Bolečina v prsnici
Spoštovani!
Pred štirinajstimi dnevi sem imela prometno nesrečo v kateri sem si zlomila prsnico ter 10. in 11. rebro. Zdravnik mi je že predpisal terapije in sicer lokalno krio masažo, sonoforezo z voltaren gelom ter protibolečinsko elektrotimulacijo. Zanima pa me, kako dolgo bodo trajale bolečine, občasno čutim tudi pomanjkanje zraka in po kolikšen času lahko začnem s kakšno konkretno telesno aktivnostjo?
Najlepša hvala in lep podrav!
Pozdravljeni!
Tudi mene že nekje dobre 3 mesece boli tale podaljšana kost prsnice (ksifoid), čutim da je bolečina na kosti in samo če pritisnem nanjo, ter je locirana na ta hrustanes in kak centimeter sem tja . neke bolečine bolj v globini ni občutiti. sem športno aktiven in kondicijske obremenitve prenašam kar dobro, imam pa občasno občutek prekratke sape, kot da ne zajamem dovolj zraka kot bi ga moral, pogostokrat pa mi srce močneje razbija iz ”čistega miru”. Je možno, da je za ta boleč ksifoid vzrok v kakšni bolezni srca?
Lep pozdrav…Jože iz MB
Pozdravljeni!
Tudi mene že nekje dobre 3 mesece boli tale podaljšana kost prsnice (ksifoid), čutim da je bolečina na kosti in samo če pritisnem nanjo, ter je locirana na ta hrustanes in kak centimeter sem tja . neke bolečine bolj v globini ni občutiti. sem športno aktiven in kondicijske obremenitve prenašam kar dobro, imam pa občasno občutek prekratke sape, kot da ne zajamem dovolj zraka kot bi ga moral, pogostokrat pa mi srce močneje razbija iz ”čistega miru”. Je možno, da je za ta boleč ksifoid vzrok v kakšni bolezni srca? Star sem 40 let
Lep pozdrav…Jože iz MB
Pozdravljeni, bolečina bi lahko bila posledica vnetja stika prsnice s hrustancem, saj se v tem delu rebra nanjo ne pripenjajo neposredno. To je pogosto dolgotrajno, ne pojasnjuje pa razbijanja srca in prekratke sape, to dvoje bo moral oceniti zdravnik s pregledom.
Lep pozdrav
Pozdravljeni.
Boli me kost med dojkama, vendar ne na dotik. Če ramena pomaknem/zasukam levo ali desno, če se sključim ali zravnam, med spanjem na boku ali na hrbtu,če privzdignem obe rami. ISTOČASNO me zaboli na hrbtni strani med lopaticama. Kot bi imela zabodeno puščico na sprednji strani med dojkama, ki je pogledala ven na zadnji strani med lopaticama. Vajena sem #heksenšusov# v hrbtu, lahko rečem,da gre za podoben občutek, vendar ga še nikoli nisem imela na tem mestu. Bolečina traja 2 dni, enakomerno in ne popusti. Bi morala do zdravnika?
Hvala za odgovor že vnaprej!
Pozdravljeni,
zanima me, ali je možno, da boli sama kost prsnica? Občasno začutim rahlo bolečino, stisk, točno na sredini prsnice in ne za njo. Rahlo bolečino začutim če pritisnem na prsnico. Sem bolj suha , 48kg/164cm in delam kot medicinska sestra pri čemer večkrat dvigujem in obračam težje ljudi. Naj pa omenim, da sem včasih tudi tesnobna in ko se tesnoba pojavi, tudi občutim nelagodnje na ali pa pod prsnico, kar predpišem tesnobi ali pa želodcu – imam namreč tudi težave z želodcem. Delam ‘kure’ s tabletami Nolpaza in sicer 3 mesece vsak dan na tešče, potem imam pa vsaj pol leta mir z želodcem. Sedaj tablet ne uživam že kake 10mesecev in bolečine so spet občasne.
Torej je možno, da sama kost, delo, tesoba ali želodec vpljivajo na to ‘bolečino’ ki ubistvu nevem če ji lahko sploh rečem bolečina! Včasih me skrbi, da je kaj glede srca, ampak sem že opravila kake 4 EKG-je zaradi občasno povišanega pulza (tesnoba) in vedno je doktor rekel, da je krivec psiha!
Najlepša hvala za vaš čas!
Pozdravljeni,
stara sem 19let in na vsake toliko (na prb. 14dni) čutim bolečino v prsnici. Bolečina je močnejša če se popolnoma zravnam v hrbtu in dam ramena nazaj in potem čutim kot nekakšno trganje v predelu prsnice in se tudi sliši (kot rahlo pokanje, trganje). Takoj zatem ko se sključim nazaj spet čutim močnejšo bolečino, ki potem preneha. Mislim da kakšnih srčnih težav nimam… Kaj bi to lahko bilo?
Hvala za odgovor, Katja N.
Pozdravljeni.
Danes od popoldneva opazam, da me.boli med prsmi bolj zgoraj torej nad prsmi … Ob premijakanju kasljanju ali ce cudno sedim… Sem v 28t nosecnosti. Zelo me skrbi kaka pljucna embolija. Drugace pa tlak je 108 66 pulz trenutno 88, drugace pa ga imam zdaj v nosecnosti okrog 90. Naj grem na urgenco ali k osebnemu dr jutri dop?
Pozdravljeni,
zanima me, kaj bi lahko bilo to. Se mi pojavlja že kak teden, najprej niti nisem posvečala pozornosti, zdaj pa kar vztraja. Sem malo pobrskala pa ne najdem kakih podobnih zapisov.
Namreč občutim nekako zbadajočo bolečino na sredini prsi in malo v desno, laično bi rekla da v prsnici, bolj na desni strani, tam kjer se rebra začnejo oz kjer se začne dojka. Pomislila sem tudi na pljuča ali jetra, ampak mislim da bi to bolelo bolj ‘globoko’, možno pa je tudi da je v dojki….ne vem. Za dve, tri sekunde me nekako zbode, potem pa neha. In potem npr čez 2, 5 ali 10 minut spet. Ni odvisno od premikanja. Zbode pa precej na določenem mestu. Torej ni kako splošno tiščanje, ampak kot bi me tam od znotraj dregnil. Nekaj dni je bilo samo tam, na istem mestu. Zdaj pa občasno čutim dodatno še tudi malce bolj desno, tudi na določenem mestu. Bi rekla da na rebru (točno pod desno dojko). Kaj bi to lahko bilo?
Naj omenim da sem mišično-skeletno bolečino v zvezi z rebri že doživela nekaj let nazaj, pa kakor se spomnim ni bilo ravno tako (tisto me je bolelo predvsem pri premikanju, tole zdaj pa vm mirovanju).
Ker ni hudo, ne bi hotela za tako malenkost k zdravniku. Ampak zdaj je pa že kar vztrajno, da bom pa vsaj na forumu povprašala:)
Hvala in lp,
M.
Zdravo. V prsnem koše je res en kup struktur, ki lahko bolijo in čeprav je tokrat drugače, kot je bilo prejšnjič, gre še vedno najverjetneje za mišično skeletno bolečino, lahko za bolečine, ki izvirajo iz mesta, kjer se rebra stikajo s hrustanci, še posebno, če niste starejša gospa (Heidi iz filma utegne biti že dokaj stara). Samopregledovanje dojk je vedno koristno, manj verjetno pa se mi zdi, da bi bolečine izvirale iz njih. Lep dan
Pozdravljeni,
star sem 30 let. Imam prolaps mitralne zaklopke, menda ne hudega, samo lepotno. Predvsem zadnje dve leti pogosto čutim motnje srčnega ritma, zadnje dni precej pogosteje. Oziroma so obdobja, ko se to pojavlja intenzivneje. V zadnjem času pogosto čutim tudi zbadanje oz. bolečino, kot bi bila na sredini v prsnici, včasih malo na desno ali levo. V roke se ne širi. Včasih hkrati čutim neenakomeren srčni utrip, ni pa nujno. Lahko je spremljano tudi z občutkom tesnobe. Seveda me pa vsega tega postane strah in se težko sprostim. A je vse skupaj povezano (zaklopka, ritem, bolečine)? Imam tudi VES, ekg že večkrat do sedaj ni pokazal nič posebnega, razen tega vsega (abnormalen..), prav tako sem imel v dveh letih že dvakrat ekg-holter in obremenitveni test. A je možno, da so se stvari tako hitro poslabšale? Vse to me precej izmuči, fizično in psihično.
Hvala za odgovore,
lp
Pozdravljeni, te motnje srčnega ritma bi lahko bile tiste VES (ventrikularne ekstrasistole), ki jih navajate, te so lahko neprijetne, če vas je strah ali ste pod stresom, pa jih je žal praviloma več. Zbadajoče bolečine bi bile lahko tudi skeletne. Že opis težav ni tak, da bi nakazoval, da bi bila od ponovnega obremenitvenega testiranja kakšna velika korist, posebno še glede na to, da je že bilo opravljeno.
Mislim, da je psiha tista postaja, kjer se morate ustaviti najprej.
lep pozdrav