AMC posoda
Tudi jaz sem uporabnik Amc sistema ,tudi novega AMC PREMIUM SISTEMA, velikrat prmišlam kako bi sploh še znala kuhati v raznih piskrih kot jih vi imenujete.Naj bo ričet v 10 minutah ,pa juho govejo v 20min.ali rižoto 5 min in še in še lahko naštevam.Če vam to omogoči vaš pisker in da vam ostanejo vitamini,minerali in več časa za družino in podobno vsa čas vam.Ne plluvam po nobenem loncu,,pa mislim si tudi kdor nima AMC sistema ni ravno fer do ostalih da nekateri tak pluvate po njih.sem tudi svetovalec pri AMC in nikoli nisem še rekla nobene slabe besede čez kak lonc.Kdor ima naš sistem za kuhanje mu želim polno uspeha in užitka pri pripravi zdrave hrane,Vsem ostalim pa malo strpnosti. Lp Pia
Draga Pia,
če si svetovalka AMC, imaš vso pravico živet po vaših standardih, kuhati na vaš način, imeti vse to kar imaš- vendar ti to ne daje pravico, silit nas ostalih smrtnikov v vaš sistem, to meče slabo luč na kvaliteto AMC piskrov.Odločitev je samo naša!
Nam ostalim smrtnikom ne želiš sreče in uspeha, samo tistim , ki imajo AMC? Hm ,vas pa tamle pri AMC lepo učijo.
Sej ni čudno, da nobeden več noče priti na predstavitve, če imate tak odnos do “nerazgledanih”, ljudi, ki jedo samo “slabo hrano” iz drugih piskrov……
Pa brez zamere draga Pia !!!
Živjo, AMC posodo uporabljam že od leta 1988. Takrat sem jo kupila zato, ker sem se preselila v hišo in hotela (poleg vsega ostalega) tudi novo posodo. Cena je res pošastna (še danes), vendar se izplača. RES. Je pa tudi res, da sčasoma pozabiš na pravilno kuhanje v teh posodah, zato pa grem na vsake toliko let na kakšno predstavitev h kolegici, da si osvežim spomin. Ravno danes sem spet bila (kuhali so korenje, krompir in hruško skupaj -brez vode, seveda potem pa še kitajsko hrano in bilo je super dobro). Kupila sem nov termostat s “policajem”, ki še paše na moje stare pokrovke. Skratka: če si jo lahko privoščiš, si jo kupi. Prednost danes je še ta, da lahko kupiš posamezne posode (ko sem jo jaz kupila leta 1988, sem MORALA kupiti komplet, v katerem so bile še sklede s solato, pa servirni ovalni tasi za ribe, pa PVC pokrovki, pa še dve leseni dili) . Tako, da kar pogumno v nakup (tudi plačilni pogoji so ugodni.
Lep pozdrav, Zlata
Pozdravljeni,
tudi sama uporabljam AMC pososdo že dve leti in na začetku sem imela kar nekaj težav preden sem vso stvar obvladala :(. Moram pa danes reči, da si življenja brez AMC ne znam več predstavljat. Ko prideš iz službe ves zmantran in pripraviš kosilo v 5-10 minutah, mislim, da cena odtehta svoje. Poleg tega sem posodo kupila na kredit in si jo ni bilo tako težko privoščit. Je pa res, da določenih loncev skoraj ne uporabljam, večinoma 3-4 se vrstijo na štedilniku.
Pa lep pozdrav, jagodka
Vsem bi namignil, da si malo odprejo oči in pogledajo dejanske lastnosti izdelka ter jih primerjajo s konkurenčnimi.
Recimo…. če si želite nerjaveč lonec, primerjajte nekaj modelov in proizvajalcev. Ne glejte na AMC kot na enega in edinega.
Starši imajo cel kup AMC posode, pa lahko povem, da so lonci sicer dobri, ampak nič posebnega. Z njimi sem velikokrat kuhal in lahko rečem, da se kuha enako kot s katero koli drugo nerjavečo posodo.
Imajo pač močan marketing, s katerim navdušijo ljudi do takšne mere, da kupujejo posodo na kredit.
Recimo, analogen primer je Silit, ki sicer v trgovinah ponuja emajlirano posodo. Črn non-stick emajl kot ga najdemo na nekaterih Emo loncih predstavlja kot oh in sploh odličen material – Silargan. Pa še pozabil sem omeniti…da hvalijo emajl kot veliko bolj zdravo alternativo nerjavečemu jeklu, baje zaradi alergij…
Moj nasvet: nabavi si po en kos različne posode, da spoznaš več tehnik kuhanja (nerjaveč lonec, emajliran lonec, litoželezna ponev, keramična ponev itd…).
Pa da ne filozofiram preveč… Včasih sem v zanič loncih skuhal čudovite jedi, včasih sem pa v super dragih loncih zafušal… Bistvo je v užitku in smislu kuhanja, kastrola pa ne naredi Jamie-ja Oliverja iz Janeza Kranjca.
Mene pa zanima,če je kdo kupil hoferjevo posodo za hitro kuhanje in kako se obnese,ker me drži da si jo kupim,je to isto kot ekonom lonec ali kaj drugaj,sem čisti laik v tem,ker kuham v navadnih posodah,sedaj pa sama kuham in je predolgo kuhat cel popoldan,rada bi to naredila bolj na hitro,sicer pa tudi ne vem kako se bom navadila na tako kuhanje a so kaki recepti zraven,koliko časa se kuha itd
lep pozdrav
ravno učeraj sem bil na predstavitvi za AMC
Za nakup:
-kvalitetno 18/10 nerjavečo jeklo (čeprav mi je na predstavitvi trdil da to no 18/10 jeklo)
uradna stran v angleškem jeziku v odstavku navede 18/10 jeklo
(pomeni 18 % kroma in 10 % niklja (ne vem pa ali utežnih ali množinskih))
-vzdržljiva posoda
-dolgoletna garancija
Proti nakupu:
-teža posode
– načina distribuiranja ter en kup neumnih postulov kako ješ z AMC-jem zdravo
Skratka
Krompir brez vode se mi je vleku po ustih kot čigumi, zrezki zanič kakor iz menze( res da brez maščobe v tem primeru)
Kar je priporočljivo so ekonom lonci, katerih ne dela samo AMC, sploh pa ne za tako ceno.
Za to njihovo revolucionarno pokrovko je tašča odštela 900 eurov (brez posode)
če primerjaš kolikokrat kuhaš golaž in enolončnice v letu, in prihranek na energiji(ceni)
kajkmalu vidiš da bi to pokrovko moral uporabljati nadaljnih vrstooooooooo let
primerjava: WMF ekonom lonec z vsemi dodatki enak material itd.. 200-300 euro.
korenček lahko skuhaš tudi v loncu za 20 eurov enako hrustljavo – če ga znaš ga lahko tudi dušiš brez vode in z malo maščobe( maščoba živalskega izvora je potrebna, da se beta-karoten sploh veže v telo)
V ostalih posodah lahko ravno tako kuhaš enako zdravo brez problema 🙂
Poleg tega je posoda bistveno težja od ostalih kar se mi ne zdi praktično
Poglejte kdaj kuhinje v restavracijah noben ne uporablja AMC posode, restavracije z michelinovimi zvezdicami uporabljajo navadne bakrene kozice- pa naredijo hrano ki mora ustrezati zelo visokim standardom po okusu
Problem AMC- jevih lastnikov je da so takšni kot nogometni privrženci- njihov klub je “da best”
Zaključek:
Posoda vas ne bo naredila kuharja:)
Posoda ni nič posebnega (18/10 jeklo)
Prišparate na energiji vendar NE na denarju (amortizacija)
40 inžinerjev v nemčiji ki razvijajo to posodo očitno želijo spraviti kulturo kuhanja v k….( vržeš meso v lonc pa počakaš dokler ti ne začne piskat uzameš vn in……….. sranje od mesa)
Posoda je prekleto draga
Z ostalo posodo kuhaš enako zdravo, samo če želiš
(Vendar se je treba zavedati da zdravo vedno ni dobro in prav tako ne bo z AMC-jem dobro ).
(Mnenje je podal študent kemijske tehnologije, ki je med študijem delal v restavracijah vendar je sedaj zaposlen ra razvojnem oddelku v leku, zelo rad kuha še rajši pa dobro je, tehnično razgledan in je kuhal tudi z AMC-jevo posodo)
LP
Tudi pri nas je AMC posoda že dobrih 20 let v uporabi (takrat smo jo kupili zaradi bolezni). Res sva z mamico rabili precej časa, da sva se naučili kuhati v njej, tudi zažgali sva kaj, ampak ko to enkrat usvojiš, postane nepogrešljiva. Res je, da je krompir, kuhan v AMC-ju zanič. Pa ne zato, ker ne znamo kuhati, ampak pač zato, ker ohrani svoj nokus v v celoti, mi pa tega pač nismo navajeni. Ampak to ne pomeni, da je z AMC-jem kaj narobe. Pač skuhaš krompir v navadnem loncu. Glede okusa je pa tako. Kakršnokoli jed lahko pripraviš (začiniš) po svojem okusu, razlika je samo v tem, da v AMC vse nadevaš in potem lonec pokriješ in nič več ne mešaš, navaden “pisker ” pa ves čas odpiraš. Pa kot je bilo že zgoraj omenjeno, so hitre pokrovke res zakon. Ali pa tudi navadna pokrovka, da ti ni treba ves čas mešati in dolivati recimo kakšnih govejih zrezkov v omaki. Je pa res, Res je, da je ta posoda zelo draga, ampak, če jo uporabljaš redno, kot se recimo pri nas doma, se gotovo obrestuje. Ta posoda ima namreč doživljensko garancijo, zato komentar zgoraj, da po nekaj letih itak “piskre zamenjaš”, ni ravno na mestu. Je pa res, da ti lonci niso namenjeni za metanje skozi okno-na to pa res nimajo garancije. Tako da, drage gospodinje-katera si jo lahko privošči, le pogumno in nekaj časa za učenje, pa dober tek!
Kolk pa koštajo hitre pokrovke? Bi jaz kakšno tudi kupil. Nimam še nobene.
Doživljenjsko garancijo pa že imam tudi jaz.
Bi še nekaj vprašal. Kaj dobiš ven, če govejih zrezkov v omaki ne dolivaš? Podplate za gojzarje?
Mater, ste vi eni AMC nategovalci in to za ohohoho velike denarje. AMC posoda je vredna samo toliko, kot vsaka druga rosfrei posoda z debelim dnom, vse ostalo je zgolj plačilo natega in to na suho, brez dolivanja in mešanja in pa zasoljena cena treh črk, vsake posebej – A, pa M in še C.
Dragi marinec, za ceno me pa preveč vprašate. Tudi jaz se počasi selim v svoje gospodinjstvo in se zato zanimam za ceno te posode in če se jo sploh še da kupiti. Za vse, ki vas resno zanimajo cene, pa lahko povem samo to, da je ta pokrovka kar draga, vendar vam brez AMC lonca ne pride nič prav. Pa tudi nakup posameznega lonca oziroma kosa se ne izplača. Če bi recimo, govorim bolj na pamet, nek srednji komplet stal recimo 2000 EUR, potem je posamezen lonec gotovo tam okoli 400 EUR.
Glede vašega komentarja o doživljenski garanciji pa naj povem tole. Če kupite nek izdelek, ki ima garancijo, je le-ta navadno omejena na nekaj let. To, da vam nekdo za svoj izdelek ponudi doživljensko garancijo, res ni tako pogosto. Čeprav za tako ceno, se verjetno strinjamo vsi, se že skoraj spodobi. Takrat, ko smo pri nas doma kupili to posodo, sta bila v Sloveniji samo dva izdelka z doživljensko garancijo: ta posoda, za drugega se pa žal ne spomnim več. Kako je danes s tem, bi bilo mogoče pa tudi zanimivo preveriti.
In še glede govejih zrezkov brez dolivanja: Glede vašega komentarja o podplatih za gojzarje bi pomislila, da še nikoli niste stali za štedilnikom s kuhalnico v roki. Se opravičujem, ampak meni še v navadnem loncu ne ratajo tako slabi zrezki, da bi pomislila na kaj takega. Je pa res, da sem tudi jaz bila malo skeptična, dokler nisem sama preizkusila. In res je tudi, da ko se enkrat lonec pokrije s pokrovko (bodisi z navadno bodisi s hitro), se ga itak ne sme (pri hitri se ga ploh ne da ) več odpirati do konca kuhanja, sicer AMC izgubi svoj pomen. Kaj pa ekonom-lonec? Saj ga med kuhanjem tudi ne odpirate, pa vseeno ne nastanejo podplati? Hitra pokrovka je pa na principu ekonom-lonca, samo da je še “hitrejša”. Z navadno pokrovko pa čas ni tako drastično krajši, je pa prednost v tem, da ni treba ves čas mešati in dolivati. Ko zapreš, samo še vsake toliko časa preveriš temperaturo. In tudi ko enkrat že izklopiš štedilnik, se notri še vedno nekaj časa kuha-seveda odvisno od količine.
Ravno ta teden pa sem čisto po naključju pristala na eni predstavitvi, sicer posteljnine, vendar so imeli tam tudi posodo, ki je podomna kot AMC, imenuje pa se RM posoda. Cena ravno takega kompleta, kot ga imamo mi doma, ampak brez hitrih pokrovk, je nekaj čez 1900 EUR. Ampak kot rečeno, brez hitrih pokrovk me ta komplet sploh ne zanima.
Mi je bil pa zanimiv podatek, da je posoda RM primerna tudi za indukcijski štedilnik. Ne vem pa, kako je s tem pri kakšnih novejših različicah AMC-ja. Naša stara za ta štedilnih namreč ne ustreza, kar mene osebno niti ne moti, saj imamo doma plinski štedilnik.
Za 2.000 eurov, kolikor košta srednji velik kompleten AMC nateg in to brez pokrovk, dobite, velecnjena fanatična AMC ljubiteljica, vsaj tri spodobne srednje velike komplete v svoji življenjski dobi.
Veste, gospa, nerjavna pločevina je nerjavna pločevina, sestava materiala za vse v jedilne namene uporabnih nerjavnih materialov, ki so primerni za globoki vlek, je skoraj enaka in zato je posoda z debelim dnom samo in zgolj – posoda. Človek mora biti resnično fanatik, da je pripravljen neko zadevo preplačati vsaj za faktor dva do tri, zato, ker na kompletu piše z velikimi črkami – AMC.
AMC nategovalci nimajo enega argumenta, s katerim bi opravičili preplačilo njihovih izdelov, razen zgodbe o AMC, ki je samo marketinški trik in v bistvu povsem iz trte zvita. Tečni so s svojo zgodbo kot jehove priče. Za štedilnikom pa stojim prav pogosto in to brez AMC prav prisrčno uspešno in nikol nisem bil lačen, četudi brez AMC natega. Vi seveda mirno vržite tisoče evrov v nekaj, kar je privid. Mate vsaj občutek, da ste se orngi stegnili pri posodi, a rostfrej je samo – rostfrej, gospa. Kila ga košta samo dobrih deset evrov in če vi verjamete, da je 390 evrov, kar je v skladu z vašimi navedbami razlika do res spodobnega AMC piskra, realno plačano izdelava in prodaja taistega AMC piskra nekemu ljubitelju blagovne znamke, ste res fundamenralistična fanatična AMC vernica s predebelo denarnico. Pa brez zamere in za domovino, z AMC naprej.
Ej, marinec, z vami se pa res ne da nič pametnega pogovoriti. Kar nekaj brez veze se razburjate in pljuvate vsepovprek. Ali vas kdo sili, da vam mora biti AMC všeč? Če vi uživate ob kuhanju v navadnih loncih, res ne vem, zakaj bi morali toliko nergati, če nekdo drug pač prisega na kaj drugega. Jeza tako ali tako škoduje lepoti in zdravju.
Meni je AMC pač všeč, ker sem ga preizkusila, pa tudi kakšno drugo posodo, da ne bi bilo pomote, in zato lahko primerjam. Nikoli pa nisem rekla, da se mi ta posoda ne zdi draga. Ja, je, in to zeeelooo. Če ne bi bila, bi jo že imela, tako bom morala za njo pa še nekaj mesecev trdo delati, pa tudi kaj nujnejšega bo verjetno še prej na vrsti …
Veste, tudi mož me je pred petnajstimi leti grdo gledal, ko sem si za takratnih 17560,00 SIT kupila GAS-ove kavbojke. Ampak jih še danes nosim in to kar naprej, pa čeprav sem vmes dvakrat rodila in jih kar naprej perem. Tiste “kitajske”, ki sem jih lani kupila za 24,99 EUR v MANI, pa še za po tleh pomivat niso več dobre.
Zato prisegam na rek “Mal dnarja, mal muske!”, in se khrati zavedam tudi, da “Ni vse zlato, kar se sveti!”.
Pa veliko užitka ob kuhanju in čim manj sivih las zaradi drugačemislečih!
Se strinjam z vami, da kdor da za par rosfrej piskrov, na katerih piše AMC, 1.900 evrov in še 900 evrov za pokrovko, da velikoooooo preveč denarja za en glih tolk muske, kot iz drugih piskrof, vendar, njegov denar, njegova muska in strinjam se tud s temle, da ni vse zlato, kar je AMC pisker, čeprav košta pa glih tolk, kot bi bil iz zlata, pa je en navaden, čisto navaden rosfrej pisker, na katerem piše AMC, gospa. Navaden rostfrej pisker – za ceno zlata. V čem je tu logika, gospa?
Na rostfreje se spoznam glih ene tolk ali morda še za razred bolj, kot AMC razvijaci piskrof, ker so v medicini zahteve še višje, kot v gastronomiji, da ne bo pomote, gospa. In kuhat znam tud dovolj, da vem, kaj je nateg in kaj nateg ni. In ko zaslišim, kako nekdo trdi kot papagaj nekaj, kar je iz trte zvito in nima realne podlage v zlatu, zahteva pa plačilo za to malodane v zlatu, se mi dvigne meglica pred očmi.
Seveda, vi kar šparajte in devajte lepo na kupček, gospa in si nato privoščite en orngi AMC nateg; ob tem seveda mirno zanemarimo, da malček legirnih elementov v hrani ne popestri samo okusa.