Najdi forum

Lep pozdrav!

Že približno 2 leti me preganjajo občutki tesnobe, panike, brezvolje, brezizhodnosti, strah… zato sem obiskala svojega splošnega zdravnika, ki mi je predpisal antidepresive Cipramil, ki pa jih jemljem že od začetka julija t.l., vendar se mi stanje ni nič spremenilo oz. izboljšalo.
Zato prosim za Vaše mnenje ali bi mi pomagal obisk pri psihiatru (splošni zdravnik pavi da je nepotreben), ali psihoterapija, ali pa še tablete ne učinkujejo?

Najlepša hvala za vaš odgovor!

Helena

Spoštovana Helena, obisk pri psihiatru ne bo potreben, če bo vašemu splošnemu zdravniku uspelo uporabiti glede na vaš odziv učinkovitejše sredstvo iz iste skupine in če bosta imela dovolj časa za pogovor o vseh možnih zunanjih povodih za vašo tesnobnost.Psihiater bi vam seveda lahko nudil še bolj kvalificirano psihoterapijo……
p.s. zdravilo, ki ga omenjate običajno deluje že v nekaj tednih.

Helena, tudi mene preganjajo podobne težave in problemi v družini.Splošna zdravnica mi je prav tako predpisala Cipramil, ki pa mi kar pomaga. Kljub temu sem se odločila za obisk pri psihiatru (grem 25.10.), ker mislim, da strokoven pogovor in nasvet ter moralna podpora nekoga, ki pozna te probleme, bolj pomaga, kot samo zdravila.Svetujem, da se tudi vi naročite k terapevtu.
Čimprejšnje izboljšanje in lep pozdrav.
Isadora

New Report

Close