Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

body:
seveda lahkonapišeše kakšen jedilnik. Mislim, da ga bomo vse vesele, saj vedno pride prav kakšna idej, kaj bi lahko še jedle.

Danes grem še na večerjo – sicer precej lahko, jutri pa začnem!

Zdravo punce,

vidim da ste pridne. Tudi meni gre kar dobro. Danes je peti dan in rezultat je minus 2,5 kg. Zadovoljna :-))Od rekreacije nekaj orbitreka, drugače pa bolj malo, ker dvakrat tedensko predavam do večera in je zvečer, ko ob osmih prideš domov, težko prvo pomisliti še na telovadbo.

Bramasole,

tudi sama sem z dvema porodoma pridelala težave,kot jih imaš ti. Samo od sebe se prav nič ne izboljša. Treba je vsak dan delati keglove vaje (stiskati mišice medeničnega dna vsaj 100krat). Potem je vredu, dokler ne pozabiš na to in si spet na starem.

Pulz za kurjenje je nekje med 60 in 70% maximalnega, pri 80% je že bolj stvar pridobivanja kondicije, je pa problem, da je hitro previsok, ko smo na začetku takole brez kondicije.

No lep dan vsem skupaj.

No lumpika,za prvi dan B imaš dopoldne sadje,ampak ne pretiravat s bananami.Med obroki moraš imet vsaj 3 ure.Jaz sem jedla dve mandarini,pa kakšno jabolko dopoldne.Kosilo sem imela okrog 3 ure popoldne.Pečeno belo piščančje meso in solata.Zraven lahko poješ košček kruha.Pa obvezno je treba po kosilu popit 3 deci juhe,lahko je iz kocke.
Za večerjo je pa isto,samo brez kruha in juhe.

Drugi dan
sadje dopoldne
kosilo segedinova juha-popražiš čebulo,zaliješ z vodo,dodaš zelenjavno kocko,dodaš 40 dkg zelja in na kocke narezane tri krompirje,dušiš dokler ni kuhano,dodaš začimbe…česen in kar paše v zelje in še ene dve žlici ajvarja
no to daš potem na dva dela za kosilo poješ porcijo s kruhom,drugo polovico pa zvečer…to je to

ampak naslednji dan pride pa tortica…napišem,ko me bodo otroci pustili malo primiru…

body:
super. Lepo si se potrudila.

Iz kje pa ste kej punce?

Jaz:
Logatec, 26let

Ja jaz pa mal več- 37 let Brezovica pri Ljubljani,ampak mlada po srcu….kosti pa leta prenašajo,pa kile.

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5043

Lumpika, na forumu kulinarika imajo dekleta celo debato na temo 90 dnevne ločevalne diete. Tam lahko dobiš tudi veliko nasvetov in zagotovo imajo punce tudi jedilnike.
Uživaj!

OOJ saj nam gre kar tako naprej jaz še vztrajam tudi opazila sem,da se mi je prebava uredila.
Jaz sem blizu Vrhnike 32 let.Body in Lumpika potem smo si pa kar blizu.

Zanesljivo pretiravaš. Vse kar se dela na poskokih, močno dviga pulz, zato sem ti že enkrat napisala, da kolebnica ni najbolj primerna za začetek rekreacije, še posebno zato ne, ker boš imela čez mesec dni okvaro na kolenskih vezeh.
Na kolesu je pa tako: ni ti potrebno tako hiteti ali vrteti tako na visoki prestavi. Če delaš na nizki prestavi in vztrajaš, se ne moreš toliko zadihati, da bi bila izčrpana.
Izčrpana pa si zato, ker ti telo pokuri vse gorivo iz mišic, ker delaš na previsokem pulzu, potem pa nima več kaj kuriti. Ko si močno zadihana, se ustavi (brez škode, tudi takrat telo kuri maščobo!!!), spusti pulz do normalnega dihanja in ponovno dalje. Kljub temu, da bi rada pokurila maščobo, to ne gre brez kondicije. Da jo pridobiš sta dva načina: ali da delaš na ful in jo hitro pridobiš, ali pa vztrajaš na zmernosti in potrebuješ več časa. Priporočam slednje.

Kar tako naprej!!! Pridna si!

Anjasanja:
Super. Hvala za info. Bom še tja pokukala.
Sicer na začetku ni problem z idejami, samo potem jih pa zmanjka. 😉

pettrra in body… ja kar blizu smo si. 😀

Tudi na našem forumu imaš novo odprto temo : knjiga 90 dnevna ločevalna dieta,par vrstic pod našo sem jo zasledila.Žal jaz nisem tako vešča z računalnikom,da bi jo skenirala in poslala…

Ja pettrra in lumpika fino,da smo iz istga konca,bomo šle kdaj na kofi,če bomo vztrajale….kr tako za nagrado.

Hojla punce,
Vidim, da ste še vedno pridne in da vztrajate – no jaz se tudi še vedno trudim in borim sama s seboj in čokolado. Žal vas me vikendom ne morem spremljati, ker imam PC le v službi in sem komaj čakala, da vidim kako ste preživele!

Eno opombo samo, če dovolite – jogurt: čisto navadni nima tako veliko OH (JOGURT B=3,5g M=3,3g OH=4,7g Kal=61) in po moje spada med B, medtem ko ima sadni jogurt ima veliko OH! Enako je s skutami in takorečoč z vso hrano z dodatki! Pa še ena zanimiva (no mogoče ve veste a zame je bilo to pravo odkritje) paradižnik spada med sadje in ne zelenjavo!

Emma07:
to, da paradižnik spada med sadje in ne med zelenjavo, sem pa jaz par dni nazaj prebrala. Pa morm rečt, da me je tudi presenetilo.

Joj punce kako ste vse pridne!
Mene pa daje PMS in se ne morem upirat. Če ne dobim kaj sladkega sem tečna in zoprna, da še sama sebe ne morem prenašat in zato samo iščem in iščem,………tud če ni nikjer nič samo iščem. Tud delat ne morem normalno, nisem zbrana,…..
A mi lahko katera kaj svetuje, kako se ve borite proti temu?
LP

HA…jaz sem pa danes že osmi dan na dieti,in to brez prekrška.Sem ful vesela.Malo manj pa ker imam spet sadni dan,ampak bo že šlo.Malo zelenjavnega soka ,pa kakšna banana,pa jabolko,pa mandarina.Ampak ,da je pa paradižnik sadje si pa ne predstavljam,kajti jaz sem ga jedla zraven mesa in ga bom še naprej.Bog ve,kolk je še takih stvari ko ne vemo,da drugam spadajo.
Če pgledaš zelenjavni sok BIO, brez vseh dodatkov tudi ugotoviš,daima veliko OH,pa ga zato ne ješ na ta dan.Ampak je zelenjavne stvari
priporočljivo jest na sadni dan,ker ne vsebujejo tolk sladkorja.

No ,da se pohvalim z mojo rekreacijo sobotno.Nočni pohod na hrib.Dve uri gor,pa eno uro navzdol…seveda s spremstvom.Bilo je super,mraza sploh ne čutiš…bi še ponovila ampak sredi tedna si ne morem tega privoščit.Sem že zelo pogrešala to škripanje snega pod nogami.

No Lumpika si pripravljena na štart diete…ti ne bo žal.Z vsako kilco bo veselje večje.

body:
Pripravljena. Zaštartala sem super. Danes je drugi dan. Torej škrob.

andu:
te občutke pa poznam.
Najbolj je zaleglo, da sem popila vitamine. Včasih mi je to pomagalo. Bomo videli kako bo sedaj.
Ampak veš kako se boš jutri dobro počutila. Ko se boš zavedala, da si premagala skušnjavo.

Jaz sem bila v soboto zunaj. Sem se tako naplesala, da še danes komaj hodim po stopnicah – tolk me noge bolijo.
5 ur skupi sam plesala.
Je pa bila rekreacija. 😀

Andu,
Ne se predati – tako kot je Lumpika napisala “veš kako se boš jutri dobro počutila. Ko se boš zavedala, da si premagala skušnjavo”!!!!! PMS je samo izgovor, kajt jaz bi danes kr neki mlela (pa nisem lačna) in nimam PMS – zgleda, da je nekaj v zraku! Sem pa pojedla en persen in sem se malce umirila!!!

Bravo body le teko naprej!!

Lumpika – srečno!

Tudi jaz sem začela s 5.1 hujšati z ločevalno. Do danes se je dežim, počutim se dobro, lačna pa nisem, samo nekako prazna.
Pri višini 160cm,sem tehtala 85kg. Torej nujno moram 20kg spraviti za zapahe in to do dopusta. Tak je moj cilj, kako bo, pa še bomo videli. Ampak se ne dam!
In fajn je ta forum, kjer se lahko tolažimo in izmenjamo izkušnje.

Ja suzuki,potem si pa približno takšnih mer kot jaz,samo,da imam jaz 3 cm v višino več.Dobrodošla.

A si se že kaj tehtala,da vidim za primerjavo,ker je meni prve 4 dni šlo kar 2kg dol,zdaj pa kar neki stojijo kilce.Se držiš tudi sadnih dnevov?
Malo napiši za vspodbudo.

Kolk vas je pa zdej omagalo,da ni nobene gor. Ja upam ,da ne…

jaz nisem omagala, le čas me malo daje in res že par dni ni bilo nič telovadbe in kar je najhuje, sem doma najdla še eno zalogo sladkarije in….ne morem pomagat, gledat jih ne morem, ko pa je škatla odprta, jo praznim dokler je kaj notri….

lp

New Report

Close