Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo čiščenje jeter

čiščenje jeter

Spoštovani!

Čiščenju jeter se med dojenjem raje izognite. Kot zanimivo informacijo naj navedem, da je bila pred 10 leti še vrednost 7,5, v mejah normale. Farnacevtski lobi pa je dosegel, da so se meje znižale – s tem seveda prodaja zdravil narašča.

Ko boste prenehali z dojenjem, je idealen čas za čiščenje od 1.marca do 1.junija ( po kitajskem koledarju je to obdobje Lesa oz razstrupljanja). Do takrat uživajte laneno olje, holesterol pa vežejo tudi otrobi.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Najlepša hvala za vaš odgovor!

Pozdravljeni,

tudi jaz sem opravil čiščenje jetr. Načeloma je prvi dan šel brez težav, skoraj cel drugi dan tudi, do zvečer ko me je začelo boleti v križu desno ( kot bi me bolelo v desni ledvici). So vam morda poznani vzroki moje boličine? Bolečina je pa zelo podobna kot se mi je pojavljala ko sem pil bazični prašek. Zanima me tudi ali je pripročljivo narediti tudi 2 čiščenje jetr, ker ni bilo zelenih grudic? V naprej hvala za odgovor.

LP.

Spoštovani!

Bolj se mi zdi možno, da ste čutili žolčnik, ki je pri čiščenju bolj obremenjen – bolečina namreč lahko odseva. Počakajte nekaj tednov in ponovite postopek, lahko pa zmanjšate količino olja za tretjino.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni,

dosti govora je že o čiščenju jeter. Jaz sem se odločila, da bom prvič sedaj naredila čiščenje, saj se mi zdi da sem cela zapackana. Ko pazim pri prehrani, ne shujšam niti grama, čeprav sem že dala čez kar nekaj diet, trebuh imam tako zelo naphinjen, kot da sem ponovno noseča. Rodila sem pred dvema letoma, se zredila za 19 kg, ostalo pa mi jih je 8 in te bi se res rada znebila. Zanimivo je, kot sem že omenila, da kadarkoli zelo pazljivo jem (zelenjava, solata), po več dni in pijem ogromne količine vode, ne grem po kilah nič dol, čeprav bi srčno rada shujšala. Naj povem, da 2-3krat tedensko izvajam res intenzivno vadbo (mešanica aerobične, kardio vadbe in tek), vendar sem še vedno debela…V čem je problem…jem še alge kelp kot dodatek in ashawgando.
eni pravijo, da imam popolnoma zabite enerije, drugi, da se preveč obremenjujem s tem in da zato nič ne shujšam, tretji spet svojo filozofijo… mislite, da če bi naredila čiščenje, da bi pa mogoče res to pomgalo… obremenjujem se samo še z zunanjim izgledom, prav tako me je sram, ker sem še vedno tako debela ( 65 kg, na 164 višine….) Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Težave so najbrž povezane z neravnovesjem v hormonskem sistemu. S čiščenjem jeter koristite organizmu, na žalost pa na hujšanje to ne bo vplivalo. Svetujem vam testiranje vseh vrednosti ščitnice in testiranje spolnih hormonov preko sline( v pravilnem obdobju ciklusa).

Lep pozdrav!

POZDRAVLJENI
MOJE IME JE BRIGITA IN SE OGLAŠAM PRVIČ. SEM BOLNICA Z RA(REUMATOIDNI ARTEITIS) IN AS(ANKILOZANTNI SPONDILITIS). ZDRAVIM SE OD LETA 2007 IN SEM DO DANES SPROBALA ŽE VSE KAR JE NA TRŽIŠČU OD SULFASALAZINA DO BIOLOŠKIH ZDRAVIL. KER JE TELO ZAVRNILO BIOLOŠKA ZDRAVILA SO MI OSTALE LE ŠE ZLATE INJEKCIJE OZ. TAUREDON.
O ZAKISANOSTI NE BOM IZGUBLJALA BESED, KER JE MOJ NEDAVNO IZMERJENI PH 5, IN JE JASNO DA Z PREHRANO NE DOSEŽEM ŽELJENEGA UČINKA.
ŽELELA BI KAKŠEN NASVET, KAJ LAHKO ŠE NAREDIM….ČE MI NAPIŠETE RECEPT ZA ČIŠČENJE JETER, KER GA OČITNO NUJNO POTREBUJEM IN OČIŠČENJE LEDVIC.
NAJ PRIPOMNIM, DA SEM DO DANES DOBILA DRUGO DOZO TAUREDONA IN SE MI ŽE ZDAJ ZDI, DA MI ZASTAJA VODA. BLATO JE BOLJ GOSTO IN TRDO (PA DO ZDAJ NISEM IMELA TEŽAV Z IZTREBLJANJIEM), V OBRAZ SEM RAHLO OTEČENA ….TOREJ SE NEKAJ DOGAJA.
Z ZDRAVNICO SEM SE POSVETOVALA, KAJ LAHKO SAMA NAREDIM GLEDE LEDVIC, PA JE REKLA DA NIČ! KER TEMU NE VERJAMEM SEM SE ODLOČILA DA VAS KONTEKTIRAM.
PRAV JE DA VAS OBVESTIM O MOJIH PREGREHAH. SEM KADILKA, RADA IMAM KAVO IN SICER IZ ENEGA SAMEGA RAZLOGA: SEM ZELO SLABOKRVNA IN IMAM ZELO NIZEK PRITISK( VSE JE NA RAČUN DIAGNOZE).
KADITI SEM PRIČELA SLABIH DVE LETI NAZAJ, KO NISEM KADILA ŽE SKORAJ 7 LET….VEM NEUMNO, VENDAR JE BILO LAŽJE PREMAGOVATI STRES, PSIHIČNO NEMOČ IN NEKORISTNOST ZARADI BOLEZNI.
NEKE VRSTE TERAPIJA…..ŽELIM TUDI PRENEHATI….AMPAK TRENUTNO TEGA ŠE NISEM SPOSOBNA
SICER PA ŽIVIM ZDRAVO SEM V DOBRI TELESNI KONDICIJI, IMAM SREČO, DA PRIDELAM DOMA VSE KAR POTREBUJEM, I,S, NA TRADICIONALEN NAČIN…KAR POMENI NIČ PESTICIDOV, NIČ UMETNIH GNOJIL…..
HRANA JE VEDNO SVEŽE PRIPRAVLJENA IN DOMAČA- SEZONSKA

HVALA ZA KAKRŠNO KOLI INFORMACIJO IN ODGOVOR, BRIGITA

Ali lahko med čiščenjem se pravi od 18ih do 10ih zjutraj pijem zraven vodo???

lp,

Mare

Spoštovani!

Voda zraven je pri čiščenju dovoljena.

Lep pozdrav!

Spoštovani (BrigitaNM)!

Glede na diagnozo oz.glede na težave, ki jih imate,vam žal brez testiranja, ne moremo nič predlagati.
Čeprav imamo s čiščenjem jeter le pozitivne izkušnje, ga svetujemo le našim pacientom, saj je v primeru, da je ravnotežje v organizmu porušeno, potrebno prej uravnovesiti tudi druge organe.

Lep pozdrav!

Spostovani,
zanima me, ali mi priporocate ciscenje jeter, glede na to, da nimam nobenih zdravstvenih tezav, razen na UZ vidne stevilne konglomerate velikost do 11 mm, brez znakov vnetja in brez razsirjenih vodov.
Lp, Andreja

Spoštovani !

Ima čiščenje jeter kakšen vpliv na luskavico?

Hvala

Spoštovani!

Za luskavico obstaja več vzrokov. V primeru, da so jetra kot tudi črevesje obremenjena, lahko pride do začasnega poslabšanja.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem naredila kuro čiščenja jeter z uporabo grenke soli (magnezijev sulfat). To kuro bi po štirinajstih dneh rada ponovila.

Zanima me pa, za koliko se lahko zmanjša učinek delovanja zdravil, ki jih redno jemljem vsako jutro. Ob 5. uri za ščitnico Euthyrox, ob 5:30 pa koncentrepcijsko tableto Cerazette.

Hvala za odgovor. Lidija

Spoštovani!

Po informacijah, ki so nam dostopne, naj čiščenje jeter ne bi delovalo na učinek zdravil.

Lep pozdrav!

Spoštovani gospod Golenhofen!

S čiščenjem jeter do sedaj nimam nobenih izkušenj, nikoli še čiščenja nisem izvajala, a po priporočilih bi bilo to dobro storiti. Zaradi kožne bolezni (perioralni dermatitis) sem namreč pričela s terapijo, ki mi jo je predpisala dermatologinja. Kapsule, ki jih jemljem (Roaccutane) so namreč zelo agresivne in močno vplivajo na jetra, zaradi česar so potrebni tudi redni mesečni pregledi krvi. Mnogi so mi svetovali, naj med zdravljenjem uporabljam izdelke ali pripravke, ki bi mi pomagali očistiti jetra. Razmišljam, da bi s tem začela takoj, že ob začetku jemanja omenjenih zdravil. Sicer drugih opaznih težav z jetri nimam.

Prosim za Vaše mnenje ali bi ta terapija o kateri je govora pomagala, da ne bi jeter preveč obremenila in si nehote nakopala dodatne težave. Nikjer sicer nisem zasledila recepta za pripravek (grenka sol, olje in grenivka) – lahko na kratko opišete? Stara sem 27 let, imam 48 kg, visoka sem 168cm (če je kateri podatek potreben).

Že vnaprej se najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,
U.L.

pozdrav…

Nujno prosim za odgovor oz pomoč

berem za oz o čiščenju jeter bom ukrepala najprej pa me zanima ali pomaga napitek kurkume 1 žlička in 2dc vode za čiščenje jeter hvala res sem popolnoma depresivna in samo v premišlevanju tega stanja…Nekaj bom naredila zase Nujno res hvala za hitri odgovor

Spostovani!

Kurkuma ima veliko dobrih lastnosti, ne vem, kako bi delovala direktno pri
ciscenju jeter.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni.
Tudi sama sem izvedla čiščenje jeter po receptu Hulde Clark in je bilo uspešno in počutila sem se super.To bi priporočila tudi svoji mami, me pa zanima, če je to dobro, glede na to, da jemlje tablete za visoki pritisk, za srce in želodec?.

Spoštovani,

zadnje čase sem zasledila kar nekaj člankov na temo čiščenja jeter. Glede na to, da živim dokaj zdravo (brez nezdravih maščob, mastnega mesa) in na sploh uživam precej sadja, zelenjave, zelenjavnih juh… in predvsem tudi domači sokov in vode, pa tudi pririn kruh pečem doma, me zanima, ali je bolje s terapijo počakati do pomladnih mesecev, ko se bolj priporoča ali ni nič narobe, če to opravim sedaj.
Sicer sem stara 42 let, s konstantno slabokrvnostjo – pomanjkanje železa in težave s hrbtenico ter ugotovljeno kalcinacijo na desnem komolcu, kar me kar precej obremenjuje. Ali menite, da bi mi terapija mogoče pomagala tudi pri mojih težavah?
Malo me je sicer strah se lotiti čiščenja, saj sem prebrala, da ima kar nekaj ljudi težave z bruhanjem in ne samo izločanjem blata in nekaterim se pojavijo tudi težave, ki jih prej ni bilo (zgaga, boleče ledvice….) A se tovrstne težave pojavijo le, če si preveč “zapacan” ali ni ravno pravila?

Sicer sem planirala terapijo izvesti ta konec tedna. Ali je glede na mojo težo 56 kg in 1,67 m velikost ter starost 42 let dovolj 30 g soli ali za prvič raje manj?

Že vnaprej hvala za vaše nasvete in odgovore.

Lep pozdrav,

New Report

Close