Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic Čakalna doba – ženske spolne celice

Čakalna doba – ženske spolne celice

Pozdravljeni,

zanima me, če je trenutna čakalna doba za ženske spolne celice še vedno nepredvidljiva ali je kaj novega na tem področju?

Sicer sem v obravnavi na kliniki v Brnu, imela sem 5 prenosov – 3x postopek ni bil uspešen, 2x je bil, vendar se je obakrat končalo s SS.

V obeh postopkih, kjer je uspelo sem imela debelino endometrija na dan prenosa 9-10 mm in triple line, v ostalih postopkih več.

Na 10., 11. ali 12. dan, ko mi endometrij izmeri moja ginekologinja je bil v neuspelih prenosih vedno že 12-13 mm in triple line, vendar na Češkem v tem niso videli težave, na prenos so me ponavadi naročili 20. ali celo 21. dan cikla. Pravijo, da se endometrij po tem, ko začneš s progesteronom ne debeli več, na dan prenosa v neuspelih postopkih so mi ga na Češkem vedno namerili okoli 12-13 mm. Vseeno me skrbi, da je bil na dan prenosa endometrij v neuspelih postopkih predebel oz. prezrel.

Kaj vi menite? Kaj bi lahko naredila, da se endometrij ne bi tako zadebelil? V terapiji sem vedno imela Estrofem 2 mg 3x dnevno. Naj vztrajam pri prenosu kakšen dan prej?

Hvala.

Spoštovani,

trenutno je čakalna doba za darovane jajčne celice še vedno nepredvidljiva. Vsekakor pa je dobro biti vpisan v naši čakani vrsti za vsak slučaj.

Debelina endometrija je odlična, tako da bolje ne more biti. Tudi v naravnih cikluish pri mladih plodnih ženskah je endometrij debel okrog 12 mm. Tako da terapije ni potrebno spreminjati.

Lepo pozdravljeni,

Bojana Pinter

 

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close