Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečina na dojki

Bolečina na dojki

Pozdravljeni!

Stara sem 27 let in imam že nekje 3 mesece bolečine v desni dojki v času menstruacije. Bolečina se večinoma pojavi ponoči, ko spim, sploh takrat ko spim na boku… takrat čutim bolečino tudi v desni pazduhi. Ko si zatipam ne čutim nobene bule, ampak imam občutek kot da bi me bolelo rebro. Kaj je možno da se bula ne čuti? Je možnost, da bi imela raka? Babica po očetovi strani je imela raka na dojki, je to lahko dedno? Je lahko to tudi od neuravnovešenih hormonov? Nekje 8 mesecev ne jemljem več kontracepcijskih tablet in zdaj imam zelo neuravnovešene hormone, zato me zanima, če bi bil lahko tudi to vzrok. Malo me je strah, da bi imela raka, ampak upam da temu ni tako.

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav!

Teja

Če se bolečina pojavlja samo v obdobju pred in med menstruacijo ter se po menstruaciji poleže, je najverjetnejši razlog hormonsko nihanje. Tipne spremembe, manjše od 1 cm, se ne da kar tako zatipati. Tudi večji tumor lahko v večji dojki hitro spregledamo, še posebej, če raste globje v tkivu dojke ali pod bradavico.
Če bolečina ne bo prešla, se posvetujte še z ginekologom, ta vas bo po potrebi usmeril še na specialistični pregled. Priporočam tudi metodo BreastScan.

New Report

Close