Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v kolku že 10 mesecev in rtg medenice s kolki

Bolečine v kolku že 10 mesecev in rtg medenice s kolki

Spoštovani!

Že 10 mesecev me spremljajo hude bolečine v kolku. Bolečina se čuti v predelu kolka, v dimljah pa vse do kolena. Občutek imam tudi da me boli do gležnja. V decembru lani sem imela rtg medenice s kolki.

Izvid je bil tak: Primerno oblikovana in sklerotična acetabula brez impakcije in deformacije femurjev. Femuroacetabularni špranji sta dokaj ohranjeni. Začetna entezopatija na tipičnih mestih.

Bolečine mi onemogočajo normalno življenje.

Naj vam povem še, da me je lani julija možganska kap po cepljenju za covid. Ko sem imela lani novembra še operacijo zapiranje luknjice v srcu, sem res pričakovala, da bom lahko brez nekih omejitev pričela z vadbo. Sedaj mi greni življenje bolečina v kolku. Tudi ponoči slabo spim zaradi bolečine. Bolečina me zbuja. V tem času sem zaužila veliko Nalgesinov in Lekadolov. Ko grem na sprehod, šepam.

Vesela sem, da po kapi čudovito napredujem (ker napoved je bila res slaba), razen manjših težav pri govoru ni opaziti, da me je kap. Nadvse vesela bi bila, da bi se tudi bolečine v kolku znebila.

Prosim za predlog kaj lahko še naredim? Kaj mi predlagate?

Hvala za vaš čas in vaše predloge,

Vesna

Spoštovani!
Svetujem opraviti še MR kolka in nato s slikami in izvidi pregled pri ortopedu. Glede na to, da je od RTG slikanja minilo že skoraj eno leto, ponovite tudi RTG slikanje medenice s kolki (že lani je bila vidna začetna obraba, da se primerja s starimi slikami in vidi dinamiko).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close