ATLAS – POravnava
Kakšne so vaše izkušnje z naravnavo atlasa, vretenca v vratu. Ali je to nevaren poseg ? Če kdo to pozna, naj mi prosim svetuje. Hvala
Ne vem sicer ali imate kakšne težave, da sprašujete glede nastavitve atlasa, v kratkem pa vam lahko podamo nekaj informacij. Če vas bo zanimalo kaj specifičnega sem vam seveda na razpolago.
Nastavitev ali naravnavo atlasa mora vekakor izvesti kompetentna oseba.
Kranio sakralni terapevti so dokaj dobro usposobljeni. Gre za naravno in nebolečo nastavitev. Smiselno pa je obravnavati celotno glavo (lobanjo), s čimer “naredimo” veliko koristnega.
Pri nastavljanju atlasa “pacient” leži na hrbtu. S posebno tehniko s prsti fiksiramo Okciput lobanje, nato dovolimo spuščanje glave z lastno težo nazaj, v naslednjem koraku izvedemo rahel “vlek” vratnih vretenc, ter “odpiranje” sutur Okciputa.
Kranio sakralno terapijo izvajamo tudi pri nas.
Lep pozdrav,
Robert
Moje težave so otrdele vratne mišice, ki mi jih tudi maserji ne morejo omehčati. Okorno se tudi obračam preko rame in pri teh gibih me veče v vratu. Slišala sem, da se da to popravit z nastavitvijo vretenca, ne vem pa kako je to nevarno, da se ne bi poškodovala še huje.
Če mi lahko poveste kaj več, ali vsaj vame mnenje bom hvaležna.
Stara sem 62 let in sem delala pisarniško delo.
Pozdravljeni,
Pri vas gre najverjetneje že za degenerativne spremembe. Kot prvo je vsekakor najbolje opraviti slikanje (RTG) vratnih vretenc in diagnoza ustreznega zdravnika.
Otrdela vretenca (rigidna) se pri nas “lotimo” z kombinacijo masaže, Infrardečega obsevanja in kranio sakralne terapije. Prav tako vas naučimo vaje za vratne mišice. Posteopek je povsem varen. Morate pa vedeti, da samo en tretman ne bo dovolj.
KOt rečeno pa priporočam prvo slikanje, nato morda obisk pri nas, da “vidimo” kaj je možno narediti.
lp
Robert
Ali mi lahko poveste kaj več? Ali ste si ga dali vi naravnat? Zakaj? Ali je boleče? Kje ste to opravili?
Prosim povejte mi kaj več, saj me je strah, da bi me poškodovali. Ali je to varna metoda?
Pozdravljeni,
Kot že napisano, metoda je popolnoma varna in “naravna”, seveda pod pogojem, da to izvaja strokovno usposobljena oseba. V naši ponudbi “zdrava masaža” imamo vključeno tudi nastavljanje atlasa.
Da tudi sam sem si dal atlas že večkrat naravnat, postopek je popolnoma neboleč.
Lep pozdrav,
Robert
Seveda je popolnoma varno in naravno, se strinjam z Robertom… ki verjamem, da opravlja čudovito delo.
Odgovor:
Jst sem bila v Celju, po eni novi metodi Atlantotec, meni zelo ustreza. Naravnal mi je atlas (imela sem nekako vretence zamaknjeno v desno) in takoj zatem se mi je neka bula na hrbtenici zravnala za skoraj 80procentov… v grlu je odpadel nek balast in pretok vseh energetskih delov se je takoj povečal…še toliko bolj sem čutila povezanost s seboj in zaradi močnih frekvenc se mi je celo vrtelo, pojavili so se še nekateri občutki…zanimivo…
Dobro je, da smo že prej, preden si nastavimo atlas, ozaveščeni o vsem…in potem se lahko še bolj odpre nova dimenzija bivanja…
Potem pa naprej…:) In atlas se mi zdi, da se naravna enkrat, nekako potem ni več tako potrebno, če se spremeni način bivanja…
Priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.