bivša tašča in tast ter hčerka
Spoštovani,
od kar sva z bivšim partnerjem šla narazen,imam probleme z bivšo taščo in tastom.Namreč od kar sva šla narazen se je začelo dogajat da starši starši otroka hujskajo proti meni,kar mi otrok tudi pove,vidno je tudi na njenem obnašanju,saj ko pride k meni nazaj domov,je čisto podivjana in govori da je nimam rada,da ona babica je rekla to in ono,…..vse proti meni.in situacija je zelo huda,saj je bivša tašča zelo hudoben človek,že prej je bila hudobna in če kaj ni bilo po njenem je bil cel križ,že takrat sem opazla da si je hotela lastit mojo hčerko in sedaj je isto.po karakterju sta bivša tašča in tast takšna da imajo samo oni prav in nihče drug,drugače se na smrt skregajo,živijo sami,nimajo nobenih prijateljev ,ničesar,ker nobenemu ne dajo prav.stvar je prišla tako daleč da opažam pri hčerki,da zelo slabo na njo vpliva,da je vedno bolj pod njenim vplivom in ne vem kako naj odreagiram,razmišljam o tem da bi dala prepoved stikov z njima.oče otroka je isto tako pod njunim vplivom,kar oni rečejo to naredi.tudi ko otrok gre k njemu,mi joče da noče tja,in kdaj bo prišla domov,glede stikov in skrbništva nimama urejeno,kajti se ni strinjal na sodišču in ni podpisal ničesar,sedaj ga grem tožit.kako naj otroka zavarujem,je prepoved stikov rešitev?
Lepo pozdravljeni,
gospa, predvsem je potrebno vedeti, kaj čuti otrok, čigavo igro igra, to pa je težko reči po nekaj stavkih. Ne razumem, zakaj mora otrok k starim staršem, če tega sam ne želi, kdo jo torej sili tja. Če gre k očetu, se naj ukvarja z njo in naj bo z njo. Ali ti starši in oče živijo v istem stanovanju? Čemu hodi nekam, kjer se počuti neprijetno, vam pa vse to obrekovanje najeda z hčerko stik, nakar jo še ves teden sestavljate, potem pa spet gre-domnevam. Vsekakor pa vam svetujem, telefon in povejte kaj mislite, povejte tudi to, da otrok več ne bo prihajal, če se bo to dogajalo. Vi ste mama, ne pustite si uničevati življenja z ljudmi, ki niso zreli. To je vaš otrok, če želi tja, naj gre, če ne želi, naj bo doma. Preprosto. Otrok se vedno upre in gre na silo, če čuti, da ljudje niso iskreni, ali se jih celo boji. Kakorkoli že, naj se ona odloči, ali bo hodila v tisto hišo, čemu bi stala ves vikend nekje, kjer ji je stiska in komaj čaka, da gre domov.
Lepo se imejta obe, naredita si lep konec tedna.