cena sterilizacije mačke
drugače je v mačji hiši v ljubljani cana za stelerizirati mačko 42,00 eura
za mačka pa 30,00 eura
upam da sem ti pomagala
tu imaš še link http://www.macjahisa-vet.si/cenik.php
Iz MB. Moja mačka je sterilizirana, ampak če še najdem kakšno, je pa ne peljem v Mačjo hišo. So sicer povsem ok,nimam nič proti njim, ampak mačke 120 km ne bom vozila za noben denar. Ko namreč mojo pikico peljem k veterinarju, je to 5 min vožnje z avtom, pa ji je že slabo. K sreči je to zaenkrat 1-2x letno, cepljenje pač. Vse ostalo, kar rabim zanjo (sredstva proti zajedalcem vseh vrst), grem k veterinarju brez mačke.
Zagotovo drži, da bi se naj pozanimal o stroških, preden pripelješ žival k hiši. Vendar zmeraj to ne gre, recimo če pobereš kakšno žival s ceste ali vzameš od koga, ki jo namerava tja poslati. Jaz sem mojo že tako dobila, pa o mačkah pojma nisem imela, kaj šele da bi šla preračunavat stroške. Se je preveč mudilo …
Je pač tako, da se situacija včasih tako obrne, življenje pač. Nikar ne obsojajte in ne pridigajte prehitro, zarečenega kruha se tudi veliko poje…
Ja, imaš prav. Mačka naj gre na cesto, ker moraš najprej preračunati, koliko te bo stala in prebrati kakšno knjigo ter polovico forumov. Jaz nosim vsak dan odgovornost za več kot 300 ljudi, da bomo gospodarili čez mesec tako, da bomo lahko izplačali plače, pa nisem tako preračunljiva, naj mi Bog oprosti. In sem še vesela, če slišim ali preberem, če kdo kakšno revico pobere s ceste.
Res ne vem, kakšne eni pišete. Pa se potem čudite, da ljudje zmerjajo takozvane živaloljubce.
Za moje pojme se moraš tudi preden posvojiš najdenko dobro zavedati odgovornosti in stroškov, ki jih mačka prinaša. Če ne pa so vedno še druge opcije, kot da gre mačka na cesto – zavetišče, društva, oddaja prijateljem, ki so pripravljeni na stroške ipd. Jaz sem ogromno mačk pobrala s ceste in od teh niti 1 posvojila, ker vem da poleg mojih dveh domačih mačk in psa ne bi mogla vzdrževati še dodatnih živali.
Za moje pojme je pomoč živalim vse drugo kot pa si le na vrat na nos privleči domov prvo žival ki jo vidiš in se ti zasmili…
Ne glede na to, kar nekatere/i tu pišete, jaz sem hvaležna vsakemu, ki s ceste pobere vsaj eno žival. In da v tistem trenutku ne razmišlja, kaj vse ga zato čaka. Da pa še potem pametujete, da naj se ljudje raje ne “gredo reševanja”, pa presega vse meje; da se jih bo še več obrnilo proč? Marskidaj ni nobene druge opcije – zavetišča in društva so polna, ne sprejemajo. Ali naj najditelj z najdeno mačko sredi ceste kliče svoje prijatelje, sorodnike in znance, ali je kdo preračunal stroške, ki bi jih imel z najdeno mačico in se jo torej splača pobrat? Še dobro, da sem vajena vseh sorte kalibrov, da me take neumnosti ne iztirijo več…