Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Boleči spolni odnosi

Boleči spolni odnosi

Vem, da je ta tema ze bila omenjena, vendar bi vseeno rada da mi odgovorite.
S prejsnjim partnerjem nikoli nisem imela bolecih odnosov, tudi, ce nisem bila navlazena!! Z zdajsnjim fantom sva skupaj eno leto in imava stalno probleme. On ima probleme s kozico, zato sva zacela uporabljat kondom. Obenem jaz jemljem kontracepcijske tabletke. Ker me je pri odnosu vedno zelo bolelo, kot bi me hotelo raztrgati (kljub mocni vlaznosti) sva zacela kondom se dodatno vlaziti. To je pomagalo minimalno, odnose sva imela 1krat tedensko, ker se mi je morala sluznica zaceliti. Uporabljala sem panthol kremo. Takrat sem bila tudi na antidepresivni th, in ginekologinja je rekla da je morda tu vzrok, ampak- zakaj potem vlazenje ne pomaga?Vmes sem nehala jemati antidepr., stanje je enako. To me zelo moti, ker sploh ne morem vec biti popolnoma sproscena, ker samo cakam na bolecino. Preiskave na MO niso pokazale nič.

Meni se zdi, kot da sem se “zozila”. Ko sem potipala, kateri del noznice je ob bolecini sploh prizadet, sem ugotovila da je to del sluznice na sp. strani vhoda v noznico, mislim, da je to presredek. Ta del je izredno tanek in se rani ob vsakem odnosu!! Ali obstaja kaksna moznost op. terapije? Zakaj tega problema prej ni bilo, je mozno da se je sluznica spremenila?

Vem, da je tole pisanje malo zmedeno, ampak taka sem zaradi vsega tega tudi sama. Hvala Vam za odgovor!

Maja

Draga Maja,

So stvari, ki niso rešljive na dopisni način in vaš problem je tak. Vzrokov za podobne težave je namreč toliko, kot je možnih kombinacij moških in žensk, tako rekoč neskončno veliko. Če prej težav ni bilo in če imate vi občutek, da ste se “zožili”, je mogoče vzrok v partnerju in njegovih večjih “dimenzijah” ali bolj grobih “tehnikah in položajih….”, ali pač nekaj, kar je vezano na “razliko med prejšnjim in zdajšnjim” partnerjem.??? Verjetno bo treba eksperimentirati in graditi na sodelovanju. Za bolečino sta očitno potrebna oba. Mislim, da bosta skupaj bolj zanesljivo odkrila vzrok za težave kot s pomočjo kogarkoli izven vajine zveze, mislim na zdravnike ipd.

New Report

Close