Najdi forum

boleča moda

pred 14.dnevi so me začela boleti moda. Naj povem, da nimam nobene otekline niti se nisem nikamor udaril. Bolečina sicer ni huda , se pa pojavlja in kmalu tudi izgine .Bolečina se seli iz enega moda v drugega.Zanima me, ali moram nujno k zdravniku ali pa se stvar poleže sama od sebe?

Dragi Robi,

ali morda “uganjate” kak poseben šport (veliko hoje, teka, kolesarjenje?) Ali ste v zadnjem času zamenjali navado oblačenja? S tem mislim predvsem na “drugačno spodnje perilo”. Tudi od pretiranega samozadovoljevanja se lahko pojavijo bolečine v modih. Če bolečina sama od sebe mine gre zelo verjetno za prehodne težave, ki imajo mehaničen razlog, če bi opazili kakšne spremembe na modih kot je večje povečanje moda, občutljivost na dotik oziroma neznosna bolečina pa je potreben takojšen pregled pri dežurnem urologu. V tem primeru gre lahko za torzijo moda. Taka bolečina pa se običajno ne seli iz moda na modo temveč samo neznosno boli in ne dovoljuje niti dotika. To slednje omenjam samo za primer, da bi se stanje poslabšalo, saj obstaja tudi “nepopolna torzija”, ki boli le občasno, vendar to ni tako nevarno stanje in se pogosto odpravi samo od sebe, predvsem pa ne potrebuje operativnega zdravljenja.

Robi,
mojega moža so tudi bolela moda. Iskala sva možne vzroke (tudi te, ki jih je omenil dr. Pušenjak), na koncu sva ugotovila, da je možni vzrok tudi to, da nosi mobilni telefon v žepu (v tem primeru je sevanje neposredno na moda). Že po nekaj dneh, ko ni nosil GSM-ja v žepu, so te bolečine izginile. Mogoče se sliši smešno, ampak očitno je bil to vzrok. Bil je namreč tudi na pregledu in zdravnik ni opazil nobenih otrdlin ali karkoli drugega na modih.
Dr. Pušenjak, oprostite, ker sem povedala svoje mnenje, ampak poskusiti ni greh, a ne:))) Sicer se vam pa zelo lepo zahvaljujem za tale forum, ker je res fantastičen!

Lep dan!
Jana

New Report

Close