Dabroston tablete
Ja me pregleda vsak mesec z UZ in sicer 10 ali 11 dan ciklusa. Vedno sem imela ovulacijo, razen zdaj v ponedeljek je pa ni bilo (mogoče ker sem imela 40 dnevni ciklus) tako da sem naročena še za petek, da me ponovno pregleda z UZ.
Sem že kar malo obupana, ker toliko časa traja…
Najlepša hvala za vaš čas in odgovore
Pozdravljeni,
imam daljše menstruacije 7-8dni, krvavim pa le tretji in četrti dan, ostale dni imam samo izcedek. Ker me na nek način to moti, dolgi menstrualni ciklus, v katerem je močnejša krvavitev prisotna le dva dni, sem to omenila svoji ginekologinji. Le ta mi je predpisala tablete Dabroston, v namen da bi se ciklus skrajšal.
Glede na to, da sem prebrala, da gre za hormone in da zdravilo ni tako nedolžno, pa sem sedaj v dilemi ali naj zdravilo sploh jemljem. Kaj menite vi, se zdravilo splača jemati, glede na moje težave??
Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Lep večer.
…opazila sem, da sem malo nerodno vse skupaj opisala. Torej ne gre za krajšanje ciklusa, ki ga imam redno na 28dni. Ampak predvsem za skrajšanje same menstruacije, ki traja 8dni, medtem ko je močna krvavitev prisotna le 2dni, ostale dni imam le izcedek Upam, da nisem preveč zakomplicirala in da sem bila zdaj dovolj jasna.
Torej v ta namen imam zdaj predpisane tablete dabroston. Zanima me, kaj menite vi?
Hvala za vaš dragoceni čas.
LP, Chloea
Imam eno uprašanje…danes sem dobila te tablete od G, ker imam težavo z M (neredno in dolgo M z umesnimi rjavimi izcedki)…dobila sm 2×1 med 11-25 dnem ciklusa…vem, da moram začet jemati prvi dan M ampak ne vem pa koliko časa, če naredim kaj premora umes al neprestano jem tablete dokler vseh ne porabim? Dal mi je 3 škatlice. Zanima me le, če morm umes kej prekint al jih jem brez prekinitve.
Saj sami pišete, da naj bi jih jemali od 11. do 25. dneva menstrualnega ciklusa? Torej 1. dan zadnje menstruacije je tudi prvi dan menstruacijkega ciklusa. Potem štejete dalje do 11. dneva in takrat začnete z Dabrostonom ter jemljete 2 tbl dnevno do 25. dneva. Ko boste prenehali z jemanjem, se bo v nekaj dneh pojavila krvavitev.
Pozdravljeni!
Tudi jaz jemljem Daborston tabletke 11. dan prve menstruacije. Sedaj je to že drugi mesec in še pred koncem jemanja terapije se mi je pojavila krvavitev. Kaj zdaj, ali je to sploh vredu in kdaj naj sedaj začnem šteti za nasednjo terapijo. Ker če štejem od prve krvavitve (ki je bila v razliki 14 dni od zadnje) potem bo razlika med jemanjem tabletk zelo majhna. Je to prav ali je bolje da pokličem ginekologa?
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.