Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje cerklje na gorenjskem. kako je živeti tam

cerklje na gorenjskem. kako je živeti tam

Jaz nisem stara mamca, pa ne da se ne oziram na vas, ampak Vas preprosto ignoriram. In molim k devici Mariji, zavetnici cerkljanske fare, da se kmalu preselite…

Jaz nisem stara mamca, pa ne da se ne oziram na vas, ampak Vas preprosto ignoriram. In molim k devici Mariji, zavetnici cerkljanske fare, da se kmalu preselite…[/quote]

Evo, ti si torej tipična predstavnica farško/malomeščanskega ženskega primerka in te idilične vasice…

Tebi torej dogovarja opravljanje sosedov in potem spoved in kruhek pri maši….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Za začetek naj proučijo zgodovino “cerkljanske fare”, predvsem obdobje med 2. svetovno vojno. Veliko sorodnikov izmed izgnancev je še živih.
Druga stvar je spoštovanje do zemlje- v tem kraju so v določenem obdobju ljudje živele le in samo od zemlje-kar, se je pridelalo, je bilo.
Za marsikoga, pa ni treba, da je star 80 let, je pristajanje padalcev na rodovitni zemlji, greh.
Rodovitna zemlja je za te ljudi simbol preživetja in kakršnokoli preseravanje, tudi če se gre za turizem, je plitko. Ker tudi od turizma živi le 5 ljudi, njiva pa jih lahko nahrani še enkrat toliko.

Ni ti treba priti kopat na mojo njivo, dokler sama lahko posejem, okopljem in požanjem. Me je pa že veliko priseljencev prosilo, če jim oddam del njive v najem. Očitno le niso tako zelo “fini”, kot se delajo.

Prej si pisala, da so priseljenci fini….in da nočejo delat, kaj je sedaj s tem?

Pa kdo ogroža vaše njive madonca? Kaj misliš da vam z jogurtovimi lončki krademo zemljo?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Hm, mislim, da bo zgornji post dokončno prestrašil avtorico teme :-/

Cerkljanka: ojoj, ojoj.

PS: Mislila sem Cerkljankin post!

Po mojem mnenju nisi rabila pojasnevati….:)))

je zdaj jasno zakaj šenčurjani tepejo cerkljane? :)))) zagovednost zagovedna

Po mojem ste oboji kar podobni, samo stran je druga…:)))

Vse jasno!

Cerkljanki pa samo to: v svojih argumentih bi morala upoštevati tudi to, da se časi spreminjajo. Dandanes ljudje ne živimo le od zemlje, ampak tudi od drugih dejavnosti. Kam bi pa prišli, če bi vsi pridelovali krompir! In ja, ravno turizem je in bo za vašo občino pomembna panoga.

Jap, ne naseljujte se v našo vasico. Pustite jo nam, pridite smučat ali na obisk in to je to! Pa bomo vsi zadovoljni:)

Jap, ne naseljujte se v našo vasico. Pustite jo nam, pridite smučat ali na obisk in to je to! Pa bomo vsi zadovoljni:)[/quote]

O pa se bomo, morda sčasoma prevzamemo oblast potem pa vse zasfaltiramo…

Res je, da nočejo delat, ampak tudi znajo ne. Samo “štefnarjo” pri fazanariji in kot da se nekaj zanimajo in kako je fino delati in se hkrati gibati in biti koristen in da bi oni tudi kaj takega, če bi bila možnost kje v bližini itd. MARŠ!

Res je, da nočejo delat, ampak tudi znajo ne. Samo “štefnarjo” pri fazanariji in kot da se nekaj zanimajo in kako je fino delati in se hkrati gibati in biti koristen in da bi oni tudi kaj takega, če bi bila možnost kje v bližini itd. MARŠ![/quote]

O joj kako neutemeljeno sovraštvo…, imaš kakšne resne težave v svojem življenju ali si samo tako zahojena? Takole pisanje oz. mišljenje je zelo zaplankano in nazadnjaško. Kaj pa, če te bo kak priseljenec kdaj rešil, bo tudi takrat marš?

marš sploh ni slovenska beseda. očitno je cerkljanka sparjena s kakim čefurjem al pa sploh ni cerkljanka. :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Jaz pa sem tako prijazen priseljenec, vse gospe lepo pozdravim, ne kradem torbic, ne razbijam steklenic v vinjenem stanju, ne kažem cevi pred šolami…, skratka hvalevreden in tako slabo sprejet…ccc slovenceljni.,…

Že mogoče, da imajo v Cerkljah slabe avtobusne povezave, imajo pa zato toliko boljše mednarodne letalske povezave:)

Samo jim avioni onesnažujejo njive…, groza, tile cerkljani so pa res trpeča sekta…

Marš oz. MRŠ je pristna cerkljanska beseda. Glede na to, da so moji starši hodili v šolo (tam, kjer je zdaj občinska stavba, zdravnik in lekarna), je v cerkljanskem govoru še obilo germanizmov (garkel, štenge, šporget,farovž itd.)
Nisem sparjena z nobenim čefurjem, sem prof. slovenskega jezika in književnosti in trenutno pišem dialektološki seminar cerkljanskega govora. Seveda me ob tem privlačijo le avtohtoni prebivalci tega kraja (tisti, ki se niso nikoli selili in vztrajali na tem območju ves čas). So edini, ki poznajo zgodovino kraja in ne nazadnje smernice, po katerih se da preživeti.
Priseljenci so pač priseljenci. Pridejo, se napihujejo in ob prvi priliki zamenjajo prizorišče (če pač njin ni po godu).

A celo profesorica si? Mej duš ne, če bi pa to vedel…., hm, sprašujem se kako lahko taki profesorji kaj pametnega prenesejo na otroke?

New Report

Close