Tudi jaz sem še tukaj. Začela sem prav tako 5. z ločevalno. Dol je šlo 2,5 kg v prvih 5 dneh, po drugem oh dnevu malo gor in danes po sadnem spet dol. Tako da še vedno 2,5 kg minus. volje in energije imam zadosti, sem pa malo lena za rekreacijo – le dvakrat po pol ure orbitreka od resne telovadbe. Bo že.
Še vedno pa zadovoljna in motivirana, pa predvsem malo bolj prazna :-))
Lep dan vsem
Nina, piza je vsekakor bolj kalorična od špagetov, tudi če je s paradižnikom in gobicami ali kakšnim korenčnkom. Je kar obilen kos “kruha”. Kljub temu mislim, da jo lahko ješ kadar želiš, le pretiravati ne smeš. Knjiga je opora, ne pa predpis. Piše pa, da je
treba paziti vseeno na vnos kalorij. Torej, če imaš željo si jo izpolni, če pa potreba ni tako velika pa jo kdaj zamenjaj z pogačo ali testeninami (tudi te so z gobicami… lahko zelo dobre :-))
Tudi jaz sem še pridna. No, sicer en “mali”? prekršek v nedeljo (palačinka z nutelo) in ponedeljek (rebro Gorenjke z lešniki), ampak včeraj sem bila pa spet na dobri poti. Tehtam se samo ob ponedeljkih. Tega se bom striktno držala, ker če se tehtam vsak dan, potem mi vedno drug ali tretji teden zmanjka volje, ker se tehtnica ustavi. Moj glavni problem je miganje in telovadba. Saj skoz neki delam, pospravljam za hčerkico, skačem sem in tja,ampak prave telovadbe pa ni. Vse kar naredim je recimo 50 trebušnjakov, 5 minut vitalnerja, 10 minut orbitreka. Ampak ne vsak dan in vse troje. Včeraj recimo sem naredila 60 trebušnjakov (uporabljam Ab Rocket), 5 minut vitalnerja ter 5 min klasične telovadbe (roke,noge,…kot v šoli pred 20 leti). Najmanj mi diši orbitrek. Pa ne da ne zmorem (no, sem zadihana po 10 min), ampak dolgočasno mi je na njem. Včasih grem tudi na sprehod. Tega bo več spomladi. Sedaj ponoči grem v službo in skoraj ponoči pridem domov. Res pa je, da kar naprej nekaj delam, skoraj nikoli ne ležim pred tV in lenarim. S tem se malo tolažim.
Nisem na nobeni posebni dieti, ampak manj jem (tisto kar se priporoča; to vsi poznamo kaj je), pijem veliko vode, malo potelovadim, poskušam se popolnoma odpovedati sladkorju. O kilogramih pa kaj več poročam v ponedeljek (no, ta ponedeljek je bilo -3,5kg, ampak to je voda, ni realno). Se pa že počutim bolje, jakno lažje zapnem (prej me je bilo strah, da bi odletel kakšen gumb).
Punce, bodite pridne, držite se svojih sklepov in obljub. Ste mi v veliko vzpodbudo. Se slišimo
Hola
Vidim,da se vas je kar nekaj oglasilo in ,da smo še v igri.Jaz sem včeraj imela en prekršek z kruhom na beljakovinski dan.No in danes je 10 dan se nisem še stehtala,upam ,da se ne bo preveč poznalo.
Možnosti za rekreacijo je pa danes veliko,…lopato v roke pa sneg kidat ,to bom jaz naredila.Se kar dobro prešvicam,ker imamo veliko dvorišče.Popoldne pa z otroci na sneg.
Pa velik trme vam želim v teh sneženem dnevu.
Nina.ahič-pico lahko ješ,po moje .Samo brez sira in salame.Jaz tudi skoz eno in isto “natepavam”,pa malo razmišljam o soremenbi,da se ne bi naveličala.Ampak kaj ko,mi ni všeč razna soja, ovs….Pa krompir pogrešam.
Dajmo punce!!!!!!!!
Kot vidim vse vztrajate na dietah in se jih lepo držite ampak manjka telovadbe!!!!!!!!
Če se ne bomo premaknile, se bo padec teže ustavil in bomo spet obupale!!!!!!
Ne dajte se!!!!!!!!! Ko se bo ustavilo se moramo še bolj potruditi pri rekreaciji!!!!!!!!
Zdržimo punce sedaj prihaja najtežji del, ko se bo po prvem padcu teža ustavila in bo naša volja in trma na preizkušnji!
Zatorej lopate v roke kot pravi body, ali na orbitrek (Emma07 to velja tudi zate, da veš – da ne bo izgovorov zvečer!!!) ali tečt, ali …, karkoli samo, da se premikamo!!!!!
Lep sneženi dan vsem!
Rada bi vas samo opozorila, da so take in drugačne diete lahko precej škodljive. Mogoče boste res uspele shujšati, a kilogrami se bodo na žalost slej ko prej povrnili. Ena in edina prava dieta je pravilni način prehranjevanja. To je prehranjevanje po krvni skupini. Po internetu kroži veliko diet okrog tega, a potrebno je več…vsak človek je človek zase in vsak ima eden in edinstven metabolični profil…se pravi pri prehrani po krvni skupini je pomemben tudi ta in pa genotip. Z vsem tem pa se ukvarjajo pri Nutrigenomiki info teamu. Bila sem pri njih, začela sem se prehranjevati po tem sistemu in z rezultati sem več kot zadovoljna. Tam ti opravijo meritve, vzamejo vzorec sline….na podlagi tega pa se ugotovi katera hrana je zate škodljiva (npr.ti le kopiči kilograme, koristi pa nič) in katera koristna. Tam ti natančno povedo, v katerem obroku jesti beljakovine, kdaj OH…Ni težko, resnično ne. Na tebi je le to, da odvržeš stran zate škodljivo hrano in ješ zate koristno hrano. Ko začneš s tem programom, sploh nimaš skušnjav in želja po drugi hrani, saj spoznaš da se počutiš odlično, si sit obenem pa izgubljaš težo vse do tvoje optimalne. Skoraj neverjetno se sliši, a natanko tako je. V preteklosti sem imela velike zdravstvene težave. Po določeni hrani mi je bilo tako zelo slabo, spet po drugi sem dobila napenjanje in vetrove…vse to je trajalo predolgo časa, tako da sem bila že zelo uničena. Zdravniki mi niso znali pomagati, jaz sem vedela kako mi določena hrana škodi, oni pa niso ugotovili ničesar. Ko sem dobila seznam hrane pri Nutrigenomika info teamu, so se mi delčki sestavljanke počasi sestavili v celoto. Ko sem ovrgla vso zame škodljivo hrano, sem opažala napredek iz dneva v dan. Veliko dobre volje in vedno več energije sem imela. Nisem bila več utrujena. Ni bilo več neprijetnih reakcij na hrano. Sedaj vem, da je hrana, ki je za nekoga koristna, lahko za nekoga drugega velik strup.
Resnično vam priporočam, da si ogledate njihovo spletno stran in jih pokličete, tako boste izvedele še več. Obroke si sedaj pripravljam s takšnim užitkom. Sem sita in zadovoljna, hkrati pa mi nič več ne škoduje, priprava pa je zelo hitra in preprosta. Resnično vam priporočam, da si ogledate njihovo spletno stran in jih pokličete, tako boste izvedele še več.Konec bo bilo vaših ugibanj o hrani in ne bo več vprašanj: “Kako naprej?”
Upam, da sem vam pomagala.
Lepo pozdravljene!
Rada bi vam le povedala, da so takšne in drugačne diete lahko zelo škodljive. Ena in edina prava dieta je prehranjevanje po krvnih skupinah. Veliko kroži po internetu okrog tega, vendar to ni to. Vsak človek je človek zase in vsak ima eden in edinstven nutrigenomični profil, pomemben pa je še genotip. Sama sem šla na določene meritve, oddala vzorec sline…in na podlagi tega dobila izdelan program prehranjevanja.
Dolga leta sem se borila z boleznijo, določena hrana mi je tako močno škodila. Po eni hrani mi je bilo slabo, po drugi sem imela drisko, spet po tretji napenjanje in vetrove…prišlo je tako daleč, da nisem mogla jesti ničesar več, organizem mi je vse zavračal, zdravniki pa niso ukrenili nič. Ko bi oni vedeli, kaj vse se da doseči s pravilno prehrano ne pa s takšnimi in drugačnimi nepotrebnimi zdravili. Ah, škoda besed…
V glavnem, ko sem v dobljenem programu dobila spisek zame škodljive in pa koristne hrane, so se mi delčki sestavljanke strnili v celoto. Dobila sem novo upanje in ovrgla vso zame škodljivo hrano in začela vase vnašati koristno hrano, je bil napredek viden iz dneva v dan. Obroki so pripravljeni hitro, so zelo dobri (nisi prikrajšan slastne hrane kot pri drugih dietah), obenem pa izgubljaš kilograme vse do tvoje optimalne telesne teže. Sliši se tako preprosto in natanko tako to tudi je, preizkušeno. Resnično sit in zadovoljen si lahko le po pravi hrani za svoj nutrigenomični profil. Obenem imaš več energije, saj ti je ne krade hrana, ki zate ni primerna, ne potrebuješ več toliko spanca, topijo pa se tudi kilogrami in preoblikuje telo.
Punce, če vas zanima kaj več, vam rade volje pomagam.
Kakšna tabletka neki, tudi čez noč ne pride vse to, je pa res napredek viden iz dneva v dan. Par dni potrebuje telo, da si spočije od takšnih in drugačnih diet, se uravnovesi, potem pa se začne. Tam dela gospa, ki se s prehrano po krvnih skupinah in individualizirano prehrano ukvarja od leta 2001, v letu 2007 pa je pridobila tudi BTD certifikat za prehrano po krvnih skupinah po programu izobraževanja in certifikacije, ki ga v sodelovanju z Dr. Petrom D’Adamom izvaja The Institute for Human Individuality v ZDA. Vse to lahko vidite, če si ogledate njihovo spletno stran.
Ni pa to delanje neke reklame terca, presneto narobe si me razumela. To je individualizirana prehrana, sestavljena glede na posameznikovo krvno skupino, njegov nutrigenomični profil in genotip. Vse to namreč določa, katera hrana nekomu koristi in katera škodi. Ti se lahko greš na primer neko dieto in ješ kaj jaz vem le še jabolka, jogurte, pomaranče….in ena od teh reči je lahko na tvojem seznamu zate škodljivih živil in ti ruši celo dieto. Na dolgi rok pa telo prikrajšaš za neko hrano, ki jo tvoje telo nujno potrebuje in to pa ni nujno da organizem takoj pokaže. Podobno je bilo pri meni. Nisem jedla pravih beljakovin, to pa se kaj kmalu pokaže, saj pričneš izgubljati “kompaktno telo” in pridobivati maščobne blazinice. Z leti ti začne primanjkovati kalcija inostalih vitaminov in mineralov. Vse to in ostalo moraš še vedno vnašati v organizem vendar v obliki(hrani), ki je primerna zate. Nekdo na primer lahko beljakovine dobiva iz rdečega mesa, pa se ne bo zredil, nekdo drug spet le iz perutnine in tako naprej. Enako je pri žitaricah, nekoga redi ajda, drugega koruza, spet tretjega pšenica. Dr.Adamo je leta preučeval hrano in načine prehranjevanja, v tujini so s tem začeli prej, saj je knjiga tam izšla, jaz sem jo brala še ko je bila napisana v angleščini, sedaj obstaja tudi že pri nas. Vendar je dr.Adamo svoja preučevanja še nadgradil in tam, kjer sem že omenila lahko izveste ostalo.
Živjo. Danes je 4. dan, ko sem se odločila, da moram narest nekaj zase. Še posebno zato, ker imam sladkorno bolezen. Moja teža je sedaj 71kg ob 158cm višine. V glavnem preveč preveč. Ker moram že zaradi sladkorne bolezni računati ogljikove hidrate v hrani, mi ni problem izračunati si še porabo kalorij. V glavnem, jem veliko zelenjave, sadja. Omejila sem samo vnos kruha, krompirja in riža. Jem 3x na dan, ker mi je tako diabetolog svetoval. Na dan pa imam priporočen vnos 1500kcal. Diabetologova najnižja meja za hujšanje je 1200kcal tako da sem izbrala vmesno vrednost. Moj zadnji obrok je pa ob 18.uri. Kar se pa telovdbe tiče, počasi napredujem. Odločila sem se za telovdbo na orbitreku, dokler ne dobim plače in grem plavat :)) na orbitreku sem pa zaenkrat po 20min in bom iz tedna v teden povečevala čas od 5-10 min. Kar ne morem vrjet da sem še zagnana, po navadi sem se že v 1. dnevu pregrešila in sem ponavadi odnehala. Me pa tudi podpira moj fant, zaradi tega imam tudi tako velik zagon. :))
Samo še nekaj sem pozabila omeniti, potem pa obljubim, da se ne bom več vmešavala v vaš pogovor, razen če bo katera želela. Ne vem kako naj vam povem, da ni moj namen tveziti neke neumnosti, sama sem šla čez vse to, če bi prej vedela za ta način prehranjevanja, bi si lahko prihranila kar kako leto slabega počutja in napačnega kopičenja kilogramov in vsega kar je še spadalo zraven. Prav zaradi tega tudi ne prikrivam svojega maila, ker nimam česa skrivati.
Zdaj vidim, kako pomemben je začetek dneva. Včasih sem za zajtrk jedla kosmiče, pa sadje, pa jogurt…nikoli nisem bila sita in ponavadi sem že čez slabo uro iskala nekaj za v usta. Če pa sem se zadržala in nisem nič pojedla, sem bila pač lačna in slabe volje. Telo je hotelo točno določeno hrano, jaz pa mu nisem znala prisluhniti in sem zaradi tega potrebovala toliko več druge, zame napačne hrane. Ko so mi tam izdelali program prehranjevanja, sem videla da za prvi obrok pač jaz nujno potrebujem beljakovine in OH le v obliki zelenjave, strogo pa nikakršnih žitaric in sadja. Zdaj ko se tega držim, sem sita, cca 4-5 ur in tudi z lahkoto delam, se pravi hrana me ne uničuje, obenem pa se ne redim. Potem sledijo obroki naprej.
Sama ne verjamem, da bi to lahko ugotovila, sploh v stanju kakršnem sem bila, imam majhnega otročka, prišlo pa je vmes že tako daleč, da nisem vedela, koliko časa bom še lahko skrbela zanj. Zdaj spet lahko tečem, na dan okrog 4-5 km. Organizem ni več obremenjen z napačno hrano in to se povsod pozna. Energije namreč ne troši za predelavo hrane, ampak jo pusti meni, da delam z njo kar hočem:))) Brala sem tudi, kako težko se vam je npr.vzdržati rogljičkov in ostalih izdelkov iz listnatega, kvašenega in ne vem kakšnega testa. Tudi na strani, ki sem jo omenila izveste tudi za sladice, ki so zelo okusne, nasitne, hkrati pa ne redijo. Mislim, da je par receptov tudi objavljenih. So pa brez moke, mleka, sladkorja (se pravi tudi brez lepkov za črevesje oz. škodljivih lektinov), pa kljub temu okusni. Če rade pečete poizkusite. Jaz sem že spekla korenčkovo pecivo, slivovo tortico, pa tudi laneni kruh. Hitro je pripravljeno in pa nasitno.
Evo, to je od mene vse. upam, da niste jezne name tako kot terca in neznana11, ker to vsekakor ni bil moj namen. Prvič pišem v forume in moj namen je bil le deliti svojo izkušnjo z vami. Pač želela sem vam povedati, da v življenju ne potrebujete neprestanih odrekanj, če veste katera je hrana, ki vam dejansko škodi in katera je hrana, ki jo lahko zelo veliko pojeste, pa vam bo le koristila.
Lepo se imejte in resnično veliko uspehov in zdravja vam želim.
Pozdravljene punce,
sem še ena, ki se vam je “tiho” pridružila že na začetku.
Sem na ločevalni, pa ne zato, da bi shujšala, ampak predvsem zato, da pojem več sadja in zelenjave.Če se bom pa še oklestila za kakšno kilco, bo pa itak fino!
Sicer pa mi je ločevanje ogljikovih hidratov in beljakovin v prehrani zaradi težav s kožo svetoval moj takratni kozmetičar (sedaj je zdravilec) pred 19 leti. Rezultati na koži so bili super, za 10% se mi je znižala tudi teža ob enaki količini hrane.
Držim vam pesti.
Še nekaj za pravo dieto:
Tako kot si napisala- vsak človek je individuum, enim paše dieta po krvnih skupinah, drugim atkinson, enim manjžri,enim herbalife, enim veliko gibanja, enim pa ločevalna. Po mojem mnenju je najbolje, da vsak posluša svoje telo in sam presodi, kako in kaj bo z njim upravljal. Posiljevanje ljudi s svojim mnenjem te ne bo daleč pripeljalo.
Ja, res je Snežinka, vsak človek je človek zase, ravno zato pa se tam ukvarjajo s prehrano posameznika, ne z neko splošno dieto, ki naj bi bila primerna za vse. Se pravi, to je individualizirana prehrana, ki jo prilagodijo glede na krvno skupino, metabolični profil in genotip. Saj imaš tudi ti verjetno kak poznan par, na primer mož debel, žena suha, jesta pa enako hrano…to zato, ker nekomu določena hrana škodi in ga redi, spet drugemu pa ravno obratno. Je pa še nekaj forumov, kjer se oglašajo ljudlje, ki te reči očitno poznajo.
Kakšno posiljevanje s svojim mnenjem neki, pač sem navdušena nad svojimi rezultati in sem to tako kot ostale želela deliti. Jaz od tega, da vas prepričam v to itak nimam nič, mene je že pripeljalo kamor me je in sicer v stanje idealne teže brez odrekanj, brez bolezni, slabega počutja in z veliko pozitivne energije, to pa je največ kar si lahko človek želi in iz srca sem hvaležna se ve komu za ta veliki preobrat v mojem življenju.
Pa nima veze, saj kot sem rekla, želim vam veliko uspeha, predvsem na dolgi rok.