Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečina v glavi

bolečina v glavi

Pozdravljeni

Približno deset dni me boli glava na desni strani. Bolečina se tu in tam preseli tudi v druge predele glave, a žarišče je vedno isto, desna stran, Boli me tudi vrat in rameski obroč ter sklepi v zapestju v katerih občasno čutim mravljince. Mravljince čutim tudi po desni strani obraza. Pregled krvi ni pokazal nič nenavadnega in tudi dlika glave ne, po mnenju osebnega zdravnika, a bolečina ne pojenja ni pa tako močna. Tudi pri spanju me ne moti. Zanima me kaj bi lahko bil vzrok temu.

Hvala in lp

Pozdravljeni,

Ne vem , ali se je odgovor kje zgubil ali pa ga še niste dali, ker jaz ga nisem videl.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni
Pa ga res ni…pardon 😉
Od RTG glave pri glavobolu ni bilo pričakovati kakšnih posebnih izsledkov, malo verjetno je tudi, da bi se kar koli videlo v izvidih krvi. Bolečine v vratu, ramah in roki z mravljincenjem bi lahko izvirale iz vratne hrbtenice. Za glavobol pridejo v poštev pač vse običajne oblike glavobola, glede na trajanje in letni čas bi bile težave v kombinaciji povezane tudi s virusno okužbo.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!
Imam zelo pogoste močne glavobole v spodnjem delu čela. Občasno me v sprednjem delu glave na neki točki zaboli, ta bolečina (z malo manjšo jakostjo) pa potuje v zadnji del, kjer boli z enako jakostjo kot v sprednjem delu. Kaj bi to lahko bilo?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni
V tem delu glave lahko bolijo sinusi, lahko bi bil tenzijski glavobol, kaj več pa zgolj iz opisa ne morem napisati.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Pred petimi dnevi se mi je pojavila omotica, naslednji dan sem se prebudila z migreno in čudnim občutkom v želodcu. Vzela sem ketonal, (2x), ki mi običajno pomaga, a tokrat ni bilo učinka. Pojavile so se močne bolečine v želodcu, cel trebuh nekako razbolel in napihnjen, močan glavobol, ob katerem imam nekako občutek, da izvira iz želodca in vratu, čuden okus in občutek kosmatosti na zobeh. Tri dni že jemljem zjutraj controloc 20mg in držim dieto kot za rano na želodcu (po izkušnjah). Za glavobol si zaradi želodca ne upam nič vzeti, pa saj itak ne bi prijelo. Delalo mi je slabo, a bruhala nisem, na blato grem normalno. Motita me zvok in svetloba, počutim se zelo ‘švoh’. Bi lahko šlo za virozo ali potrebujem kako preiskavo? Stara sem 45 let.
Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni
Večino želodčnih težav bi se dalo pripisati ketonalu, kar se tiče glavobola ali migrene, pa obstajajo zdravila proti bolečinam, ki ne škodujejo želodcu. Razen paractamola so na recept, glede na precej različnih težav pa bi bil seveda koristen obisk osebnega zdravnika.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Stara sem 28 let in pred 3 dnevi sem med branjem časopisa doživela močno bolečino v glavi in vratu. Ni me zabolela cela glava, ampak sem to občutila, kot da bi me strela zadela v glavo (bolečina je potekala od ene točke v glavi pa dol v ravni črti v vrat, kot da bi me zabolelo po kakšni žili ali živcu). Bolečina pa je trajala le trenutek, tj. morda sekundo. Po tem sem se sicer počutila v redu (ni me bolela glava, nisem bruhala), vendar me vseeno skrbi, zakaj je do tega prišlo. Običajno glavobolov nimam, le včasih malo težko glavo (morda malo odvisno od vremena), včasih pa čutim v glavi kot nekak pritisk, kot da bi imela zatečene možgane ali pa kratkotrajen pritisk v različnih točkah v glavi, včasih pa me tudi v glavi malo zbada. Občasno pa predvsem v mirovanju občutim tudi kot nekak občutek rahle omotice v glavi, poleti, ko je bilo močno vroče, pa sem se 3 dni počutila bolj omotično, za tem pa nič več (zato sem takrat to pripisala visokim temperaturam, čeprav se mi do takrat to še ni zgodilo). Motenj vida nimam, le v zadnjem mesecu sem doživela 3 epizode, ko se mi je v očeh začelo bleščati (kot da bi prej gledala v luč ali proti soncu, ampak nisem), kar je trajalo nekaj minut, dokler ni ta bleščeči krog oz. obroč se razširil in izginil (sem slabovidna, kar veliko časa pa preživim pred računalnikom). Povedati moram tudi, da imam očitno slabo cirkulacijo (ko sedim, mi roke in noge postanejo hitro mrzle), če je to morda kaj povezano z opisanimi problemi. Sem tudi človek, ki se hitro sekira za vsako stvar, zaradi česar sem morda tudi bolj pod vplivom stresa. Kaj bi lahko bil vzrok za opisane probleme in na kaj moram biti pozorna, da ne bi morda šlo za kaj hujšega (npr. anevrizma)?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni
Tisto enkratno zbadanje je težko pripisati čemurkoli, krogi in podobne vidne zadevščine v povezavi z glavoboli spominjajo na migreno, tudi tisti občutki težke glave, “zatečenih” možganov in podobno, pa bi bilo bolj povezano s psihično napetostjo, kot anevrizmami. Lep pozdrav

Pozdravljeni!

ze 3 dni me mocno boli glava v predelu cela vecinoma na desni strani. Bolecina je mocnejsa ob hoji, kaslanju in sklanjanju. Po pocitku je kaksno uro bolje potem pa se bolecina spet zacne. Bi mi mogoce lahko povedali vzrok in ali naj odidem k zdravniku saj taksnih bolecin nism imela se nikoli in me ovirajo pri vsakodnevnih opravkih? Stara sem 22 let

Pozdravljeni!

ze 3 dni me mocno boli glava v predelu cela vecinoma na desni strani. Bolecina je mocnejsa ob hoji, kaslanju in sklanjanju. Po pocitku je kaksno uro bolje potem pa se bolecina spet zacne. Lekadol mi ne pomaga. Boli me tudi vrat in ko lezim se mi zelo zacnejo solziti oci. Vceraj mi je bilo tudi malo slabo vendar je bilo po kaksni uri boljse Bi mi mogoce lahko povedali vzrok in ali naj odidem k zdravniku saj taksnih bolecin nism imela se nikoli in me ovirajo pri vsakodnevnih opravkih? Stara sem 22 let

Lp
Amy

Zdravo Amy!
V dobi prehladov, bi bile lahko vaše bolečine recimo posledica vnetih sinusov…seveda pa ni izključen niti “običajen” glavobol…
Lep pozdrav

pozdravljeni!

pred 1 mesecem mi je zobozdravnik na levi in desni strani zgoraj izpulil zob.. nekaj časa po ekstrakciji zoba se je pojavila močna bolečina v korenu nosu,predelu obrvi (mislim da so to sinusi) ter stiskajoča bolečina na temenu glave.. ker dojim lahko pijem samo lekadol,ki pa mi ne pomaga. zobozdravniku sem omenila svojo težavo,dal mi je antibiotik ampak me je opozoril da jaz nimam splošnih simptomov da bi jemala antibiotik in naj se sama odločim če ga bom jemala..ker bolečina ni popustila sem antibiotik začela jemati.. bolečina je še vedno prisotna,razširila se je tudi na spodnji del glave,natančnjeje na začetek vratu. zelo sem zaskrbljena,najprej sem mislila da je to zaradi zoba ampak nism več prepričana da bi mi rana delala take težave. kaj vi menite od česa je ta bolečina? bi se morala zglasiti pri splošnem zdravniku? naj omenim še to da se pojavi tudi ob močnih glavobolih slabost in bruhanje,naslednji dan bolečina mine in se pojavi čez kakšen dan.

hvala za odgovor in lp

Pozdravljeni
Menim, da se o jemanju ali ne jemanju antibiotikov ne morete odločati sami. Malo verjetno se mi zdi, da bi imeli težave 1 mesec po ruvanjumzob in da je verjetno razlog drugje, vnetje sinusov je seveda med verjetnejšimi možnostmi. Ja, mislim, da bi se bilo smiselno oglasiti do svojega zdravnika na pregled in bo potrebo po jemanju zdravil ocenil po pregledu.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,
Imam eno vprasanje in sicer mojega soproga zelo pogosto boli glava(v predelu cela) in ima tudi obcasne vrtoglavice. Kaj bi to lahko bilo? Naj povem se da je v zadnjem casu tudi malo shujsal in da zelo veliko dela v sluzbi.
Za vas odgovor se vam ze vnaprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav, Nina

Zdravo Nina
Prav veliko izbire med glavoboli, ki bi se jih dalo razločevati po netu ni. Med tistimi, ki ustrezajo vašemu opisu, pa je najpogostejši tenzijski glavobol.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Pred časom se izvedala, da imam nižji krvni tlak od normalne vrednosti. Večkrat izgubim tudi zavest. Zaradi teh težav se zbujam tudi ponoči, vstanem iz postelje in izgubim ravnotežje. Po vrtoglavici ali tudi omedlevici čutim močen glavobol. Pijem dovolj tekočine, jem redno. Zanima me če je možen vzrok za moje težave nizek krvni tlak? Osebni zdravnik mi je omenil tudi to, da je vse skupaj, lahko posledica stresa. Ampak potem ne razumem mojih vrtoglavic in slabosti ponoči, ko spim in moje telo miruje.

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni, težave zaradi nižjega tlaka imate lahko v pokončnem položaju, ali ob hitrem vstajanju, za tiste, ki se pojavljajo leže, ponoči in vas zbujajo iz spanja, pa tlak ne bo vzrok, seveda so napadi tesnobe ena od možnosti
Lep pozdrav

lepo podravljeni že več let imam vsaj enkrat na teden hud glavobol na desni strani zadaj za ušesom
noben tablet razen ketonala mi ne pomaga vzamem tu 3 na dan v razmaku 4 urah grejem bolečino pa malo pomaga je pa zelo huda bolečina .Bil sem prin osbnem zdravniku pa sem dobil navodila za telovadbo in sem telovadil n ni bilo nič bolje zdravnik je rekel da zardi hrbtenice ker se ne držim ravno.prosim za kakšen nasvet saj ketonale ne upam več jemati.najlepša hvala

Pozdravljeni, če diagnoza drži, bi bila ena od možnosti tudi fizioterapevtska obravnava in še kaj, a za začetek opravite kontrolo pri osebnem zdravniku.
Lep pozdav

New Report

Close