Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

Danes sem začela hujšati – pridružite se mi

Anina,
Tudi jaz se z lahkoto odpovem vsemu le čokoladi ne! Pri meni pomaga le to, da je nimam doma!!!!
Rezervni plan: sem probala že vse živo od suhega sadja, žličko medu, se napiti vode do onemoglosti,… ampak nič mi ne zadosti tega okusa čokolade!!! Ko mi res zapaše jo moram dati v usta in če jo imam doma in jo odprem res da tisti dan pojem le košček ali dva, problem je ker ostane odprta in odprti se ne morem potem še naslednje dni upreti, ko bi se ji, če je nebi bilo lahko uprla! In kaj naj takrat naredim? Da bi jo vrgla stran – hrane ne morem vreči stran! Kaj mi pradlagate?

Terca,
Tudi jaz poskusim s tem, da se spomnim kako težko je pokuriti 100 kal ampak ko je sila je sila (in to je večkrat na dan) in če me še nihče ne vidi (če sem sama doma),…

andu,
vse najboljše! Nič hudega če si se pregrešila saj imaš RD le enkrat na leto!!! Drugače je pa mleko in izdelki iz mleka (light varianta in brez sadnih dodatkov) čisto O.K. saj nimajo veliko OH in imajo potrebne B (za rast mišic). No jaz brez kave ne funkcioniram in se sedaj navajam, da bi jo pila grenko z malo mleka (prej sem jo pila z natrenom pa so me poučili, da tudi umetni sladkor dviguje željo po sladkem).

body,
blagor tebi, ko nimaš želje po sladkem – se moraš le enkrat na dan (ko je kosilo) bremzati, jaz pa cel dan!!!!!!! Zdaj pa pojdi telovadit in si potem privošči en majčken krompirček pri kosilu za nagrado!

Držite se punce!
P.S. danes pogrešila le z dvema čok. rozinama in 3 čok. arašidi (ampak dneva še ni konec in te odprte vrečke nikakor noče zmanjkati!)

Se pridružujem vaši četici.
Sicer sem se nekaj lotila že novembra lani ampak sem vztrajala samo na aerobiki dvakrat tedensko, zdaj pa me je med prazniki odneslo z sladkarijami Tako sem zdaj od ponedeljka naprej skregana z sladkarijami.
Vsak dan telovadim, od tega 2x na teden aerobika, in manjši obroki, zjutraj oz dop. v službi en normalen obrok, itd.
Imam pa Vsaj 15 kg za zgubit tako da… bom javila kako mi gre.
Veliko uspeha vsem!!!!!

ovli ovli…..ja kar dobro nam gre.Jaz sem kosilo jedla normalno in najslabše kar je sem s hčerko zaspala in kaj je še hujše sva vstale in meni zapaše sladko.Od kosila mi je ostalo nekaj makarončkov in dodam margarino drobtine inmalo sladkorja.Sem imela že slabo vest potem sem pa sama sebi rekla ah ne bom si dneva pokvarila z makaroni ve si ga tudi ne smete s koščki čoko,ade.
Potem pa sem v roke prijela sesalec posesala celo hišo pomila v glavnem ornk migala eno uro in imam občutek,čeprav vs eni šlo da so šli makarončki ven.Vsaj občutek je tak in to je že nekaj.Sedaj pa samo še kakšen jogur tin vodo …..pa gremo drugim dnevom naproti.Moj bo jutri že 9 kar hitro gre.

vidim, da ste tukaj vse zelo pridne, le tako naprej.. imam pa eno vprašanje, včeraj mi je prvič uspelo skozi dan popiti 2 l vode, vendar sem ugotovila, da je šla teža skoraj za 0,5kg navzgor, zakaj to? jedla sem tako, kot vsak dan odkar sem na dieti in se tudi gibala..

Rose55 mislim da to kar si šla gor je itak samo voda in da boš izgubila.Dobro je piti čimveč vsaj 2,5 litra na dan.

pettrra, ampak, če toliko vode spijem na dan, kaj je možno, da bo šlo vsak dan 0.5kg gor, po kolikšnem času naj bi se ta voda izločila

Punce, pozdravljene.
Sem nova na forumu. In sem se odločila, da je potrebno izboljšati postavo do poletja.
Pa me zanima, kako ve hujšate?
S pomočjo kake diete? Zdrava prehrana? Gibanje?

sama sem bila sedaj 5 dni na sladki dieti z medom, vendar za pozimi ni ravno primerna. Kajti na jedilniku nimaš ničesar kuhanega in me je 4 dan kar precej zeblo.

Sedaj pa cincam med 90dnevno ločevalno dieto in south beach dieto.

Dobrodošla med nami Lumpika…
Jz hujšam tako , da gledam , da jem petkrat na dan na 2-3 ure , za zajtrk jem sadje, in tako do kosila, po kosilu , sadje, kakšen jogurt do večerje , večerja pa je bolj manjši obrok… Gledam pa tudi da se gibam,vsaj kakkšen 1 urni sprehod na dan…

Koliko pa ti je uspelo zgubiti z sladko dieto z medom?

Lumpika

danes je moj peti dan in sem na ločevalni dieti.Mislim,da jo bom najlažje zdržala z kakšnimi manjšimi prekrški.Jem po 90 dnevni dieti ,hrano sedaj na začetku jem po vrsti,kot v knjigi,vendar si bom počasi jedilnike začela prirejati po svoje,ampak v mejah ločevanja in vrstnega reda ne bom mešala.

Včeraj je bil moj sadni dan,vendar sem ga zdržala brez problema in se ful dobro počutim.V ponedeljek sem pričela s 84 kilcami,danes zjutraj jih je vaga namerila 81.9kg.

jedla sem

dve mandarini
banana
banana,mandarina,kivi,vse narezano in spečeno v pečici z malo posutih mandeljnov
mandarina
dve kisli kumarici in zraven pol litra čaj fit& slim

Danes je pa moj dan ,ko lahko jem meso,pa še ne vem kakšnega si bom pripravila.

Zdajle grem pa na orbitrek…telovadba je moja šibka točka,čeprav sem bila včasih športnica sedaj ni prave motivacije…se pa zavedam ,da je treba.

rose55,
Predlagam ti, da se tehtaš vedno le zjutraj natešče po opravljeni potrebi (če se le da po mali in veliki potrebi), saj se bo skozi noč izločila vsa tekočina, ki jo boš čez dan popila in tako bodo kg dokaj realne (seveda pa treba pri vsem upoštavati še čas menstruacije, ko telo zadržuje več vode – že nekaj dni prej).

pettrra,
malo te bom okregala (tudi ti lahko mene, ker sem grešila in pojedla 6 čok. rozin in 8 arašidov – mislim, da je vrečka čudežna saj jih nikakor noče zmanjkati 🙂 !) : makaroni že za kosilo in potem še z margarino in sladkorjem, ti,ti,ti bi rekla moja hčerka!!! Že prav, da si potem “migala” (lahko prideš še k meni malo tako migat) ampak še kaka resna telovadba bi bila potrebna, da izničiš tele “začinjene” makarončke – glej kaj si napisala 05.01. “brez maščob nič sladkega veliko tekočine “!

debela deklica,
No sedaj nimaš več izgovorov, da so prazniki! O sladkarijah te ne bom kregala, ker jih še sama nisem 100% izločila, zaslužiš pa veliko pohvalo glede telovadbe – le tako naprej in redno obiskuj aerobiko (če se ti ne da pomisli koliko si plačala,…). Dobrodošla!

Lumpika,
dobrodošla! Tako je, če hočemo do poletja zgledati bolje moramo začeti zdaj!!!
Kako hujšamo? Različno, jaz sem se odločila za kombinacijo “zdrave” prehrane in ločevalne diete kar pomeni, da jem na vsake 2-3 ure dop. sadje, pop. zelenjavo in beljakovine in v oborkih ne mešam OH in B (nasplošno pa ne jem OH ala krompir, testenine, kruh,… in ne jem mesa) po principu ločevalne diete. Spijem cca.2l tekočine (voda, čaj, kava), vsako jutro telovadim (izmenično vaje za noge in rit, ter trebušnjaki) in sedaj sem še uvedla orbitrek! Moji grehi pa so čokoladne rozine in arašidi, jedilna čokolada, Nutela in teh grehov se še nisem v celoti znebila sem pa jih uspešno zmanjšala!
Kakšna pa je to sladka dieta z medom in koliko ti je uspelo po njej shujšati? Koliko si stara?

Zdržite punce!!!

Body… super. To je pa dober rezultat. Si mi dala kar malo motivacije. Bom tudi jaz začela z ločevalno.

Emma07: Sladka dieta z medom, je kratkotrajna. Ješ lahko mlečne izdelke (ne mastne, sadje, med in kakav). Traja 5 dni. V petih dneh sem šla dol 0,5kg (zanemarljivo). ampak moram pa povdariti da pa je res, da je napihnjenost minila. V trebuh se mi pozna, da je šlo malo dol. In to sem vesela, saj je trebuh pri meni postal zelo kritičen.

Mislim,da bom sedaj štartala z ločevalno dieto (south beach se mi zdi preveč monotona in jo zato ne bi zdržala).

Ali pri ločevalni dieti lahko jemo na B dan solato z jogurtovim prelivom?

body,
Čestitam za tvoj uspeh! Le tako naprej!!!
Glede prekrškov – baje pravijo, da če se pri tej dieti prekršiš, pokvariš vse kar si ta dan naredil (no tako sem slišala in ni nujno, da je res!!!). A ni pri tej dieti na OH dan dovoljeno jesti celo tortico, sladoled,… – naj bo to tvoj prekršek!
Uh kolk sem pametna pri delitvi nasvetov drugim – ko bi se jih lahko vsaj sama držala!!!

Lumpika,
Mislim, da lahko – nikoli se nisem resno poglobila v to kaj res ne smeš in kaj lahko – držim se bolj tega da v enem obroku ne mešam OH (kruh, krompir,riž, testenine,…) in B (meso, mlečni izdelki,…). Lahko ješ OH in zelenjavo ali pa B in zelenjavo. Torej solata je zelenjava, jogurt je B. Če se motim me bodo punce že popravile!
A pri tej sladki dieti lahko ješ omenjene izdelke v neomejenih količinah ali imaš kakšen jedilnik?

Kako naj vztrajam pri pulzu, ki kuri moje zaloge več kot petnajst minut? Jest sem čist crknjena. Pa ni nobene razlike: če sem na kolesu ali pri kolebnici. Sapo lovim in komaj diham, kaj šele, da bi skakala ali pritiskala pedala.
Danes je peti dan moje vsakodnevne rekreacije v obliki telovadbe. Koliko časa traja, da dobiš kaj kondicije? Prosim, ne mi rečt 3 mesece!!!

Pri tej dieti lahko ješ v neomejenih količinah (sam pretiravanje ni dobro), razn kakav je omejen 1 do 2 žlički na dan.
Je pa tud jedilnik narejen na strani http://www.smsdieta.si/dieta/sladka-dieta-z-medom/ (za občutek)

bramasole,
POČASI, POČASI,… ne se takoj zagnat – dovoli si 14dni privajanja na telovadbo brez kontrole utripa! Potem pa se počasi začni kontrolirati! Za zdaj pa samo pohvali sama sebe, da sploh pridno telovadiš vsak dan!!!

bramasole: sledi svojemu tempu.

Kondicija se hitro nabere. Jaz sem na začetku vedno bila lahko le 15 minut. Tud danes bo tako (danes spet začnem z rekreacijo). Ampak po enem tednu, sem bila lahko brez problema eno urco. Tako da ne obupaj.

vidim,da smo kar zagnane in vzpodbujamo ena drugo.A veste ,da mi to pomaga in sploh ne mislim na hrano.

Emma07-nič nisi pametna..prav vesela sem tvojih nasvetov,vsaj kaj novega izvem.Res je ,da imaš pri 90 dnevni dieti tudi tortico ali pa eno celo rebro čokolade za večerjo na tisti dan ,ko ješ ogljikove hidrate. Naprimer ,jaz sem za kosilo jedla:
pico iz pol bele in pol črne moke,obloženo z paradižnik in svežimi šampinjoni in paradižnikovo polivko za večerjo pa kos torte.
No res to ni bil en ogromen kos,ampak konkretno,da se malo nafilaš.Pri čokoladi pa to pomeni ene 4 koščke.Ne smeš pa obojega.

Lumpika-lahko ješ solato z jogurtom,ker je jogurt beljakovina ne smeš pa potem še mesa zraven,ker se živalskih in rastlinskih beljakovin ne sme mešat.Ti pa ne priporočam samo jogurta s solato,ker boš lačna in imaš za večerjo potem isti jedilnik ,samo pol manj.

Emma07

No pa še o tem če se pregrešiš pri 90 ld.Isto je kot pri vseh dietah,čeprav pri tej dieti naslednji dan potem ješ naprej po jedilniku,kot da se ni nič zgodilo,pozna pa se, ampak ne tako grozno,da bi ti kar kile gor skočile.Jaz se mislim prekršit zavestno,kot nagrado,in to tako ,da bom enkrat jedla krompir in meso skupaj.Vsaj upam ,da bo tako ,kajti meni ne primanjkuje nč drugega in se mi zdi ta dieta pisana na kožo.Ne maram pa raznih šrotov v jogurtih in podobno…pa tud cukr mi ne manjka…

No zdaj sem pa jaz pametna preveč…jejte kakor vam paše ,sam da gredo kilce dol….veliko uspeha.

Jaz pa rabim nasvet kolk naj vsak dan naredim trebušnjakov pa kakšnih drugih vaj za trebuh,noge pa tazadno…No je še kje kakšna tolk pametna? Mal heca!

body:
jaz sem dolgo mislila, da je jogurt beljakovina. Ampak če pogledaš na sestavine jogurta, opaziš, da ima precej več OH kot B.

Jst po porciji solate z jogurtovim prelivom ne bom pru fino lačna, sploh pa jo potem za večerjo še enkrat jem.
Sem že preživela dan samo s to hrano – ni pa za vsak dan. Ampak se tolažim s tem, da je naslednji dan škrob in bom lahko nadomestila, če mi bo kaj manjkalo. Če bi bil sadni oz. vitaminski dan pa bi bolj težko.

Potrebovala bi sicer še knjigo za to dietko, ker ne vem točno kako je zelenjava razporejena kakšen dan.

In seveda je prav da se pridno spodbujamo tuki, to da meni fuuuuuuul motivacije. Jutri še ne (mi more kolegica plačat večerjo – sicer bo precej lahka,zelenjavna in ne bo po šesti uri zvečer). V nedeljo pa začnem. prvi B dan. In morm rečt, da komi čakam, da začnem. Sem polna motivacije. Ko bi le taka ostala do konca. hehe

lumpika-no vidiš,da tudi jaz nisem vedela,da ima jogurt več oh,kot b .Ravno zato pa ga najbrž ta dieta ne uvršča med prehrano,oziroma se izogiba mlečnih izdelkov.Jaz vsak dan pijem kavo z mlekom,pa naj bo kar hoče.Glede jedilnika ti lahko pomagam in ti ga napišem na tem forumu,knjigo pa lahko tudi kupiš pri vsaki večji prodajalni časopisov.
Jaz sem jo kupila v mercatorju.

No in če imaš še večerjo prej,potem se najej kot ti paše,pa ober tek.

New Report

Close