center za duševo zdravje logatec dr. ingrid velikonja – izkušnje?
ODSVETUJEM DR. VELIKONJA IZ LOGATCA! Manipulativna, večkrat sovražna in živčna ko ima slab dan, tudi do pacijenta, še zlasti nevarna za ženske pacijente pri moških pa igra na karto ženskosti kar je za ženo ali mati ali sestro pacijenta strašno. Po moje ima veliko svojih težav ki se poznajo na rezultatih zdravljenja. Biti biseksualka ki živi v troje z moškim ni človek ki bi mu zaupal svoje težave. Naše težave so ponavadi težave ki izhajajo iz vsakodnevnih situacij normalnih ljudi ki jih ona ne razume in jih noče razumeti. To velja še posebno če imaš težave v družini ali v zakonu ali s prijatelji ali v službi. Veliko jih poznam ki imajo enako slabo mnenje.
Njena usmeritev in predvsem negativne osebne lastnosti so še kako pomembne pri določenih težavah zaradi katerih človek poišče pomoč psihijatra! Če imaš tako hudo stisko zaradi težav v družini ali s sorodniki ali v zakonu, da moraš poiskati zdravniško pomoč jo vsekakor odsvetujem! Zdaj dela v ZD kot ambulantna zdravnica, ker se prav zaradi osebnih lastnosti ni izkazala v dolgotrajnem bonišničnem zdravljenju, o njenem odnosu s kolegi in ostalimi zaposlenimi lahko rečem: skrajno manipulativna, negativna in razdiralna! Tak človek ima lahko vsa potrebna potrdila o izobrazbi, vendar kot človek ni primerna za psihijatra ker je posledično škodljiv za pacijente in ali njihove družinske člane!
Zelo neprofesionalna izkušnja. Vsakič, ko sem prišla na dogovorjeni termin, sem jo morala čakati. Pogosto sem jo našla na čik-pavzi pred stavbo ali pa sem čakala, da v času, ko ni imela odmora za malico, poje solato s sodelavko.
Nazadnje, ko sem bila pri njej, je prišlo do konflikta, saj sem morala čakati pol ure, da pride iz prostora, kjer so se bile vse zaposlene zbrale in zaprle. Takrat sem ji jasno povedala, da je ne želim več obiskovati in da si bom poiskala drugo psihiatrično pomoč.
Napisala je izvid, za katerega sumim, da ga je sestavila takoj po mojem odhodu, saj je bil poln pravopisnih napak zaradi katerih sem se vprašala, če je sploh pismena. Računalniško pismena zagotovo ni, ker se je vsakič borila z razpredelnico, da bi mi določila nov termin ali napisala recept za zdravila. V zadnjem izvidu, ki sem ga prebrala pri svoji osebni zdravnici, me je opisala kot zelo negativno osebo. Bila sem šokirana, da si nek strokovnjak dovoli biti tako maščevalen in neprofesionalen. Glede na to, da sem njeno ordinacijo zapustila v solzah, sem pričakovala vsaj nekaj empatije, vendar je očitno ne premore. Da se pa razumemo, nisem je zamenjala samo zaradi tega, ker si je privoščila preveč pavzic. Dala me je na kombinacijo zdravil, ki mi ni odgovarjala, kar se mi jasno tudi rekla in to je bil dodaten razlog, da sem jo zamenjala.
Poleg tega ne razumem, kje je tistih “500 pacientov,” s katerimi naj bi bil CZDZ Logatec tako obremenjen. Ob vsakem mojem obisku ni bilo nikogar pred mano, za mano pa morda max ena oseba.