Čakalna doba – ženske spolne celice
Pozdravljeni,
zanima me, če je trenutna čakalna doba za ženske spolne celice še vedno nepredvidljiva ali je kaj novega na tem področju?
Sicer sem v obravnavi na kliniki v Brnu, imela sem 5 prenosov – 3x postopek ni bil uspešen, 2x je bil, vendar se je obakrat končalo s SS.
V obeh postopkih, kjer je uspelo sem imela debelino endometrija na dan prenosa 9-10 mm in triple line, v ostalih postopkih več.
Na 10., 11. ali 12. dan, ko mi endometrij izmeri moja ginekologinja je bil v neuspelih prenosih vedno že 12-13 mm in triple line, vendar na Češkem v tem niso videli težave, na prenos so me ponavadi naročili 20. ali celo 21. dan cikla. Pravijo, da se endometrij po tem, ko začneš s progesteronom ne debeli več, na dan prenosa v neuspelih postopkih so mi ga na Češkem vedno namerili okoli 12-13 mm. Vseeno me skrbi, da je bil na dan prenosa endometrij v neuspelih postopkih predebel oz. prezrel.
Kaj vi menite? Kaj bi lahko naredila, da se endometrij ne bi tako zadebelil? V terapiji sem vedno imela Estrofem 2 mg 3x dnevno. Naj vztrajam pri prenosu kakšen dan prej?
Hvala.
Spoštovani,
trenutno je čakalna doba za darovane jajčne celice še vedno nepredvidljiva. Vsekakor pa je dobro biti vpisan v naši čakani vrsti za vsak slučaj.
Debelina endometrija je odlična, tako da bolje ne more biti. Tudi v naravnih cikluish pri mladih plodnih ženskah je endometrij debel okrog 12 mm. Tako da terapije ni potrebno spreminjati.
Lepo pozdravljeni,
Bojana Pinter