Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečina v prsnici

Bolečina v prsnici

odgovor se a ponuja…..od sklec?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lep pozdrav!
Stara sem 27 let in že nekaj časa čutim bolečino na prsnici. Bolečina je konstantna že 1 mesec. Sicer sem imela nekaj težav že septembra, ne vem če je povezano s sedanjimi, vendar zdravnica ne najde pravega vzroka za to kar se mi dogaja(enkrat reče da je lahko dehidracija, drugič da je možno da želodec dviguje kislino, tretjič da me boli v grodnici zaradi kisline).
23.8.- 26.8. se je začelo s hudimi glavoboli(ponavadi jih nimam) in krči v želodcu, bruhanje.
23.9.-27.8. prehlad, vročina, boleče grlo in krči v želodcu, začetek bolečine v prsnici od takrat naprej
16.10. iznenada sem začela bruhati samo en dan, krči v želodcu (nisem noseča)
18.10.-21.10. zelo boleče grlo, skoraj brez glasu
3.11.-bolečina še največja do sedaj, ni samo na sredini ampak tudi malo na levi strani.

Bolečina je bila na začetku prisotna ko sem ležala, sedaj me boli že ko sedim, stojim oz. konstantno. Nahaja se malo pred žličko, med prsmi. Ni pekoča ampak imam občutek, kot da mi nekaj pritiska in ko ležim mi je težko vdihovati. Na pritisk ni boleče. Nisem fizično aktivna. V službi sedim, govorim 6 ur/dan ker delam v telemarketingu in se sprašujem če je možno da je povezano s stresom, saj sem precej obremenjena na delu, vsakodnevni pritisk je, seveda če ni dobre prodaje sem lahko brez službe.

Lepo bi vas prosila za pomoč, nasvet…
Kako dolgo naj bi to trajalo?
Obstaja zdravilo?

Lep pozdrav, Lea

dober dan star sem 19 let mene pa zanima zakaj me v prsnem košu peče in tudi ko iz prsnega koša pol tudi iz hrbta zelo se bojim zaradi srca ker tudi sam imam probleme z srcem! rad bi samo izvedel kaj je to ko te peče iz prsnega koša in iz hrbta sem tudi bil k kardiologu in na ultrazvok srca in mi je sam rekel da imam dobro srce večkrat pa tudi ko se mi to dogaja sem paničen in me večkrat toplota zalije!! te bolečine ne morem zdržat ko pa grem k doktorju mi pa reče da je vse ok da ni nič takega ekg vse kaže super ampak bolečine pa hude prosim če ima gdo kake izskušnje stem ga lepo prosiim če mi svetuje kaj je to!!! lep poozdrav iz murske sobote .

Stara sem 21, v prsnici me velikokrat stiska neglede na položaj telesa, občutek je kot da bi imela na sebi nekaj zelo težkega, kaj bi lahko povzročilo to?

Pozdravljeni!
V tej starosti je tesnobnost najpogostejši vzrok, čeprav bi vam vseeno posnel EKG. Možnosti pa je še več, vključno z refluksom želodčne kisline, …, …
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Star sem 33 let…že nekaj časa čutim bolečine v prsnici (verjetno bo že nekaj let)…pojavi se pri določenih položajih telesa (npr ob primiku ramen, ob ležanju z vzdignjenim vratom…itd)… Čutiti je blago bolečino, ob pritisku na prsnico pa je bolečina močnejša…in nekoliko zaboli tudi na hrbtni strani med lopaticami… A bi lahko šlo za slabšo držo in njene posledice? Dosti sem tudi telesno aktiven, a pri športu me bolečina ne moti oz. je ne občutim… razen npr. enkrat me je začelo boleti pri sklecih…a sem razmišljal, da je posledica neogretosti… Na bolečino sem se sicer že nekako navadil in ji ponavadi ne pripisujem nekega velikega pomena, a občasno me le še spomni, da je prisotna… Pred leti sem opravil tudi EKG pregled in tomografijo prsnega koša in je bilo vse b.p…

Hvala za razlago!

Skoraj zanesljivo gre za bolečino iz stene prsnega koša, težje bo ugotoviti, točno kaj povzroča bolečine, ena od možnosti je kronično vnetje hrustancev, ki na prsnico pripenjajo rebra (kostohondritis)…
Lep pozdrav

in kaj je pametno v tem primeru narediti…bi sploh lahko kakšen pregled pomagal, morda kakšne vaje…?

Lp

Pregled sam po sebi ne bi pomagal, bi pa verjetno nakazal vzrok težav in s tem bi bilo laže določiti primerne ukrepe, če so možni. Terapija pa pogosto vključuje protivnetna zdravila .
Lep pozdrav

Ljubo
Pozdravljeni-star sem 56 let.Zadnji čas,sedaj bolj čutim bolečino na prsnici. Imel sem občutek,da me nekaj pritiska na rebro in kar je zanimivo;če položim hladni obkladek na prsnico,bolečina pojenja

Pozdravljeni
Sicer je res bolj možno, da gre za skeletno bolečino, glede na to, da nanjo vplivajo obkladki, žal pa iz zelo skromnih podatkov, ki ste jih zapisali, ni možno odgovoriti kaj bolj konkretnega.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

No, do tega tedna, pa imam 55 let:((, nisem vedela, da lahko prsnica boli (če sem iskrena, sem komaj vedela, da to sploh obstaja). V ponedeljek pa sem bila prepričana, da me je oz.bo infakrt. Bolelo je, da ni res, tako da sem na koncu končala na Urgenci na Golniku. Diagnoza: gre za vdrto prsnico. Se bom z izvidom sicer oglasila pri svoji zdravnici, ampak me vseeno zanima, kaj je to oziroma zakaj do tega pride. Na rentgenski sliki je bila na sliki s profila, na levi strani, vidna anomalija. Zdravnica je najprej mislila, da gre za kalcinirani hematom (pred cca 3 meseci me je namreč zbil kolesar, nekje v tem delu me je zadel), po posvetu z radiologom je prišlo do zgornje diagnoze. Zadeva naj bi nekaj časa še bolela, rekla je, naj po potrebi vzamem kakšen lekadol (ne aspirin – tudi to ne vem, zakaj ne).

Kakšna ideja?

Pozdravljeni!
Če ste “diagnozo” razumeli pravilno, gre za prirojeno napako in ne nekaj, kar je nastalo čez noč….in če ni posledica poškodbe prsnice ob opisani nezgodi. Aspirin lahko povzroča draženje prebavil, vnetje želodčne sluznice in vpliva na strjevanje krvi, zakaj so ga odsvetovali prav pri vas, pa lako le ugibam.
Lep pozdrav

Hvala za tole pojasnilo, ampak, saj veste, potem je treba še dodatno vprašanje:)))

Če gre za prirojeno napako – kako, da do težav ni prihajalo prej? Sem pa pravilno razumela, ker imam sedaj tudi pisni izvid že v rokah, citiram: konzultiram rentgenologa, ki meni, da ima gospa glede na RTG p.c. vdrto prsnico (prsni koš). Nadaljna diagnostika ni potrebna.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem vam pisal, da čutim bolečine v prsnem košu (predel prsnice) ob pritiskih nanjo in ob določenih gibih in položajih telesa… Pozabil sem omeniti, da ob določenih gibih čutim nekakšno “pokanje oz. škripanje” v prsnem košu…in to ravno v višini prsnice…

Še enkrat hvala za vaše mnenje!
Lp

Pozdravljeni ponovno 🙂 No, v tem primeru (vdrte prsnice kot prirojene zadeve) menim, da bolečine najverjetneje niso posledica tega, ampak da je šlo le za slučajno najdbo na RTG prsnega koša.
Lep pozdrav

@Doko
Tisto škrtanje bi težko pripisoval kakšni konkretnejši težavi (oz največkrat ne pomeni nič posebnega), je pa, kot ste opazili po številu vprašanj, tovrstnih skeletnih bolečin res ogromno in k sreči je večina prehodne narave in ne skriva posebnih bolezni.
lep pozdrav

Pozdravljeni.

Že par dni se mi pojavlja bolečina v predelu prsnice. In sicer se pojavi bolečina samo ob določenih kretnjah, gibig. Ko sedim je vse ok. Ko pa kaj delam in se kaj stegnem, prepognem, … me zaboli za par sekund. Tudi zgaga me peče že par dni. Ali je to povezano? Od kod izvira bolečina v prsnici?

Hvala

Pozdravljeni
Želodčna kislina oz refluks lahko povzroča bolečine za prsnico. Ker pa so vaše izrazito odvisne od premikanja, je bolj verjetno, da gre za kostno mišično bolečino oz tisto, ki izvira iz struktur v steni prsnega koša.
Lep pozdrav

Pozdravljeni.

Hvala za vaš hiter odgovor.
Vprašala bi samo še, od kod bi lahko izvirale te bolečine? Vzrok?

Lp

New Report

Close