Najdi forum

Pozdravljeni!

Ker je forum delovno pravo trenutno neaktiven, pa v iskalniku ne najdem kaj podobnega sprašujem tukaj.

Na firmi sem zaposlen od 14.03.05 za določen čas. Vse je bilo ok, dobival sem vedno več stimulacije, tudi odgovornejša dela, ravno ta mesec so mi dvignili za nekaj malega osnovo. Nobenih problemov…naj povem, da opravljam delo kvalificiranega vrtnarja in delam pretežno na terenu.
Sčasoma sem dobil tudi občasno svojo skupino, skratka..nobenih problemov. Že pri podpisu prejšnje pogodbe so mi obljubili pogodbo za določen čas.
Prejšnji teden, ko bi omenjeno pogodbo moral dobiti, pa dobim pogodbo le za dva meseca, torej do 01.01. ŠOK!!!

In eden od nadrejenih, mi je nakaj govoril o tem, da je to zaradi seje sveta delničarjev, češ, da so tam to sklenili…pa da me bodo dali verjetno dol samo čez zimo. Poleg tega so bili šokirani tudi moji neposredno nadrejeni. na primer tudi moj skupinovodja, ki je mislil, da grem podpisat pogodbo za nedoločen čas.

Šel sem do tajnice direktorja, naj mi pokaže zapisnik seje, pa mi je uredila pogovor pri glavnem direktorju, ki je rekel, da o tem sklepu ne ve nič, da pa bo tega “šefa”, ki mi je to povedal poklical in se dobimo v ponedeljek.

Slišal sem tudi, da ta “šefe”, ki gre aprila v penzijo teži da bi še pred tem spravil nekaj “svojih” v firmo, kar sem direktorju tudi omenil in ga vprašal, če je bilo kaj narobe z mano in pravi da ne. Poleg tega vem, da se delovno mesto ne ukinja.

Ima kdo kakšno idejo kako ostati?
Kakšno težo ima obljubljena pogodba za nedoločen čas?
Koliko časa lahko podaljšujejo pogodbe za določen čas?

Me pa zelo skrbi, sem čisto na tleh.. imam otroke, kredit, ki ga ne bi vzel, če mi ne bi obljubili…
Hvala

Zakaj si ne iščeš nove službe?
Vsaj poskusi jo najti.

Andi

Vsekakor. Ampak moj poklic je tak, da me nihče ne bo zaposlil januarja!!!
Poleg tega gre za razočaranje, ker so mi obljubljali nekaj, zdaj pa ima nekdo pač nek interes in mi ne bi podaljšal pogodbe. To pa boli. Večina na firmi pa nima pojma kaj se dogaja.

Od kod pa si?
Jaz iščem delavca, podobno delo, MB. Če te slučajno zanima, se kaj javi.

Sicer je do MB 85km, ampak pusti mail! Jaz imam takega z imenom in priimkom in še o firmi sem pisal, tak da….

Meni se je tako kot tebi, zgodilo 3x zapored – pa ne da bi bilo kaj narobe z mano. Tako so zaposlili in to sem sprejela.

Po zakonu ti lahko podaljšajo 2x, naprej pa le s tvojim privoljenjem. Takšnih privoljenj je seveda ogromno, saj kdo pa si ne želi podaljšati in vedno upati, da bo naslednjič vendarle za nedoločen čas. Tako danes je.

Pogumen si, da si si privoščil krediti zgolj na podlagi obljub. Danes velja le papir, to si spoznal zdaj. In, kako si lahko dobil kredit, če si imel pogodbo za določen čas?

Na delovno pravo se žal ne spoznam kaj dosti. Boli gori ali doli, bolijo tudi krediti in otroci, ki jih je treba živeti. Smo jim dolžni to.
Poišči si novo delovno okolje, piši prošnje za službe, pozanimaj se na Zavodu za zaposlovanje, uporabi vse veze, kar jih imaš.

Andi

Metka, na treh koncih se nekaj dogovarjam, ampak nič še ni fiksno. Pozimi NIHČE ne zaposli mojega profila.
Poleg tega boli(pa če ti še toliko zamahuješ z roko), da gre v tej firmi kjer sem sedaj za nekaj kar ni ravno fer.

Pozdravljen!
Vedno me prizadene način kako delodajalci povedo določene stvari svojim zaposlenim. Prosim, ne jemlji si to preveč k srcu. S tabo ni nič narobe, so pa včasih odločitve najožjega vodstva, ki odloča o usodah zaposlenih in s tem posledično tudi o usodah njihovih družin včasih neusmiljene, nerazumljive. Vendar pa trg dela je krut. Zdrav si, mlad, rad delaš, imaš družinico, delo se vedno najde!!!
Toliko stvari bi ti še lahko napisala, kajti bila sem zaposlena v podjetju, kjer smo odpuščali zaposlene zaradi reorganizacije podjetja. Program presežnih delavcev smo poizkušali rešiti na čimbolj mehek način. Pa je bilo težko. Na eni strani lastniki kapitala, na drugi strani tvoji sodelavci. Sprejemati odločitve ni bilo lako. Verjemi mi!
Svetujem ti pa- potrpi še do novega leta, istočasno se potrudi iskati zaposlitev drugje, uporabi vsa znanstva, vezice in tudi formalne načine iskanja zaposlitve. Vedno se najde rešitev- in ne pozabi na koncu vedno zmagaš..

Lep pozdrav!

hvala za lepe misli.

Novica;

Šele danes sem bil pri direktorju –

ne vidi razloga, da mi ne bi podalšali pogodbe4, Šef enote pa mora narediti nov plan, vidiva se spet čez teden dni, vendar kot vse kaže ostajam v firmi. Sicer bom še vedno na trnih…

Tiste arguimente o katerih smo prej pisali torej držim še v žepu.

:))))))))))))))))) ja, danes se mi smeji….

brez službe sem ostala tudi jaz nekega dne po treh mesecih, ko mi je bila služba obljubljena, zato ker je direktor hotel nekoga svojega v firmi… ostala sem brez prihodkov, tudi s kreditom… (le-tega sem vzela že dolgo prej)… pa sem nekako preživela. Ni pa prijetno, predvsem je ponižujoče.

Je pa del današnjega vsakdanjika in se moramo lepo navaditi na to. Predvsem pa moramo poznati svoje pravice sami, ker najprej se moramo sami zase pobrigati.

Srečno.

New Report

Close