Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Atopični dermatitis

Atopični dermatitis

Moj prvi sin je ozdravljen alergik, z bioresonanco (mleko jajca).
Pred tremi meseci sem rodila drugega sina, polno je dojen in zaradi tega sem na preventivni dieti (brez mleka jajc in večine mesa) torej sem pretežno na zelenjavi, žitaricah, stročnicah, brez sladkorja in bele moke. Deček ima kljub temu suho in hrapavo kožo po nogah in ličkih. Ali mi lahko prosim svetujete s čem naj mu negujem kožo? Trenutno uporabljam le Primaverino hladno stiskano jojobino olje pa ne pomaga kaj dosti.
Kaj lahko še naredim po vaše?

Zanima me tudi, če ga lahko že pri 3 mesecih pripeljem k vam na testiranje in kakšne so čakalne vrste?

Hvala vm za odgovor.
B.

Vaš sin ima težave z glivicami, ki jih je dobil od vas. Poleg diete bi morali že pred nosečnostjo sanirati črevesje (protiglivična dieta, probiotiki, pa mogoče še kaj). Smiselno bi bilo, da bi skupaj s prvim otrokom tudi vi hodili na BRT in šele nato zanosili.

Kaj lahko sedaj naredite:

1. Koža potrebuje vlago in ne olje, zato si priskrbite vlažilno kremo brez parafina iz naravne kozmetike. Parafin ima različne oblike, zato pazite, kaj piše na deklaraciji.

2. Z dieto nadaljujte, več pa ne morete narediti. Otroku pa lahko daste posebne probiotike za dojenčke (ker na tem forumu ne delamo reklam za izdelke, lahko za več informacij pokličete v ordinacijo), lahko bi ga kopali v bazičnih kopelih (glivice rade živijo v kislem okolju, z bazičnimi kopelmi pa spreminjamo).

3. Ko bo otrok začel s trdo hrano, mu ne dajajte potencialnih alergenov.

4. Vsekakor odsvetujem cepljenje, vsaj, dokler se njegov imunski sistem ne okrepi.

5. Po koncu dojenja pa ste na vrsti vi: protiglivična dieta, sanacija črevesja, razkisanje – vse te teme smo že obdelali na tem forumu.

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close