Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo čiščenje jeter

čiščenje jeter

Hvala lepa za vaš trud glede slovnice, to je za tujca, ki se še uči slovenščino dosti lažje.

Tudi, če niste videli kamenčkov, ste jih lahko izločili. Lahko pa jih res niste kamenčkov, vendar ste na primer izločili druge odpadke, ki so se nabrali v jetrih. Čiščenje jeter je vedno smiselno.
LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Ali lahko vprašam, kje se dobi grenka sol?

Hvala in lep pozdrav!

Zaradi zdravstvenih težav (vetrovi, prebavne motnje, razdražljivo črevo, bolečine v rami…) sem opravila čiščenje jeter. Po napitku iz olja in grenivkinega soka me je ponoči zelo bolel ce trebuh-črevesje), dopoldne se je umirilo. Najprej sem jedla grozdje, nato na pari kuhano korenje in koromač. Ob 15 uri sem pojedla nekaj kamutovih krekerjev brez kvasa,brez soli. Spet me je bolel trebuh.

Prosim za odgovor:

Preden sem zvečer popila napitek, sem pojedla tisto kar ostane od grenivke, ko jo ožameš. Napaka?????

Katero sadje je najprej po čiščenju najbolj priporočljivo in katera zelenjava zatem?

Katero sadje ni priporočljivo?

Sem morda kaj narobe naredila in kaj menite, zakaj take bolečine v trebuhu? Naj čiščenje ponovim?

Žolčnih kamnov nimam, sem bila na UZ.

Najlepša hvala, se vidiva v vaši ordinaciji kadar sem naročena.

Ne, ostankov grenivke ne bi smeli pojesti, samo sok je uporaben. Ker imate že težave s črevesjem, so bile bolečine povezane z vašimi obstoječimi simptomi.

Kaj jesti po čiščenju jeter je težko jesti, to je odvisno od stanja v črevesju: bolj je zdravo, več si lahko privoščimo. Pri občutljivem črevesju je bolje začeti s kuhano zelenjavo, brez maščob, potem lahko začnemo s surovo zelenjavo in sadjem, vendar v manjših količinah.

Se vidimo v ordinaciji,

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Dobi se v lekarni, to je blago in že najmanj 100 let staro odvajalno sredstvo.

LP

Res se čudim vprašanjem katere nenehno zastavljate….
Ali je res tako težko narediti čiščenje kot je predpisano ?
Če piše nič jest po 14h pomeni NIČ jesti !
Če piše grenko sol , menda ne boš spil navadne soli …. ufffuffff

Bravo, hvala!

Upam, da se ne jezite zaradi premalo očiščenih jeter …

LP

Pozdravljeni!

zanima me ali je čiščenje jeter z grenko soljo popolnoma varno, ker se je pri meni nabralo kar nekaj težav od bolečih sklepov do zamašenega nosu , pa jetra so tudi zamaščena, pa še in še.
Probala bi z čiščenjem.
Lep pozdrav Brigita

Pri dr. Clar si je jetra očistilo 100.000 ljudi, pa ni bilo nobenih resnih zapletov. vedno si čistite na lastno odgovornost.

Če se strašno bojite teakcij, poskusite s polovično dozo olja.

LP

Pozdravljeni!

Ali bi svetovali čiščenje jeter tudi pri ugotovljenih majhnih benignih tumorjih na jetrih? Ti so bili odkriti povsem naključno, na preventivnem pregledu. Težav ne povzročajo. Jetra so normalno velika, malo zamaščena, holesterol je malo povišan, jetrni testi pa normalni. Že nekaj mesecev se držim diete proti zakisanju, pijem zelenjavne sokove in bazične minerale, kopeli … Opravila bi še čiščenje jeter, vendar nisem prepričana, ali je v mojem primeru to priporočljivo.

Spoštovani,
ta vikend sem opravila čiščenje jeter po navodilih. Že v petek sem zelo zmanjšala vnos hrane, v soboto, ko sem začela s pitjem grenke soli, nisem nič jedla, zgolj pila vodo. Pri čiščenju sem uporabila 30 g grenke soli (štiri krat po 7,5 g z 2 dcl mlačne vode), 1,2 dcl olivnega olja, zmešanega z 1,2 dcl soka rdeče grenivke. V soboto sem tekom dneva popila 3 litre vode, v nedeljo 5 litrov (v nedeljo popoldan sem najprej popila sok rdeče grenivke, zvečer pojedla malo ananasa in 100 g kuhane cvetače ter 100g kuhanega brokolija z limono).
Včeraj nisem niti enkrat odvajala blata, enako tudi danes (ponedeljek). Sicer sem bila že en teden pred čiščenjem jeter zaprta (blato sem odvajala v zelo minimalnih količinah trikrat v enem tednu).
Mi lahko prosim svetujete kaj je razlog, da se na čiščenje jeter nisem odzvala z odvajanjem blata?
Ali svetujete, da danes opravim klistir?

Hvala za nsvet in lep pozdrav.

Na žalost sem spregledal, da bi potrebovali zelo hiter odgovor. Se opravičujem.

Glede količine grenke soli, ki jo moramo uporabiti, da gremo po čiščenju res na veliko potrebo, je zelo različno. Nekateri morajo izpustiti drugo dozo grenke soli zvečer, nekateri morajo vzeti trojno dozo, pa so še vedno težave. Vi ste vzeli prenizko dozo, saj bi morala biti najmanj 60 gramov.

Pri vas je že vsakodnevno odvajanje blata zelo moteno, zato bi morali vzeti večjo količino g. soli. Naredite to naslednjič. Klistir seveda pomaga, ne odpravi pa vzroka.

Vi bi morali vsaj 6 mesecev jemati TEKOČE probiotične mikroorganizme, da bi si uredili prebavo.

In seveda paziti pri prehrani.

LP

Mislim, da bi si lahko očistili jetra oziroma, v tem trenutku se ne spomnim nobenega zadržka. Vendar pa nimam izkušenj, kako je s čiščenjem jeter pri tumorjih – ali se zmanjšajo, ali ne.

LP

Spoštovani,

Pred časom sem imel kolonoskopijo in takrat tudi čiščenje črevesja zaradi preiskave. Popiti sem moral dobre tri litre donata in še nek prašek v vodi. Zanima me, ali so se mi takrat, ob čiščenju črevesja, hkrati morda očistila tudi jetra? Prav tako me zanima, ali je dobro tako čiščenje črevesja z donatom občasno ponoviti tudi doma? Ali donat odstrani strupe v večjih količinah ali zgolj povsem izprazni črevesje?

Hvala vam za odgovore in srečno!

Vane

Ne, očistili so vam samo črevesje, ne pa tudi jeter.

Donat zato povzroči drisko, ker vsebuje veliko anorganskih mineralov. Ne vem, če je takšno čiščenje zelo prijazno za črevesje – poskusite, ali vam ustreza, ker nimam izkušenj z Donatom.

LP

Pozdravljeni,

Po težavah z dihanjem so bile opravljene krvne preiskave: Navajam samo odstopanja od orient.vrednosti:
K-MPV 6,6
KSa5-K_Eoz 0,06
S-ALT 0,92
S-Holesterol 5,9
S-HDL holesterol 0,78
S-LDL holesterol 4,11
S-Trigliceridi 1,78

Ugotovljen je bil previsok krvni tlak 140/100. Z zdravili mi je uspelo zgornjega znižati na130, spodnji pa niha od 90 do 100.
Na hrano pazim, meso je zelo redko na jedilniku, pusto. Zelenjave in sadja pa pojem veliko količino, ne pijem alkohola, odpovedal sem se tudi kavi. Imam pa zelo stresno delo. Spim slabo, ponoči se prebujam ob 2,3,4 in nazaj težko ponovno zaspim. Star sem 55 let.

Glede na gornje podatke, prosim za nasvet, ali je možno z z jetrnim čiščenjem znižati, oz. normalizirati holesterol, trigliceride.

Hvala za odgovor.

Jetra si boste očistili šele od februarja naprej, ko se začne pomlad po kitajskem luninem koledarju. Obvezna so tri čiščenja z razmakom najmanj 14 dni. Do takrat pa boste razkisali telo, ker ste zakisani. Če ne verjamete, si lahko izmerite pH urina z indikatorji. O tem smo že veliko pisali (-iskalnik).

Ker ste glede na simptome zelo demineralizirani, boste tudi začeli jemati dodatne minerale in vitamine. Ne priporočam vam umetnih iz prve lekarne, ampak naravne. Lahko si sami stiskate zelenjavne sokove (morako biti sveži) ali kupite t.i. sadnozelenjavne koncentrate, ki so narejeni iz celih sadežev, zelenjave in začimb.

Pri visokem krvnem tlaku se je zelo učinkovito pokazal eliksir iz granatnega jabolka. Ima ogromno antioksidantov, zato redči kri in pomaga pri obnovi žil.

Ko si boste izmerili urin, lahko začnete z intenzivnim razkisanjem, kar poleg jemanja b. mineralov vključuje tudi b. kopeli in zgoraj omenjene koncetrate ali sokove.

Še zadnje vprašanje: pijete dovolj čiste vode?

LP

Pozdravljeni.
Nekako mi ne uspe znižati slabega holesterola.
Skupnega imam 6,6, slabega LDL pa 4,7.Pazim na hrano, sem vitka, veliko gibljem, stara sem 58 let.Zdravil statinov nočem jemati, ker uničujejo jetra itd.Ali priporočate čiščenje jeter?Kako bi po naravni poti znižala holesterol?

Ja, seveda si lahko očistite jetra, najmanj 3 x, vendar šele od februarja naprej (element les, pomlad).

S pomočjo iskalnika pa najdite stare teme o holesterolu, npr.

http://med.over.net/forum5/read.php?177,3443646,3443646#msg-3443646

LP

Pozdravljeni
Prijateljica uživa neke ruske minerale, ki se imenujejo Mumio.Je kot nekakšna fosilna smola iz altajskega gorovja in baje prežene vse tegobe, predvsem pa razstruplja organizem.Ali ste že slišali zanjo?V Rusiji in Srbiji se dobi v lekarnah in je zelo veliko povpraševanje zanjo.

New Report

Close