No ,evo mene spet nazaj…bila na orbitracku 12 minut,pokurila 160 cal,naredila ne vem kolk kilometrov,počutim se super.Dopoldne jem samo sadje,ena banana pa dve mandarini,zelje se še kuha.vsem hvala za vspodbudo in sem kar vesela,ker se oglašate.
bramasole-kolebnica je super in veliko pokuriš,ampak mišice medeničnega dna si moraš krepit,da ne boš preveč vložkov ponucala.
Danes je moj drugi dan in… NISEM PRAV NIČ LAČNA,še.
Uf punce, jaz pa sem danes ful ponosna na sebe. Že sedmi dan živim brez sladkarij. JUPIJE!!!! Grem čez par minut tudi na fitnes, da malo prečistim pljuča. Potem pa da zdržim samo še danes brez sladkarij. In potem jutri spet samo jutri pa tako naprej. Letos prvič nisem postavljala novoletnih ciljev, živela bom vsak dan, kot da je jutri zadnji dan 🙂 hehe, imam trenutno optimistično fazo 🙂
terca,
Bravo!!!! Koliko pa se pozna na teži?
A čisto nič sladkarij (mogoče kak nadomestek)? Če prav razumem boš 7dni brez, nato si boš osmi dan privoščila in potem spet sedem dni nič?
A si to že kdaj sprobala (ali katera druga)? Ali pri tem načinu kilaža vseeno pada ali tako pokvariš vse kar si naredil v enem tednu?
Sem že slišala večkrat za off dan, ko si en dan v tednu privoščiš “užitek” (v mejah normale seveda) ampak sem to slišala predvsem pri vzdrževanju teže – kaj pa pri hujšanju?
Živjo
Včeraj sem stopila na vago – minus 1,5 kg! od 1.1. Izogibam se sladkarij, ki jih je bilo decembra toliko,da mi kar paše da jih ni, čeprav sem drugač velik čoloholik. Pa pozne večerje. Če je res hudo, pojem eno jobolko.
Aja pa še nekaj: odpovedala sem se kavi. Pa sem mislila, da brez nje ne bo šlo. Dva dni me je obupno bolela glava, zdaj je pa v redu. Tud pomislim ne več nanjo – na kavo mislim.
LP do naslednjič
andu,
Bravo!!!!
Zakaj pa si se odpovedala kave? Kolikor vem je kava O.K. pri hujšanju (če ni v njej tono sladkorja in mleka seveda).
Za napad večerne lakote pa raje pojej surovo bučko (lepo počasi jo režeš na kolobarčke in grizljaš – lepo hrusta!) ali katero drugo zelenjavo – sadje ima veliko sladkorja
O ka rpridne ste ene da še telovadite,jaz imam namen kupiti kakšen cd z vajami bo takoj bolje kot d asama delam.Ja baje ,da sadje zvečer redi in bom jedla samo dopoldne.Meni je zvečer najhujše,res,da sem cele dneve doma samo zjutraj vstanem pospravljam potem kosilo ukvarjanje z otrokom.Proti večeru je najhuje in zvečer pred tv ko moj skoz neki gricka jaz pa ne vem kaj bi…bo že!Ena drugo moramo v rit brcat pa bo!
Bravo andu za -kg.Jaz tudi že študiram na dan brez kave čeprav jo samo zjutraj pijem.
Hm, še moj skromni prispevek k debati.37 let, 86 kil špeha( no ja enih pet kil kosti, ostalo je pa res špeh ), 100 kil karakterja. Bo treba zmanjšat te cifre in najbolj smiselno se mi zdi znižat cifro z 86 na enih 70. Jaz sem se tega lotila z dr. Pirnatom. Vredu gre, ker nujno rabim eno šibo božjo nad sabo. Tko sem že vnaprej vse plačala in tle ni druge kot da hodim tja do konca. Pa še ne da se mi ga poslušat, če bi grešila, da me napi….. za vsak dkg premal zgubljen. Tko, da dieta brez problema, gibanje bolj tko ( kolena sem si uničla pred tremi leti , brez pameti laufanje po 10 km na dan po asfaltu….). Sobni kolo mi je umrl včeraj, gre na remont jutri. Aja , začela sem pa na 93, tko, daje 86 kar lep začetek.Ajde, se beremo kej !
Bramasole dobra si kar takoo naprej.Meni je dan včeraj minil lepo jedla tako kot je treba in s tem nadaljujem.Malo tuhtam,da bi ob sredah na sredini tedna uvedla dan samo z pitjem vode,ne vem če bi šlo ali bi bila preveč (švoh).Ali je katera poskusila kdaj to naj bi bilo kao eno prečiščevanje?
Aha še nekaj res da sem včeraj spila 3 turške kave in malo jedla potem pa sem pojedla 4 suhe slive in me je po parih minutah začel tako želodec boleti da sem morala vzeti ranital,zdaj pa ne vem ali so slive težko prebavljive.Kavi se bom pa tudi odpovedala danes spila čisto mini šalčko brez sladkorja od jutri naprej je ne pijem več….
Živjo,
še jaz bi se vam pridružila, če lahko. Stara sem 31 let, merim 172 cm in imam 98,6 kg. No, to so bili podatki na dan 05.01., ko sem resno sklenila, da nekaj naredim zase in za svoje zdravje. Sprejela sem par sklepov, ki sem ji z rdečo barvo zapisala v zvezek. Naredila sem si tudi razpredelnico, kjer bom vsak ponedeljek zjutraj vpisovala težo, napisala sem kaj lahko jem, kaj ne smem, nalepila par slik debelih žensk in par suhih za motivacijo, vanj bom vpisovala tudi svoje občutke in podobno. Je neke vrste dnevnik.
Kar se hrane tiče, sem sprejela ukrepe, ki so bili že povsod 100xxx napisani: sadje, zelenjava, polnozrnati izdelki, majhne količine, …prepovedano pa tudi vemo kaj je. Pa veliko vode se potrudim piti.
Problem pri meni je tudi telovadba. Sliši se kot izgovor (no, malo tudi verjetno je) ampak imam dva otroka (2 in 8 let), v službo grem ob 5.40, pridem ob 17.00, potem se skupaj kaj igramo, delamo za šolo (vsak drug teden sem sama z njima do večera, ker mož dela). Ob 21.00 ko gresta spat (če je imam srečo), naredim kaj gospodinjskega, potem se mi pa ne da še na orbitrek ali pa telovadit.Spat grem velikokrat ob 00.00. Ampak nekaj si bom mogla izmislit.
Drugače pa moram povedat, da najdem tukaj med vami ogromno motivacije in sedaj sem res trdno odločena, da izgubim kilograme.
Še moja želja: do konca aprila 80 kg, potem pa enkrat do poletja (recimo 01.07.) 70 kg.
VERJAMEM, DA MI BO TOKRAT RES USPELO !!!!!
Pa lep dan še naprej
Ne grem na tehtnico. Potem postanem preveč depresivna. In ne, čisto nič sladkarij (bombonov, sladkorja, čokolade, napolitank, keksov), kavo spijem s sladilom, ok, zadnjič sem jedla palačinke z marmelado, ampak iz tega ne bom delala panike. Moj največji problem je vedno čokolada & co. Dokler ne dam v usta gre, ko pa dam je je križ. Potem ne neham. Zato bom skušala vztrajati dokler bo šlo, ko pa ne bo pa se bojim, da bom spet zašla na stara pota 🙁 Imam za tisto silo, ko bo spet prišlo do tega, doma pripravljen natrenov puding, se bom skušala s tistim potolažiti. Upam da mi rata. Sicer pa mi je trener na fitnesu svetoval, da si enkrat tedensko privoščim eno reberco čokolade, samo jaz imam potem potrebo po 300 g milki!!!
Ja, pa izgubiti imam ogromno kg, ne gre za “lepotilnih” 5-10 kg -oprostite izrazu, tistih ta zadnjih 10 res imenujem lepotilni, ker je to zame že idealna teža, pač pa res mnogo. Kot glavni dobitek na lotu bo, če sem bom ob koncu leta lahko začela spogledovati z 8-co na prvem mestu. Srečna bi bila, če bi mi lahko MIŠ odstopila enih par 10 kg od njenega 100 kg karakterja 🙂
bramasole – ZELOOOOOOOO si pridna!!!!!!!
Tudi jaz vstajam ob 4.20 in telovadim ampak le vaje za noge, rit, trebuh,… ne morem delati aerobnih vaj (ki bi jih za izgubo maščob morala delati zjutraj na tešče za boljši učinek), ker imam orbitrek v spalnici, kolebnica pa zaradi pomanjkanja prostora ne pride v poštev!!! 🙁
No naj se še jaz pohvalim, da sem tako kot sem sklenila, začela še z orbitrekom in sem včeraj zmogla celih 15 min na najnižji stopnji seveda. Mišice me nič ne bolijo (verjetno zaradi jutranjih vaj, ki jih delam že nekaj časa) le zadihana in prepotena sem bila kot miška – mi manjka kondicije!!!
pettrra,
glede tvojega vprašanje o dnevu, ko bi pila samo vodo – kako se boš počutila je odvisno od vsakega posameznika (probaj enkrat), predlagam pa ti da za ta dan izbereš tistega, ko predlagajo hujšanje z luno (pride približno enkrat na teden). Jaz sem to včasih počela (kot skrajni izhod) in “pali” – no mogoče ne ravno zaradi lune, ampak meni je pomagalo, da sem imela določen dan in ure.
Dobrodošla špela06,
Ta ideja z dnevnikom je super – tudi jaz se bom lotila tega in točno zapisovala VSE kar dam v usta – ampak res vse kajti le tako bom vedela kaj me še gor vleče, telovadbo in seveda mere in težo.
Glede rekreacije in pomanjkanja časa – tisti teden, ko je mož doma naj on 3x za 1uro (ali kolikor pač zmoreš na orbitreku) “pomirka” otroka, tisti teden pa ko ga ni, lahko orbitrek zalaufaš npr. le za pol urce (toliko se otroka že lahko sama zamotita) in si privoščiš več telovedbe med vikendom, ko lahko spet vprežeš moža. No tako sem vsaj jaz rešila ta problem – lepo sem najavila, da sem sa “vpisala” na telovadbo in da me ob tor., čet. in v sob. od 18.15 do 19.00 ni doma (no sedaj je ta čas krajši, ker še ne zmorem toliko). Mogoče me bosta pa tako še mož in hčerka v rit brcnila, če se mi kakšen dan ne bo dalo!
Ojla, punce.
Nekaj o dnevniku vadbe sem zadnjič našla na aktivna.si
Sedaj čakam, da mi ga pošljejo 🙂
Danes sem bila ves dan na seminarju in pojedla par piškotov, ker mi je padel “cuker”. Samo dva, pa še ta samo zato, da bi me nehala boleti glava.
Sedajle sem preveč zbita, da bi kaj migala, bom zjutraj nadoknadila. Čaka me še pospravljanje razsutega stanovanja :S
Pridne ste.
Hvala za spodbudo.
USPELO NAM BO!!!
bramasole,
Nič hudega, če si pojedla samo dva piškota – to je nagrada, ker si zjutraj veliko telovadila in saj je pospravljanje tudi miganje še posebaj, če pobiraš čisto majcene kockice, ki ti jih otrok raztrese po celem stanovanju. Ampak moraš pobrati vsako posebaj in jo odnesti v škatlo, ki je na drugem koncu stanovanja (če imaš vmes še stopnice,…).
terca,
Ja te čisto razumem ČOKOLADA!!!!!!!!! Ampak pri meni je to ali jedilna čokolada ali pa Nutela (kar po žlici)! Kako se upreš skušnjavi? Ali preprosto nimaš nič doma?
Sicer nisem terca, ma vseeno… čokolada je moj v bistvu edini “greh”. Ni se mi težko odpovedati slanim, mastnim jedem, pomfriju, čipsu, smokiju, kokicam, dunajskim, bonbonom, torticam (čokoladne izvzete:)), sladkim pijačam, celo kruhu, krompirju in rižu … ampak ČOKOLADI v vseh oblikah (mlečna, jedilna, čok. namazi, čok. piškoti, čok. tortice…) – to je pa čisto druga zgodba 🙂 V času PMS je vse čokoladno v moji bližini resno ogroženo :))
Zdaj sicer težo vzdržujem, ampak NIKOLI (pa ne, da vas pohujšujem) se čokoladi nisem v celoti odpovedala. Pazim, da kupujem čim manj izdelkov, ki imajo čokolado – recimo raje linške kekse, sadne tortice… pa še to le enkrat na teden. Res pa imam v shrambi vedno kako čokolado in nutello za hude dni – z obljubo, da le eno malo žličko nutelle ali eno samo vrstico čokolade, pa tudi to ne vsak dan. Končno sem se naučila UŽIVATI v OKUSU in ne v količini!
Se zgodi, da grem čez mejo (sem pač samo človek) – takrat odtečem kak km več.
Oj Emma07,
mislim, da mi je MIŠ res poslala kako kg karakterja :). Sladkarij zadnje čase ne kupujem, to je res, ampak otroci jih imajo vedno doma. Ampak jih “spoštujem” (sladkarije) in jih pustim pri miru. 4x tedensko grem za uro in pol na fitnes in potem tam skoraj dušo pustim; vsakokrat ko imam doma željo po sladkem ali imam že kaj na poti v usta, se spomnim, kako počasi se pokuri 100 ali pa 200 kcal, in grem pit čaj, vodo, kavo. V skrajni sili grem listat kataloge s kakimi res dobrimi cunjicami, potem me mine vsa želja po hrani 🙁 Od kar se bremzam pri sladkarijah, spijem skorajda hektolitre tekočine; danes do poldneva že sigurno 2,5 l (čaj, voda, 2 skodelici filterce).
In kako se ti upiraš sladkemu? Prosim predlog za rezervni plan 🙂
emma07
kavi sem se morala odpovedati zaradi želodca. Pila sem jo s sladkorjem in mlekom – obožujem mleko in brez njega ne gre. V vseh oblikah. Imam ga doma in iz njega naredim skoraj vse kar se iz mleka da narediti (sir, skuta, jogurt,….)
Včeraj sem malo praznovala (32), pa sem se malo pregrešila. Pojedla sem eno kremšnito in ocvrte kalamare zdaj imam pa poleg slabe vesti še kamen v želodcu. Pa kaj čem, na napakah se učimo pravijo. Bo že držalo.
Sreča v nesreči, da mi brce v rit daje kar želodec.
čau
zdravo ,danes je moj šele četrti dan,ampak ta grozen dan ,ko jem samo sadje.Vidim,da imaste probleme s sladkarijami.Men pa sladkarije niso nikol preveč pasale,tud po celo leto ne pojem nobene čokolade ali pa česa sladkega,mogoče kakšen sladoled poleti,pa še to bolj zato ker gremo s kom na sladoled.Meni manjka KROMPIR tenstan,pa kakšna pohana piška,ampak zaenkrat še ni krize.Takole je pa z telovadbo..mogu bi me eden ven napodit.Danes se mi ne da preveč,ampak orbitrek bom pa oddelala zvečer.
Počutje je pa zelo dobro.Vam želim veliko sreče in vztrajnosti pri vpiranju proti sladkarijam,sebi pa proti krompirju.