Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina cena sterilizacije mačke

cena sterilizacije mačke

Pozdravljeni,,

tudi jaz bi želela kontak tega veterinarja .

lp

drugače je v mačji hiši v ljubljani cana za stelerizirati mačko 42,00 eura
za mačka pa 30,00 eura

upam da sem ti pomagala
tu imaš še link http://www.macjahisa-vet.si/cenik.php

… ne moreš mačke peljati čez pol Slovenije. Nismo vsi iz LJ.

iz kje pa si?

Iz MB. Moja mačka je sterilizirana, ampak če še najdem kakšno, je pa ne peljem v Mačjo hišo. So sicer povsem ok,nimam nič proti njim, ampak mačke 120 km ne bom vozila za noben denar. Ko namreč mojo pikico peljem k veterinarju, je to 5 min vožnje z avtom, pa ji je že slabo. K sreči je to zaenkrat 1-2x letno, cepljenje pač. Vse ostalo, kar rabim zanjo (sredstva proti zajedalcem vseh vrst), grem k veterinarju brez mačke.

Cena sterilizacije katerekoli živali je dražja od kastracije, ker je večji in bolj tvegan poseg. Cene sterilizacije mačke se gibljejo od 40 eur dalje, odvisno od veterine.

Ne razumem, zakaj je stalno toliko jamranja okoli cen za s/k. Ko se odločiš za žival oz. še preden se, menda preračunaš tudi to, koliko stane oskrba neke živali. Al kako?

Zagotovo drži, da bi se naj pozanimal o stroških, preden pripelješ žival k hiši. Vendar zmeraj to ne gre, recimo če pobereš kakšno žival s ceste ali vzameš od koga, ki jo namerava tja poslati. Jaz sem mojo že tako dobila, pa o mačkah pojma nisem imela, kaj šele da bi šla preračunavat stroške. Se je preveč mudilo …
Je pač tako, da se situacija včasih tako obrne, življenje pač. Nikar ne obsojajte in ne pridigajte prehitro, zarečenega kruha se tudi veliko poje…

Tudi če mačko posvojiš, se MORAŠ zavedati, kaj to s sabo prinese in ODGOVORNO sprejeti odločitev za posvojitev. Živali se ne posvaja kar tako, ker ti pač tisti trenutek tako sede oz. ker se greš neko reševanje.

Ja, imaš prav. Mačka naj gre na cesto, ker moraš najprej preračunati, koliko te bo stala in prebrati kakšno knjigo ter polovico forumov. Jaz nosim vsak dan odgovornost za več kot 300 ljudi, da bomo gospodarili čez mesec tako, da bomo lahko izplačali plače, pa nisem tako preračunljiva, naj mi Bog oprosti. In sem še vesela, če slišim ali preberem, če kdo kakšno revico pobere s ceste.
Res ne vem, kakšne eni pišete. Pa se potem čudite, da ljudje zmerjajo takozvane živaloljubce.

Glih tapravi si to napisala, ja.

Za moje pojme se moraš tudi preden posvojiš najdenko dobro zavedati odgovornosti in stroškov, ki jih mačka prinaša. Če ne pa so vedno še druge opcije, kot da gre mačka na cesto – zavetišče, društva, oddaja prijateljem, ki so pripravljeni na stroške ipd. Jaz sem ogromno mačk pobrala s ceste in od teh niti 1 posvojila, ker vem da poleg mojih dveh domačih mačk in psa ne bi mogla vzdrževati še dodatnih živali.

Za moje pojme je pomoč živalim vse drugo kot pa si le na vrat na nos privleči domov prvo žival ki jo vidiš in se ti zasmili…

Ne glede na to, kar nekatere/i tu pišete, jaz sem hvaležna vsakemu, ki s ceste pobere vsaj eno žival. In da v tistem trenutku ne razmišlja, kaj vse ga zato čaka. Da pa še potem pametujete, da naj se ljudje raje ne “gredo reševanja”, pa presega vse meje; da se jih bo še več obrnilo proč? Marskidaj ni nobene druge opcije – zavetišča in društva so polna, ne sprejemajo. Ali naj najditelj z najdeno mačko sredi ceste kliče svoje prijatelje, sorodnike in znance, ali je kdo preračunal stroške, ki bi jih imel z najdeno mačico in se jo torej splača pobrat? Še dobro, da sem vajena vseh sorte kalibrov, da me take neumnosti ne iztirijo več…

Ko boš imela hkrati doma nekaj začasniko + kakšno leglo dudarjevv, se ponovno oglasi. Tudi z idejo, kako poskrbet z omejenimi finančnimi sredstvi tako, da bo za živali primerno poskrbljeno.

Mislim, da mi ne bo treba. Sem vajena kriznih situacij in njihovega reševanja. Ko en par rok ni več dovolj, jih angažiram več. In tudi finančne vire znam poiskati, doma ali na tujem. In zmeraj bom vesela vsakokrat, ko bo kdo zavrženo mače na cesti pobral, pa čeprav moram potem poslušat neumnosti.

Se opravicujem da pozno posem vendar bi rada dala kastrirati macka..in sem zelela vprasati kje v okolici maribora pa je to?

Pri veterinarju, ne?

New Report

Close