Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ambulantna histeroskopija – brez splošne anestezije

Ambulantna histeroskopija – brez splošne anestezije

Jaz sem imela histeroskopijo v tujini.
Anastezija, pocitek cel dan, ketonal preko infuzije.

Brez anastezije pa je v tujini sploh ne delajo.

trendy1, imaš dve vrsti histeroskopije, diagnostično in operativno, slednjo tudi na slovenskih tleh delajo pod splošno anestezijo.

Pozdravljene!

Na preventivnem UZ so mi ugotovili majhno pregrado veliko 7mm.

Doktorica, ki je delala UZ mi je rekla, da mi priporoča histeroskopijo, kjer se bo doktor odločil, če bo potrebno septum odstraniti ali ne.

Za vse, ki se posega bojite, strah je res povsem odveč! Najhujše je čakanje na poseg, ker poseg res ni nič hudega. 🙂

Jaz sem bila v Mariboru, delal mi je doktor Rakić. Ima super odnos, je sproščen in profesionalen hkrati, vse pohvale tudi sestri!
Najprej sva se 5 minut pogovarjala o anamnezi in posegu, potem pa je poseg trajal nekje 5 minut ali pa še to ne… Najbolj boli, ko s cevko pride do maternice, bolečina pa traja nekje 5 sekund. No v nekaj sekundah je bil v maternici, kjer je ugotovil, da imam res majhen septum in ga potem odstranil. Vmes sem lahko spremljala poseg, vse mi je lepo razložil, sestra me je opozorila kdaj me bo zabolelo. Poseg res mine en dva tri…

Meni osebno je bil UZ rodil hujši stres kot sama histeroskopija. Ker tam 10 minut gledaš v strop in ti nihče nič ne pove kaj se dogaja, če je vse ok, pač dokler ni konec… tukaj pa spremljaš proces in mine takoj. 🙂

Lp,
A

Joj, jaz pa čakam na histeroskopijo in laparoskopijo v MB. Sem že drugič javila 1. dan operacije in čakam, da me pokličejo. Upam, da me kmalu pokličejo, ker tole čakanje je kar stresno – saj zame.

Sem kar pošteno živčna zaradi same operacije in pa tudi kakšni bodo rezultati. Namreč imam pregrado in endometriom in še neko cisto…operirala me bo dr. Vida Gavrič Lovrec.

Čaka še katera na operacijo?

Nekje na tem forumu sem prebrala, da se histeroskopija dela v posebnem položaju. Zanima me, kakšen položaj je to?
Nekje v januarju me čaka ta poseg oz. pregled, pa me zanima…

Hvala in lep dan/večer, želim.

Histeroskopija se dela v takem položaju kot vse ostalo, kot za normalni ginekološki pregled.
Histerosalpingografija (HSG) pa se dela malo v drugačnem položaju res.
Mogoče si zamenjala ta dva pojma in greš ti na HSG.

Čim je treba anesteziologa zraven imet je že vse na višji ravni in je problem samo en in izključno en: denar. To stane.

Pri nas morajo ženske še vedno prenašati vse sorte mesarije in poslušati izgovore zakaj anestezija ni dobra.

Recimo zakaj Reš nima anestezije v Postojni? Jah ker to stane. Stane infrastruktura in anesteziolog. Bojo pa ženske malo stisnile zobe pa je. Tudi če jo hočeš imet si jo lahko naslikaš. V Mariboru jo imajo recimo. Je pač infrastruktura bolj bogata. In to je edini razlog.

Žena je imela histeroskopijo v Gradcu in je doktor takoj povedal da zna biti zadeva neprijetna sploh ko spuščajo noter tekočino ker pregledajo še jajcevode in da je tu anestezija pač dela tega. In žena se je 15 minut po njej zbudila in bila pri sebi BP. Lahko da pri kateri drugi dlje traja da se popolnoma zbudi, ampak midva sva si po tem rekla nikdar več k doktorjem ki delajo v klinikah kjer primanjkuje infrastrukture in/ali anesteziologov.

Nazadnje je skoraj skupaj zlezla pri Rešu in sva rekla da je bilo dovolj hecanja s tem.

Jaz sem bila na ambulantni histeroskopiji v Ljubljani. Anestezije si niem želela, ker nisem želela izostati v službi, ki sem jo imela popoldan. Sestra in zdravnica sta bili izjemno prijazni. Natančno sta mi povedali, kako bo operacija potekala. Razložili sta mi, da bi ob neprijetni bolečini poseg takoj prekinili.
Zelo zanimivo je bilo gledati ves poseg na ogledalu. Verjetno je to enkraten moment, da lahko vidiš maternico iz notranje strani.
Bolečina je trajala kratek čas in je bila popolnoma znosna.
Zelo sem vesela, da je tehnološki napredek tak, da so inštrumenti tako tanki in da je poseg lahko neboleč.

Bibo, očitno si ena izmed srečnic, ki ji je ta poseg neboleč.
Meni Histeroskopija predstavlja najhujšo bolečino. Do sedaj sem bila dvakrat in obakrat je bilo neznosno. Po posegu so me zdravnica in sestra komaj spravile do postelje, bila sem čisto na robu omedlavice ( vročina, temni krogi pred očmi, težke noge, roke, …). Krči so bili tako neznosni, da ne vem s kom naj to bolečino primerjam, občutek je bil tak, kot da se mi nekaj trga ven iz maternice :((( Obakrat sem tudi bruhala od bolečine.
Prvič nisem vzela nobene protibolečinske tablete, ker navadno bolečine ne občutim, nap. punkcija je meni čisto neboleča. V drugo sem se že bolje pripravila, vzela zelo močno protibol. tableto, ki mi jo je predpisala gin., vendar mi ni čisto nič pomagala. Bolečina je bila enaka kot prvič :((((
Skratka, katastrofa.
S tem pisanjem ne bi rada ustrahovala vse tiste punce ki vas to še čaka, ampak se mi zdi prav, da veste, da vas lahko ( zelo ) boli, zato je mogoče prav da razmislite tudi o narkozi. Jaz vem, da brez narkoze ne grem nikoli več na histero.
Srečno 🙂

Jaz sem imela histeroskopsko operacijo pod splošno narkozo in potem še ambulantno histeroskopijo (kjer so preverili, če je maternica čista ali je še kaj notri). Vsekakor je bila ambulantna histero veliko lažja izkušnja. Prideš, se vležeš, malo boli in je neprijetno ko ti v tvoje odprtine tlačijo vse mogoče, ampak potem pa ni bilo hudega. Je tudi fino, ko ti G takoj sproti pove, da je vse ok. Domov greš takoj. Pri splošni narkozi pa je dan prej cel protokol, potem cel dan čakaš, da te pridejo iskat, najhuje pa je ko se zbudiš ves omotičen, jaz sem tudi vedno bruhala. Domov sem šla šele čez dva dni, res pa je, da sem med operacijo zgubila precej krvi.
Očitno je res odvisno, tako kot doživljanje punkcije. Jaz zadnji čas pred vsakim takim posegom vzamem apaurin in se mi zdi da mi pomaga sprostiti mišice in je vse lažje.

pri nas ni denarja za splošno anestezijo. midva sva naletela na histeroskopijo v Avstriji. ker tega postopka v SLO še nismo delali je zdravnik predlagal tudi to, da izključimo vse. zadeva pač lahko zelo boli in tam jim na misel ne pride da bi delali brez anestezije. pri nas pa ni denarja še za ta “luksuz”. pika. amen. po drugi strani pa smo Slovenci navajeni reči “ah, lahko bi bilo še slabše” in tako vse skupaj plava naprej v našem slovenskem stilu.

Tudi na Madžarskem imajo diagnostično histeroskopijo pod anestezijo. To vem iz lastne izkušnje, ker sem bila tam na zdravljenju. Plačala sem vse skupaj (anestezija+histeroskopija) 55 000 HUF, kar pomeni da okoli 250 EUR.
Pri nas pa bi naj prišla (nisem sigurna) samo histeroskopija okoli 700 EUR, pa še brez narkoze. Ne vem, zakaj je takšna razlika…ko je pa cilj v obeh državah isti…Le v čem smo sedaj mi boljši od Madžarov, da je toliko višja cena???

Punce se strinjam z vami glede narkoze, lahko bi jo imeli tudi pri nas. Je pa res, da tudi narkoze niso nedolžne…kakorkoli. Jaz sem imela AH s prskanjem endometrija ravno v mesecu juniju. Gledam sedaj obvestilo o stroških ambulantne obravnave in znese 145,08€ za obvezno zz + 36,27€ za prostovoljno, tako da ne pretiravat z pisanjem o stvareh za katere niste prepričane. Skupaj niti ne 200€.

BI MI LAHKO PROSIM SPOROČILI MESTO OZ IME ZDRAVNIKA NA MADŽARSKEM, KER ME ČAKA TA POSEG IN NA PTUJU IN MARIBORU NE PRIDEM NA VRSTO PA ŠE STRAH ME JE, KER MI JE GINEK. JASNO POVEDAL, DA BO TO BREZ NARKOZE.
Moj naslov: [email protected]
Hvala!

pred enim tednom sem bila na histeroskopiji v KC LJUBLJANA.Za vse tiste,ki vas to caka naj vam povem da jaz nisem občutila nobene bolečine.vse skupaj je trajalo dobrih 20 minut.Nato sem odšla domov.zato brez panike ker je res odveč.

Tudi jaz sem ta teden bila na histeroskopiji. Na poseg sem prišla z ogromnim strahom, ki pa v mojem primeru ni bil potreben. Skupaj poseg je trajal nekje 10 minut ampak razen pritiska v maternici nisem čutila nič, pa sem drugače zelo občutljiva… Mi je pa ginekologinja našla le cisto in jo predrla, kar pa tudi nisem čutila. 🙂 Sestra mi je pred posegom ponudila protibolečinsko inekcijo ampak se nisem odločila zanjo.

Samo brez prevelikega razmišljanja in straha…

Lp.

Tudi jaz sem bila na ambulantni histeroskopiji-odstranitev polipa v UKC Ljubljana.Sestra in zdravnica sta zelo prijazni.Vse pojasnita pred posegom, med posegom se pogovarjata s tabo da hitreje mine.Mene osebno je malo zabolelo med samo vstavitvijo inštrumenta skozi maternični vrat, kot nežni krči, in je takoj prenehalo, ko je bil inštrument enkrat notri.Ko je našla polip ga je nežno odstranila, sestra je ves čas stala ob meni in me spraševala če sem ok.Minilo je hitro z minimalnimi bolečinami.Krvavela sem čisto malo.Bi pa predlagala da imate s seboj še kakšen vložek in hlačke.Pred posegom ti v maternico spustijo malo vode da se razširi in ko ustaneš iz mize vsa voda steče ven in gre povsod 🙂 Pred posegom sem vzela protibolečinsko tableto, po posegu pa sem šla domov peš.Mene je bilo zelo strah, ampak kar pogumno nič groznega ni.Moram pohvaliti osebje pa tudi fant v sprejemni pisarni je zelo prijazen (in luškan- če ga kera pozna prosim za info :)).

Ginekologinja mi je dala napotnico za ambulantno histeroskopijo. Ali ta zelo boli (v Lj delajo brez narkoze)? Posega se izredno bojim.

Odgovor na objavo uporabnika
xo111, 26.01.2021 ob 09:02

Ginekologinja mi je dala napotnico za ambulantno histeroskopijo. Ali ta zelo boli (v Lj delajo brez narkoze)? Posega se izredno bojim.

Tudi mene čaka, je jár povedala, da bo brez narkoze.

Pozdravljene!

Tudi mene čaka ambulantna histeroskopija.Moam pa reči,da sem pri 50-ih in čista devica.Pred 15.imi meseci sem imela zadnjo menstruacijo.Skoraj leto dni zamolkle bolečine v predelu desnega jajčnika-jajcevoda.Pred 14.dnevi pa sem zakrvavela-za en vložek krvi.Ginekolog mi je vzel bris in me poslal na histeroskopijo.Predvidevam,da bo še bolj boleče kot pri mamicah,ki gredo na takšen poseg.Prosim za informacije.

New Report

Close