Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Calpol

Calpol

Pozdrav!

Sin bo julija star 6 let, tehta nekje 25-26 kg. Ker smo porabili Calpol oz. mu je potekel rok trajanja sem v lekarni kupila Calpol od 6 let dalje. Sem vprašala sinovo pediatrinjo in mi je rekla da je Ok in da mu lahko dam.

Zanima me pa sledeče: Ta Calpol od 6 let dalje je pomarančnega okusa, dočim je bil za manjše okus jagode. Kakšna je verjetnost, da bi sin razvil kakšno alergijo? Sprašujem zato, ker je imel po jemanju sirupa Hiconcila reakcijo, vendar so testi pokazali, da ni alergičen na penicilin in le odsvetovali uporabo sirupa. Enkrat sem vas spraševala za sirup Ospen, pa ste bili mnenja, da je bolje, da bi prejemal tablete. Sicer po Ospenu ni bilo nič narobe, vendar me zanima kako je v tem primeru s Calpolom.

Se ena stvar: naletela sem nae ne poste kakšna je uporabnost Calpola. Sama sem ga hranila v temnem prostoru na sobni temperaturi do roka uporabnosti na škatli. Prvič slišim, da bi se moral hraniti v hladilniku, pa mi ponavadi v lekarni vedno povedo kdaj mora biti zadeva v hladilniku tudi če je še zaprta (naprimer antibiotik).

Hvala in lep pozdrav.

Verjetnosti ni mogoče izračunati ali napovedati. Če bi imel težave, boste dajali Lekadol tablete (za 25 kg otroka 1/2 do 3/4 tablete).
Te sirupe hranimo na sobni temperaturi oz. tako, kot napiše proizvajalec v navodilu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close