ŽE DOLGO ČASA ME ZANIMA ENA MALENKOST.ZADNJE ČASE TEČEM 4 NA TEDEN PO ENE 15 MINUT PO GOZDU.OBČASNO ME ZAČNE BOLETI NA DESNI STRANI TREBUHA.TISTA MIŠICA ZA KATERO PRAVIJO,DA ČE TE BOLI NIMAŠ DOVOL KONDICIJE.ZDAJ ME PA ZANIMA ALI TA TEORIJA RES DRŽI ALI SO TO LE STARE LAJNE IN KAJ NAJ V TAKEM PRIMERI, KO ZAČUTIM BOLEČINO STORIM.
HVALA
EMA
Ema,
Tisti, ki nima kondicije mora imeti pripravljalno obdobje od 3-4 tedne, da bi sploh začel s tekom. Treba je začeti s hojo, potem kombinacijo hoje in teka, nato več teka kat hoje. To je predpogoj, da lahko tečemo in ob tem uživamo. To je tudi smisel treninga, ugodno počutje.
Večina preskoči to pripravljalno fazo, pa potem ima 100 izgovorov, da ne gre na “trening” ker je to osocijacija na nekaj neprijetnega.
To kar te boli se imenuje”bodec”, ker bode. Večinoma je res razlog tega pojava pomanjkanje kondicije ni pa nujno. V primeru bodca je potrebno zmanjšati obremenitev, se malo odpočiti včasih tudi počepniti za kratek čas.
lp
živjo
mislim,da bo tole slednje kar si napisal kar pravo.kar velikokrat se naredi,da tečem z ne ravno praznim želodcem.
Vsaj kolikor se meni zdi, mislim,da nekaj kondicije imam, zato se je v moji glavi pojavilo to vprašanje.Ker vem,da sem že velikokrat pretekla to razdaljo pa nisem imela nobenih problemov z bodenjem.Zato je najbrž ta razlog o prepolnem želodcu kar najboljši odgovor.
hvala!!!