Dabroston tablete
Pridružila bi se debati, ker sem v dilemi glede jemanja zdravila dobroston…predpisan mi je bil za ureditev ciklusa saj sem krvavitev dobila 2 tedna po zadnji menstruaciji…jemati jih moram 10 dni potem pa od 15 do 25 dne ciklusa..sedaj jemljem 2 tableti na dan, zanima me ali potem 15 dan ciklusa jemljem dalje 1 tableto na dan ali tudi 2 (predpisane imam 2 škatlice po 30 tablet)…imam še eno vprašanje ( dobroston jemljem 8 dan) že 6 dan imam temno rjavi izcedek, ki ga spremlja srbečica nožnice ali je lahko to povezano z omenjenimi tabletami..
hvala za odgovor
lp
Pridružila bi se debati, ker sem v dilemi glede jemanja zdravila dobroston…predpisan mi je bil za ureditev ciklusa saj sem krvavitev dobila 2 tedna po zadnji menstruaciji…jemati jih moram 10 dni potem pa od 15 do 25 dne ciklusa..sedaj jemljem 2 tableti na dan, zanima me ali potem 15 dan ciklusa jemljem dalje 1 tableto na dan ali tudi 2 (predpisane imam 2 škatlice po 30 tablet)…imam še eno vprašanje ( dobroston jemljem 8 dan) že 6 dan imam temno rjavi izcedek, ki ga spremlja srbečica nožnice ali je lahko to povezano z omenjenimi tabletami..
hvala za odgovor
lp
Običajno se Dabroston jemlje vsaj 10 dni v drugem delu ciklusa, torej od 15. do 25. dne, 1 tableto vsakih 12 ur, torej 2 na dan. Kakšno shemo jemanja si je zamislila vaša ginekologinja pa se pozanimajte pri njej. Srbečica nožnice je lahko zaradi glivičnega vnetja, vam bodo v lekarni svetovali, npr. vaginalne globule (in krema) z antimikotiki ali mlečnokislinskimi bakterijami.
Matjaž
Zdravo.
Od ginekologinje sem dobila zgoraj omenjene tablete naceloma za ureditev ciklusa, namreč sedaj ze 2 meseca nisem mela menstruacije in m. Ciklusi so se mi podaljsevali tako da je en ciklus v povprecju trajal 41 dni.
Te tablete danes je 10 dan (tako kot mi jr bilo receno, nafo od 15 do 25 dneva ciklusa).
3 dni nazaj je zjutraj bilo opaziti par kapljic krvi, vceraj zvecer pa je bilo opaziti malce vec, prav tako danes zjutraj (izcedek). Sedaj me zanima ce je normalno?
Naj omenim da ne zgleda kot mentruacija, ker ponavadi mam prve 3 dni kar mocno, traja v povprečju 5 dni s tem da 5 dan je zelo rahla. {ta krvavitev oziroma izcedek zgleda kot da bi bil 5 dan)
Zanima me, kjub rahli krvavitvi oziroma izcedku stejem 1 dan ciklusa tisti dan ko bom dobima mestruacijo?
Hvala