pozdravljeni oziroma dobro jutro
no jaz sem končala z 90dnevno ločevalno dieti in sem kar zadiovolna ko sem začela sem jih mela 92,500kg zdaj jih pa mam 81,500 in sem presrečna sam moram pa povedat da sem tudi kak prekršek naredla ampak je kar šlo vredu
no upam da mi bo ratal še kaki 10 dol dat vas pa obvestim ko mi rata no sem pa želim še naprej uspešno izgubo kilogramov pa lepe poletne dni
Sama sicer ne hujšam z nobeno dieto, ampak preizkušeno potjo več gibanja in manj hrane (nezdrava sploh odpade), in sicer moram spraviti dol 8 kg (na staro težo). Zjutraj pojem dva opečena kruhka in sadni čaj z limono, vmesne malice nimam, če pa jo imam je to kakšna marelica ali banana. Za kosilo pojem nekaj lahkega, obvezno solata zraven (da bolj nasiti) in po možnosti prej juha, tako da mi je potem manjša porcija kosila povsem dovolj. Sredi popoldneva si za malico vzamem kakšen jogurt (ne gledam na jogurte “z manj maščobe” ipd., ker v tem ni dosti resnice, seveda pa prav tako ne jem kaloričnih bombic) ali sadje kot je breskev ali nektarina (tudi jagode včasih). Večerjo imam zelo lahko, in sicer malo pred 18. uro (kakšno lahko sadje ali zelenjava (zlasti dušena). Po 18. uri pijem samo še vodo ali kozarec mleka. Vode na dan spijem 1,5 l. Pri gibanju vsak dan dodam kakšno zahtevno vajo, pred tem pa se seveda razgibam (roke, izpadni korak, 10 sklec in 2x po 30 počepov, vendar ne naenkrat). Vsak dan kolesarim tudi po 1 uro (šele po pol ure namreč začne telo kuriti maščobo) in vsak dan dodam 5 trebušnjakov (trenutno sem pri 60). Ta teden bom uvedla še plavanje (za spodnje trebušne mišice) 2x tedensko in sprehod vsak večer s psičko. Upam, da bo v cca dveh mesecih nastopil željeni učinek, seveda pa bo treba potem še vzdrževati linijo!
1-2x tedensko privoščiti si kaj sladkega pa tudi ni greh!
Zanima me, če so lahko mozolji pri tridesetih stranski učinek hujšanja?
Resno sprašujem, nikoli prej nisem imela mozoljev, sedaj pa se mi delajo podkožni, ki nesramno bolijo po nogah!?!, na obrazu v predelu brade in ust, sicer hvalabogu ne, a je skrajno neprijetno. Zaradi enega me npr, boli cela čeljust :S
Kaj svetujete?
Pijem veliko vode.
Kaj naj še naredim, da se jih znebim? Izgledam kot najstnica s prvimi gubicami 🙂
Hvala za odgovore.
Bramasole, to, kar boš zdajle prebrala, ne jemlji za čisto zlato, ker ni preverjeno. Nekoč sem namreč zasledila, da naj bi se telo čistilo tudi skozi kožo – preko mozoljev. In če je sedaj napočil čas, da se ti telo čisti, je morda to pravi odgovor. Morda pa so to hormoni? Ali pa nekaj čisto tretjega?
Lp
Hvala, Lenka01. Sem pomislila tudi na to. Koliko časa naj bi to trajalo. Par mesecev se že vleče in ne samo, da ni estetsko, ker jih ves čas stiskam, tudi neznosno bolijo. Opažam pa, da se pojavijo vsak mesec po ovulaciji in ravno do konca menstruacije se jih znebim, sem dobrih deset dni brez in spet od začetka. Prav na živce mi gredo ti mozolji, ker jih še v puberteti nisem imela.
Lp
Probi si jih NE stiskat če so podkožni, ostalo daj res previdno ko so zreli. Drugače si pa kupi tonik za čistit pa priporočam vichy kremo ki je prav za akne in za stabilizacijo kože. Taka belo zelena tuba, v lekarni se dobi, res hitro pomaga pa lepo kožo naredi + diši, tako da jo lahko vedno uporabljaš.
ČAO ČAO !
Da se vam še jaz pridružim 😀 Sej lahko a ne? :D:D
moj cilj je -> čimprej čimveč
tko da jem sm sadje pa tud kej gibljem
bomo vidl…. juri sporočim mere, kr zjutrej vaga pokaže najmanj hehe
pa kje se ve merte ko poveste kok mate v pasu cm? a lam viši nad popkom, kjer je najožje, če imaš postavo v obliki hruške, ali tam kjer je popek?? kr sm nekje prebrala da ženska naj ne bi imela v pasu več kot 80cm.pa me zanima kje je to točno….
hvala, pa kaka beseda spodbude prosim 😀
čao
Poskusi pomerit kr čez popek, ker je verjetno tam največji obseg. Kolko naj bi mela ženska v pasu ne vem, ko boš videla, da zgleda lepo in v redu potem boš imela idealni obseg.
Spodbuda je res dobrodošla, vendar naj “čim prej, čim več” ne postane “čim prej, čim več, dobit nazaj”. Napiši raje tvoj jedilnik ali vsaj približno kako zgleda tvoj dan. Napiši tudi kako se rekreairaš in kako intenzivno.
Lp
živjo Teyona
Dobrodošla na forumu.
Najprej bi te želela opozorit, da mi tvoj “slogan” ČIMPREJ ČIMVEČ ni preveč všeč, čeprav si po eni strani vsi želimo isto… Ampak izkušnje so me naučile (in verjetno bodo druge udeleženke / udeleženci foruma to potrdili), da hitro hujšanje ne daje dobrih (dolgoročnih) rezultatov.
Jaz sem o svojem načinu hujšanja že veliko pisala, zato bom sedaj samo povzela svojo izkušnjo. Velikokrat sem probala shujšat na hitro in sem se zato zatekala k raznim bližnjicam (diete, stradanje, odpovedovanje na eni ter forsiranje in matranje na drugi strani). Včasih mi je uspelo, da sem se približala cilju, a kaj kmalu (ko sem se vrnila na stare tire) sem vse lepo pridelala nazaj. Velikokrat pa se mi je zgodilo, da sem obupala še preden sem shujšala za polovico od načrtovanega, saj nisem mogla ubežat pritiskom nenehnega odpovedovanja. Dejstvo je, da rada dobro jem in vsako odpovedovanje hrani (predvsem sladkarijam) je name zelo slabo vplivalo… Tudi s športom sem včasih pretiravala in se mi je hitro zameril, sploh pa se ga nisem lotla pravilno in sem izgubljala predvsem na mišični masi in ne na maščobi.
Po nekaj letih takega “mučenja” sem ubrala drugačno pot. Na enem dopustu mi je kliknilo, da se da lepo shajat tudi z veliko manjšo količino hrane. In začela sem preprosto jesti manj – ampak (kar se mi zdi najpomembneje) VSE! Nobeni hrani se nisem odpovedala, tudi nobenih časovnih omejitev se nisem postavljala. Rekla sem si le: če boš manj jedla in se več gibala, bodo zagotovo rezultati tu… sicer ne jutri in ne čez en mesec, ampak bodo pa in najbrž za vedno, saj bom lahko živela normalno in se taka “dieta” ne bo nikoli končala, ker bom v bistvu jedla isto kot do zdaj (ampak manj)… Seveda sem dodala še šport. Sprva so bili to le sprehodi, nato sem začela kombinirat tek in danes sem že “ta prava” tekačica, saj lahko tečem 10 km skupaj, ne da bi se ob tem pretirano namatrala. Ravno včeraj sem se zamislila, ko sem tekla 6 km (ker zaradi dežja nisem mogla več) in se mi je zdelo ful premalo, medtem ko sem pred pol leta z veliko več napora komaj pretekla 3 km
In danes lahko ponosno rečem, da sem že skoraj dosegla cilj in v vsem tem času nisem niti enkrat imela občutka, da sem hujšala… vse je bilo spontano.
Vse to se je začelo lani decembra in od takrat do danes sem brez naporov izgubila 10 kg. Če pogledam nazaj, je to velik uspeh, čeprav sem v povrečju izgubljala le 1,5 kg na mesec… In volje mi sploh ni zmanjkalo, počutje in fizična kondicija se mi je ful izboljšala, poleg tega pa vem, da se ne bom vrnila na stare tire, ker jih itak nisem zapustila, saj sem vedno jedla vse in zdaj nimam neke želje po kakem prenažiranju. Kar se pa teka tiče pa itak ne morem več brez njega in zadnji čas je bil, da sem začela migat, ker sem zdaj res čisto drugače razpoložena…
aja, pa še to teyona: rekla si, da ješ ful sadja… tudi to ni najboljše. raje jej vsake hrane manj, ker tut sadje redi, če ga pretirano uživamo…
lp
Pozdravljeni!
Tudi sam sem začel z hujšanjem v tem tednu! Sicer nevem zakaj, ampak nekako sem se odločil za 90dnevno ločevalno! jem bolj ali manj vse, vendar ločim po dnevih in neke normalne količine! Poskušam se tudi gibat, vendar v tem dežju sem prikrajšan za kolesarjenje, zato se zjutraj malo razmigam, mao sklecov, trebušnjakov, …
Naj povem, da sem se tudi sam pres približno dve leti in pol nazaj, odločil shujšati, tako da sem se odpovedal sladkarijam (tu in tam sem si dal duška), zmanjšal sem količino hrane, in nisem jedel več po 18 uri (vsaj ne kaj težkega, kakšno sadje, jogurt). Pil sem bolj kot ne vse, jedel vse…in sem v roku pol leta tako izgubil cca.10 kg (iz 110 na 100), prišel sem pa do 96 (malo mi je pomagal tudi ljubezen – saj veste, ljubezen gre skozi želodec :-)!
Od lanske jeseni pa do pred enega tedna pa sem prišel nazaj na 108kg (premale hlače v pasu, …itd.). Jaz tukaj krivim dosti svojo neodločnost pri hrani, da sem velikokrat preveč pojedel, ker pač rad jem 🙂 (tako kot vsi), malo pa tudi službo, ker sem imel predvsem sedeče delo za računalnikom 10 ur na dan, pa tudi punca in tašča odlično kuhata :-)!
Za ta način (90dnevno dieto) sem odločil, bolj kot ne zato, da sprobam samega sebe, če se lahko držim napotkov iz te diete, pa tudi zato, ker se je te diete poslužila pred dvema letoma moja punca, ki je po 3 mesecih uspešno shujšala, in potem jedla naprej vse normalno, sicer manj, in se do danes ni zredila nazaj; morda niha za kakšna 2kg kar pa je tako normalno. Res da se organizem od človeka do človeka zelo razlikuje, a se bom pustil presenetit!
Po treh dneh, moram povedat, da se počutim ok, celo sam se poslužujem kuhanja, sladkarij ne pogrešam preveč (ko me prime pač pojem kako jabolko)! Pijem veliko več tekočine kot ponavad, glede ločevanja hrane pa tudi nimam nekih težav, ker smo že v navadi ponavadi jedli recimo en dan, kako meso, drugi testenine, solata skoraj vedno prisotna, …
Moj nasvet vsem ki bi radi shujšali: hujšajte počasi in po pameti, ker kaj hitro se kiogrami povrnejo. Mislim, da je za veliko večino prebivalstva zdravo prehranjevanje tabu, vendar ko se znajdemu v težavah, v lastnem nezadovoljstvu, ga vsi kaj hitro spoznamo (pa zato ne rabiš bizi niti debel)! kar pa je najbolj pomembno VOLJA…. VSTRAJNOST…. IN ŠE ENKRAT VOLJA (kar vidm tudi pri sebi)!!!
Lep pozdrav in veliko sreče vsem!
Naj se pohvalim, da imam -17kg. Jupije. In pada. Sem prav dobre volje. Nekaj časa se je vse skupaj ustavilo, sedaj pa deluje dalje. Okrog bokov sem tudi izgubila še dodatnih 4 cm. Tako, da si moram kupiti nove hlače. Ker so mi vse prevelike. Hja tudi tiste, ki mi do pred kratkim niti prav niso bile. Pa recite, da ni to razlog za veselje.
Lp Anda
Tako malo pohvale na moj račun. V petek sem se spravila in si šla kupit dvoje hlač. In glej ga zlomka, prve probam in kaj-PREVELIKE. Potem vzamem druge in so mi bile prav. Ja imam dve številki manjše hlače. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Iz XXXXL sem padla na XXL. To pa je že nekaj. Včeraj sem malo po omari šarila in našla neke bluzice, jih poskusila in prav so mi!!!!!!!!! Ja to pa je občutek, ki ti da polet do neba. Pa verjemite mi še menjše številke bodo.
Lp Anda