2 dneh obupam/odneham.
razmišlam o ločevalni

Hojla punce!

Danes nse tudi jaz javljam, v štirinajstih dneh sem po ločevalni shujšala dbre dve kilci. Zelo sem zadovoljna.

Ločevalne se držim po navidilih in do sedaj še nisem nič grešila, zanima me kakšna bom čez tri mesece, he,he.

Vztrajajte in lepo se imejte.

Joj same napake, oprostite še spim na pol.

Same pridne tle gor vidm..pohvala pohvala..neznana..ja no da kr povem da si bote bolš predstavlale..”visoka” sm 1.58..začetna teža pred hujšanjem je bla pa 71..zj mam pa 68..za začetek želim pridit do 60-62 kg, ki naj bi bilo že po izračunu ITM normalna teža..če ne bi bla bolna pol bi sigurn shujšala za 1,5 kg..več ne pomoje..sm enkrat probala js ločevalno, sam mi je prhuda na vodni dan, k se dobesedno stradaš..js sm raj spremenila, da jem mnj kruha, testenin, krompir (vse sam 1x na teden) ostalo je pa sam zelenjava pa sadje in mlečni izdelki..pa sm opazla, da mi kr paše tko..pa še zvečer itaq po 18h nič hrane..pa drgač sm bla js ista k ti..max. 2 dni pol pa nažirat dobesedno nazaj..ej zj sm pa pr fantu pa me kr on mal spodbudi tko da sm zaenkrat u 7ih nebesih..k js pa njega spodbujam, k pa nogomet trenira..za hujšanje, sm se pa tud odločla, k sm vidla eno slikco izpred 3 let, k sm mela oblečeno črno oprijeto oblekco..ej me je kr stisnil, k zj zadne dni sm si kumi kavbojke zapela..sm rekla, da tko pa ne bo šlo več naprej.. :))

rena s čim se pa kej ukvarjaš fizično??..si tud ti na orbitreku?? :))

Hojla punce,ne morš verjet

Zdajle sem pa tolk vesela…da je za znoret.Prebrala sem nove poste in preberem tvoj post neznana11,kar zmrazilo me je,ko si napisala,da je danes nova runda vaganja.Včeraj sem se pregrešila in pojedla pol pice morske,ker smo pač bli na družinskem izletu.Sem imela tolk slabo vest danes zjutri,da nisem imela sploh volje,da bi se stehtala.
Ampak ko sem prebrala poste,sem pa računalnik postavla na mizo,pa šla na vago.IN…….juhu,po 14 dneh je šlo iz 84 kg na 80.3 kg,ja mene je od veselja kar razgnal in sem mogla takoj tole razglasit na našem forumu.Še dol mi je šlo za pol kilce,ne morš verjet.

No zdaj sem pa dobila eno dozo adrenalina ,da sem spet na pravi poti.Res ne smemo vržt puške v koruzo.

New Report

Close