Najdi forum

Cerazette

Pozdravljeni

 

Cerazette jemljem že 1 leto…pred tem sem imela redno menstruacijo na vsake 28 dni. Zdaj v enem letu sem dobila vsaj 3x menstruacijo. Nazadnje decembra in je trajala 14 dni. In potem do sedaj nič. Vmes sem prenehala jemati 3 tedna in se ni nič zgodilo, da ni kaj menstruacijo dobila. Prav tako sem se zelo zredila a je to zaradi tabletk? Stara sem 45 let. Razmišljala sem da bi prenehala jemati zaradi tega ker sem ful zredila pa menstruacije ni od nikoder. Kakšno je vaše mnenje?

 

Lp flecker

Spoštovani,

Cerazette se jemlje brez prekinitev in v načelu povsem odpravijo menstruacije, ker pri zaviranju ovulacije niso 100% zanesljive in delujejo kontraceptivno predvsem preko zniževanja maternične sluznice ter zgostitve cervikalne sluzi, pa imajo vseeno visoko zanesljivost pri nudenju kontraceptivnega učinka. Možno znižanje maternične sluznice pa lahko povsem prepreči ali vsaj močno zmanjša pojavnost krvavitev. Redne in predvidljive krvavitve ob redni uporabi Cerazette so relativno redke. Da bi se zaradi Cerazette zredili pa je prav tako malo verjetno. V vaših letih je toliko drugih razlogov za pridobivanje teže, da bi bolj stavil na kaj drugega. Najpogosteje je razlog za pridobivanje teže zmanjševanje telesne aktivnosti in povečevanje vnosa hrane, lahko tudi le eno od obeh omenjenih.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close