Najdi forum

apetit po vadbi

Pozdravljeni!

S treningi sem pricela pred letom in pol in jih, ker sem bila precej zalezana, stopnjevala tako, da zadnje mesece vidno napredujem. Ne morem si privosciti “resnega” treninga, saj nimam casa, skrbim pa za to, da med tednom migam vsaj eno uro dnevno, med vikendom pa kolikor se le da, ce nisem preutrujena od sluzbe.

Izmenicno imam dan bolj aerobne vadbe (tek, kolesarjenje ali tek+rolanje in kolesarjenje+rolanje ali hitra hoja na Smarno) in dan bolj anaerobne (vendar seveda z obvezno dozo aerobne). Recimo, ko imam aerobni dan, tecem po 50 minut, od cesar je vmes cca 10 minut hitre hoje. Ko kvihtam, sem pri vecini naprav nekje na zacetku druge tretjine (metuljcek recimo 45 kg).

Normalno cez dan sem sicer bolj ljubiteljica hrane kot ne, ampak mi nekako uspeva apetit drzati na vajetih. Ko pa zadnje case pridem iz fitnessa ali od zunaj, dobim res godzilla-like napade apetita. Pravkar sem pospravila dobro cetrtino koroskega hlebca. Redim se pretirano ne (morda pocasi), ampak vseeno naj mi kdo pojasni, ali se je mojemu telesu zmesalo ali kaj? To se dogaja kak mesec, tako da apetita ze zdavnaj ne pripisujem vec PMSju 😀

Hvala za kakrsnakoli mnenja – moja jutra z nekoliko praznejsim zelodcem vam bodo hvalezna 😉

TV

Tudi jaz bi pojedla vse kar vidim, ampak puskušam ne jesti vsaj 1 uro po treningu, medtem pa pijem dosti vode.

Aha,

potem te napad apetita mine (oz. se vsaj zmanjsa)?
Kewl, bom poskusila…

Se zmanjša.

it worketh! :))

misl’m, pa kako nisem pomislila na to, da ne bi vsakic planila na hladilnik… sem pa res trapa 😉

Ne poslusaj teh nasvetov glede nic jesti 1 uro po treningu!!! Po treningu moras pojesti en poln obrok. Rajsi pojej ogromno po treningu pa cez dan manj, ce ze imas tolk hud napad lakote.

No, saj ni bilo vprasanje v tem, da NIC ne bi jedla – samo neznosen apetit me moti. Ker res lahko pojem ogromno – kot bi se mi v zelodcu naredil prepad :). Vceraj sem se direkt po treningu uro, dve zadrzala in sele potem jedla. In sem pojedla manj. Problem je v tem, ker seveda lahko treniram sele v pozno popoldanskih oziroma vecernih urah. Trening traja vsaj eno uro (ponavadi v bistvu nekaj vec, vstej se cas za higieno in povratek domov) in na koncu se zgodi, da se dobesedno nazrem tik pred spanjem. Zjutraj se zbudim s slabim obcutkom v zelodcu in ker sem spala s polnim zelodcem, tudi rahlo “polomljena”. Med vikendi, ko lahko sportam dopoldne ali v zgodnejsih popoldanskih urah, ni tako hudo.

Kdo pa ji je svetoval naj nič ne je? Pač pa naj počaka 1 uro. To pa, če zračunaš tuširanje in vožnjo domov, sploh ni tako dolgo.

New Report

Close