Najdi forum

Artritis

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšno dieto bi priporočili bolniku z artritisom oz. spremembami na sklepih, ima vnetje v sklepih, vnetje živca (išias), ki se kljub fizioterapiji ne izboljšuje že pol leta, ima tudi ne prehudo degeneracijo sklepov oz. osteohondrozo. Star je 55 let.

Zasledili smo, da obstaja knjiga Naravno zdravljenje artritisa. Vsebina temelji na prehranski dieti. Vse, ki poznajo to knjigo, prosim, če lahko na kratko napišejo, na čem temelji dieta avtorja knjige.

Hvala!

Zelo pomaga presna hrana, najmanj en mesec, najvec tri. To zelo pomaga. ce bodo tezave s prebavo, naj jemlje se probiotike.

Pri atritisu skoraj vedno testiram alergijo na mleko, za katero pa pacienti ne vedo. Torej crtate tudi to, ko boste prenehali s presno hrano.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

kaj pa za pse – tudi kak nasvet?

hvala

aleksandra

Nisem strokovnjak za živali, vendar bi lahko tudi vaš kuža pil bazične minerale (seveda brez sladkorja in natrija, da ne bo dobil poškodb ledvic). O tem se morate pogovoriti z veterinarjem, koliko mineralov lahko dobi pes. Poskusite z bazičnimi obkladki čez noč.

Bilo bi dobro, da bi nekaj časa tudi jedel vegansko.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni,

Imam diagnozo urični artritis in izpolnjujem 3 kriterije za revmatoidni artritis(otekanje sklepov)
Jemljem zdravila za zaščito želodca,kalcij,D3,medrol 6 mg in alopurinol.

Zanima me dieta z jedilno glino za razkisanje telesa in če lahko to dieto izvajam tudi če jemljem ta zdravila,ker bi mogoče glina vezala učinke zdravila na sebe.Potem ne bi bilo koristi ne od zdravil in ne od gline.

Me zanima če je moje razmišljanje pravo.

Hvala in lep pozdrav

Čisto pravilno ste sklepali: ko jemljete zdravila, ne smete piti gline.

Glina se ne resorbira, zato z njo ne morete razkisati.

Tole sem enkrat napisal za nek časopis:

Menim, da si samo z glino ne moremo pozdraviti nobene bolezni, lahko pa glino uporabimo v celostnem terapevtskem konceptu skupaj z drugimi metodami.

Glina je sestavljena iz anorganskih mineralov, ki se v telesu zelo slabo resorbirajo. Zato glina deluje predvsem v črevesju, kjer veže različne strupe. To je njen največji terapevtski učinek. V črevesju, ki je organ z največjo površino in ima zato izredno velik vpliv na naše zdravje, namreč vedno nastajajo številne strupene snovi, dobimo jih tudi s hrano in pijačo. Strupi nastanejo na primer pri črevesnem vretju in gnitju, pa tudi glivice izločajo afla toksine, ki so izredno močni strupi. Če je strupov v črevesju preveč, jih morajo nevtralizirati drugi organi za razstrupljanje (koža, pljuča, jetra in ledvice), drugače zbolimo ali celo umremo. Z uživanjem gline torej vežemo strupe v črevesju in razbremenimo druge organe za razstrupljanje, predvsem jetra.

Zato, ker celice ne resorbirajo anorganskih mineralov, z glino ne moremo direktno vplivati na delovanje celic, niti ne moremo intracelularno razkisati. To dejstvo je pomembno predvsem pri boleznih, ki se “dogajajo” znotraj celice, kot so virusna obolenja, klamidije, borelije in rak. Glina pri teh boleznih ne pomaga. Lahko pa z izboljšanjem delovanja črevesja in drugih organov za razstrupljanje razbremenimo telo. Glina torej ni čudežno sredstvo, ampak dobra podpora za razstrupljanje telesa. Seveda pa moramo paziti na sestavo gline; če veže strupe iz telesa, potem jih veže tudi iz narave. Glina, ki je slabe kakovosti, vam ne bo koristila, ampak lahko celo škodila.

LP

Pozdravljeni!
Moje ime je Majda, stara sem 59 let. Dva meseca imam potrjen sum na seropozitivni RA. Jemljem Medrol, Movalis in Sulfasalazin. Po tabletah se ne počutim dobro in pred nekaj dnevi sem imela ponovni napad RA z močno bolečino cele desne roke od komolca dalje. Kaj mi vi svetujete! Hvala za odgovor in lep dan vam želim!

Celo vrsto dejavnikov je potrebno izključiti in ugotoviti, kaj pri vas povzroča revmo. Moj pristop je vedno celosten – zdravimo celo telo, ne samo simptome. Zato tudi moramo ugotoviti, kaj povzroča vašo bolezen. Možno je tako veliko dejavnikov, da bi v odgovoru lahko samo ugibal: od glivic, težkih kovin, zobje, zakisanost … Vse dejavnike boste sami težko izločili, lahko pa poskusite. O vseh navedenih vzrokih smo že pisali – uporabite iskalnik.

LP

New Report

Close