čiščenje jeter
Ja, tudi v Nemčiji se veliko propagira, vendar od resnih terapevtov nisem slišal nobenih pozitivnih rezultatov. Osebnih izkušenj s tem izdelkom pa nimam.
LP
Zmanjšate lahko samo dozo olja (za 30%), količina grenke soli naj ostane ista, da bosteres dobili drisko.
LP
Pozdravljeni!
Moja prva izkušnja z grenko soljo je bila pred enim letom, dan pred operativnim posegom sem dobila 10g v 2,5 dcl vode, obenem sem morala čez dan popiti 1,5 litra Donat Mg. Odvajala sem večkrat, čisto tekoče in zelo smrdljivo. Pred samim posegom sem bila zelo utrujena.
Letos sem se odločila čistiti jetra po navodilih, vendar sem količino grenke soli priredila na 30g, ker v navodilih za uporabo piše, da je 50g lahko smrtno nevarno. Dve uri po prvih 2dcl sem že tekoče odvajala, popila naslednjo dozo, zvečer pred spanjem pa olivno olje z grenivko (ni bilo tako grozno zanič, kot sem pričakovala iz pisanja nekaterih). Ob pol dveh ponoči sem se zbudila, šla lulat in popila 3 dcl vode, saj sem bila zelo žejna. Zjutraj sem nadaljevala s preostalima 2 x 2 dcl raztopine soli z dveurnim razmakom. Čutila sem blago bolečino v področju jeter. Še trikrat sem tekoče odvajala, vendar nisem opazila nobenih kristalčkov. Tudi utrujena nisem tako zelo, kot sem bila takrat.
Sem pa strahotno lačna – ko so otroci zajtrkovali kruh, so se mi pošteno cedile sline, pa sem se premagala in ostajam na sveže stisnjenem soku grenivke in vodi.
Vem, da je čas za čiščenje zdaj zelo primeren, pa vas prosim, da mi svetujete, ali naj čez 14 dni ponovim in s kakšno količino grenke soli.
Razmišljam celo, da bi poskušala do takrat ostati na vodi in svežih sokovih, saj se končno počutim umirjeno.
Hvala in lep pozdrav.
Za čiščenje jeter je najprimernejši marec in april. Če je bila količina grenke soli previsoka, jo zmanjšajte. Še vedno lahko jutranjo dozo zvišate, če ne boste šli na stranišče. Kajti, to je najpomembnejše – da se z blatom izločijo kamenčki in pesek. Nekateri ljudje so bolj zaprti, zato tako visoka začetna doza.
Seveda pa lahko spustite drugo dozo, če greste že po prvi na stranišče.
Lahko se zgodi, da boste pri drugem čiščenju izločiti nekaj kamenčkov.
LP
Pozdravljeni!
Pred dvema tednoma sva s partnerjem opravila prvo čiščenje jeter,prej sva bila tri tedne na atiparazitnem programu ( dr. Hulda Clark).
Čiščenje je potekalo normalno, že drugi dan proti večeru sem se počutila dobro,potem pa me je čez kakšna dva dni začela peči zgaga, ki ni prenehala zato sem čez kakšen dan začela jemati ranital s, po predhodnem pogovoru zs farmacevtko.Tabletke sem jemala par dni in ker je bilo bolje sem prenehala. Čez tri dni se je zgaga spet pojavila poleg nje pa še kašelj. Spet sem vzela ranital s, bilo je bolje vendar samo en dan naslednji dan pa me je močno začel boleti želodec in bila sem brez apetita in moči.Opustila sem tablete jedla samo prepečenec,…
Po treh dneh mi je malo bolje vendar še vedno čutim rahlo bolečino in kislino iz želodca.
Drugega čiščenja jeter si nisem upala opraviti,partner se je držal programa in z njim je vse ok.
Moje vprašanje je, če je čiščenje jeter z grenko soljo nevarno če imaš občutljiv želodec, ali so mogoče krive tablete ranital s?
Kdaj mi priporočate da opravim drugo čiščenje jeter.
Hvala za vaš odgovor Lp Tatjana
Pozdravljeni gospod Golenhofen,
pred tremi dnevi sem opravila čiščenje jeter. Težave so se pojavile po enajsti uri zvečer, ko me je pričel boleti želodec, v predelu požiralnika se je pojavila pekoča bolečina ter v ustih se je zrazil močan okus po grenkobi ter kovini (zgaga). Te simptomi so izzveneli šele drugi dan. Čiščenje želim ponoviti čez dva tedna in me pri tem zanima, s čim lahko nadomestim grenko sol, da se izognem tem nevšečnostim.
Hvala za posredovan odgovor in lep pozdrav
Maša
Vsi simptomi, ki jih imate, so povezani z zakisanostjo oz. s preveč želodčne kisline. Drastično vam primanjkuje mineralov na katere bi se vezale kisline. Kupite si bazični prašek ali tablete in začnete razkisati.
In seveda še najmanj enkrat očistite jetra.
LP
Grenka sol je nujna v tem postopku; je blago odvajalo (zato, da greste na veliko potrebo šele naslednji dan) in ne poznam ničesar, kar bi jo lahko nadomestilo.
Lahko pa takrat, ko začutite preveč kisline, vzamete sodo bikarbono (ena čajna žlička 2 3 dl vode) – to je samo v tej akutni fazi, ne jemljite stalno.
LP
Pozdravljeni,
pred kratkim so mi ugotovili žolčne kamne in vnetje žolčnika, ter povečana jetra. Na kar so mi žolčnik in žolčne kamne tudi odstranili. V bolnišnici sem bil osem dni, štirinajst dni po operaciji se še vedno slabo počutim, doma sem imel prva dva dni povišano temperaturo, ponoči se zelo znojim (zlasti glava ) in že mali napor me zelo utrudi. Imam tudi rahlo rumenkasto obarvano beločnico in več let prisotno rjavo obarvano kožo okrog oči.
Zanima me vaše mnenje; priporočate čiščenje jeter, ali morda kaj drugega?
Se pri čiščenju jeter lahko grenivkin sok nadomesti s kakšnim drugim?
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni! Star sem 43 let in sem si že četrtič naredil čiščenje jeter po navodilih, ki so podrobno opisana za čiščenje jeter. Po prvem čiščenju sem bil naslednji dan izredno utrujen in z rahlim glavobolom. Z vsakim naslednjim čiščenjem so se ti simptomi zmanjšali, se mi je pa pojavila rdečica na koži na obrazu okoli nosu. Rdečico imam že zadnjih 10 let v milejši obliki. Zanima me, zakaj je ta rdečica še posebej tako izrazita po čiščenju jeter. Imam tudi povišan holesterol (7). Kolikokrat naj naredim zaporedna čiščenja? Lep pozdrav, Alberti
Pozdravljeni! Star sem 43 let in do sedaj sem štirikrat opravil čiščenje jeter kot je napisano v navodilih. Imam povišan holesterol (7) in rahlo rdečico po obrazu. Po čiščenju je bila rdečica izredno močno poudarjena. Po vsakem čiščenju sem bil zelo utrujen in imel sem rahel glavobol. Zanima me ali je dovolj 4-kratno čiščenje in zakaj je bila rdečica po vsakem čiščenju tako izrazita. Ali po tem čiščenju lahko pričakujem tudi nižjo raven holesterola? Hvala za odgovor.
Po čiščenju jeter se res lahko zniža holesterol, ni pa 100%. Pri nižanju holesterola zelo pomagajo ortobi – moje najnovejše izkušnje iz ordinacije. Čiščenje jeter naredimo 2 do 3 x, v razmaku najmanj 14 dni.
Veliko strupov se pri čiščenju jeter sprosti tudi v kri, telo pa se jih poskuša znebiti tudi preko kože. Zato se vam rdečica po čiščenju jeter poslabša.
Vse to je znak, da slabo razstrupljate. Zato vam svetujem, da po čiščenju jeter naredite 5x klistir(vsak dan enega ali dva, 5 dni zapored).
LP
Ja, seveda, med čiščenjem jeter lahko spijete poljubno količino vode.
LP
Pozdravljeni!
Če prav razumem, ko čiščenje opravimo prvič, pridejo ven grudice, ki so bile na koncu kanalov, tiste globlje pa se pomaknejo proti žolčevodu, torej je čiščenje vsekakor dobro ponoviti. Mene pa zanima ali je to nujno? In ali lahko pride do kakšne zastrupitve organizma, če čiščenja ne ponovim?
Čiščenje sem delala točno po navodilih, rezultat čiščenja pa je bila le napihnjenost in blaga driska, nobenih grudic itd.
Grenka sol je nujno potrebna, da naslednje jutro gremo res na stranišče in izločimo pesek iz jeter. Doza za grenko sol je preračunana na neko povprečje. Pri vas je doza previsoka, zato vzamite naslednjič manj soli. Bruhanje se lahko pojavi pri zelo občutljivih ljudeh, naj bo naslednjič malo več vode in naj bo mrzla. To pomaga.
Ponavadi sta glavobol in bruhanje povezana z intenzivnim razstrupljanjem – kar je še en razlog več, da naredite še eno čiščenje jeter.
LP
Če še ne jemljete inzulina, potem lahko normalno izvedete čiščenje jeter.
LP