Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ambulantna histeroskopija – brez splošne anestezije

Ambulantna histeroskopija – brez splošne anestezije

Ali je prosim že katera bila na ambulantni (diagnostični) histeroskopiji, ki jo menda opravljajo v Postojni, pa najbrž da še kje? Če se vam da, prosim, če lahko napišete kaj o tem, ker me to morda čaka enkrat v prihodnje.

Hvala.

Ko sem bila na laparoskopiji je bila z mano v sobi gospa, ki je imela samo histeroskopijo. Vem, da ni dobila splošne anastezije in je že isti dan (zvečer) šla domov. Gospa se je po operaciji počutila čisto v redu. To je bilo v Ljubljani, predvidevam, da je tudi v Postojni podoben postopek

Sama sem imela histeroskopijo hkrati z laparoskopijo – torej pod splošno anestezijio. Prijateljici pa so na GK delali histeroskopijo popolnoma brez protibolečinskih sredstev. Rekla je sicer, da je bil poseg relativno kratek, vendar jo je izjemno bolelo, baje je skoraj skupaj padla od bolečin. Je pa šla še isti dan domov. Potem je morala na poseg še enkrat, ampak takrat je zahtevala anestezijo.

nova
Uredništvo priporoča

Sem bila na ambulatno histeroskopijo v Ljubljani 1 leto nazaj.
Pozitivna stran je da poseg traje zelo kratko (1-3 min) in takoj za tem lahko greš domov.
Slaba stran: ZELO BOLI !!!
Jaz sem pred tem uzela sedativ in protibolečinske tablete ampak mi ni nč pomagalo čeprav mam zelo visok prag bolečin.

Srečno!

Tudi jaz sem bila na histeroskopiji me je čisto malo bolelo, ni omembe vredno. Sestra je regulirala pritisk tekočine medtem ko je zdravnik naredil poseg.
Očitno je to zopet odvisno od praga bolećine.
Le pogumno in bo vse vredu.

V kolikor te ambulantno poseg brez anestezije zelo boli,bi ga morali prekinit in ti ga narediti v splošni anesteziji. Ampak je verjetno odvisno tudi od razloga za histeroskopijo….

Poleg tega pa,dodatna ekipa stane,se pravi anesteziolog in ves ostali kader,zato smo žal zaradi šparanja privatnih zdravnikov na dosti slabšem in moramo prestat bolečino!

Je pa to boleč poseg!

hesa, kot si rekla ”Sestra je regulirala pritisk tekočine medtem ko je zdravnik naredil poseg.” je ok ampak za HSG ne pa za histeroskopijo!
Histeroskopija je diagnostični endoskopski pregled maternične votline in NE kontrolirajo noben pritisk ali tekočino.
To je poseg kje z minijaturno kamero grejo čez maternični vrat v maternico in pogledajo kakšna oz ali je normalne oblike, ali je kakšna pregrada, miom, zarastlina…
V primeru da odkrijejo kakšno pregrado, zarastlino (iz prejšnih posegov), miom… dajo pacientki narkozo in naredijo kirurški poseg s čem odstranijo pregrado, zaraslino…
Narkozo ne šparajo ampak zdravniki in med. praksa menijo da v primeru ko ni nobene težave z maternico (to pa vidijo z ambulantno histeroskopijo), je nesmiselno dajati narkozo ker s tem je sam poseg bolj kompliciran (rabijo še anesteziologa zraven, sam poseg pa s tem je že kiruruški poseg) in narkoza kot takšna ni tolk naivna za organizam in je bistveno bolj škodliva kot par minut bolečine.

Mene to še tudi čaka. Imam namreč subseriozni miom 15mm, pa mi ga bodo s to ambulantno histeroskopijo brez narkoze tudi bojda odstranili.Se pa že zdaj bojim, imam tudi bolj nizek prag bolečine zato prosim, če ima katera mogoče lepše izkušnje… Lidija

Biljana – Ambulantna histeroskopija se res opravlja v te namene kot si napisala in z temi instrumenti ki si jih navedla, ampak drži pa da sestra regulira pritisk tekočine zdravnik pa poseg opravlja. Tudi pri meni je bilo tako. HSG pa je spet drugi poseg ki se tudi uporablja tekočina … :))

Hesa je napisala prav, in deloma tudi ti.
Sama sem imela histeroskopijo in me je malo bolelo, bilo je za zdržat in takoj po posegu sem dobila en Nalgesin. Sestra je regulirala tlak tekočine , zdravnik pa je opravljal svoje delo 🙂 jaz sem pa polek spremljala.

punca zdravo
mene pa zanima kje se imela histero in pa koliko časa ste čakale na vrsto?
hvala
V.

Jaz sem jo imela na GKLJ in ni res da je popolnoma brez narkotikov. Dobiš injekcijo proti bolečinam spodaj v maternico, ki pa res zelo boli (injekcijo mislim), sam poseg je pa potem bolj neprijeten ker čutiš, da se notri nekaj dogaja. Mi je pa sestra počasi vbrizgavala vsebino, ko me je bolj bolelo, tako da je bilo znosnejše, ko so mi dajali protibolečinsko.

lp
škratek

Jaz sem imela histeroskopijo v Mb. Nič ni tak bav bav. Sestra je bila zelo prijazna, zdravnik tudi. Najprej je bil kratek pogovor z zdravnikom, nato pa pregled. Zdravnik mi je povedal, da bom čutila kot menstrualne krče med pregledom in res je bilo tako. Jaz sem drugače precej občutljiva, ampak ta pregled se mi ni zdel boleč. Kot menstrualni krči. Res pa je, da sem po pregledu 2 dni krvavela. Drugače pa vse ok.

Tudi jaz sem imela ambulantno histeroskopijo 1 mesec nazaj v MBju. Bolelo ni nič, tudi ko so mi rezali ostanek pregrade, me ni bolelo. Kar brez skrbi.

Pozdravljena , se pripravljam na histeroskopijo in me je resnično strah zanima me pri katerem zdravniku si imela v mb in če res nisi čutila bolečin .Lep pozdrav Nataša

Res ni bilo nobenih bolečin. Meni npr. je bil HSG veliko bolj boleč, prav tako punkcije foliklov.

Ko ti gre s kamero v nožnico ne čutiš nič. Ko mi je začela dr rezat ostanek pregrade sem čutila manjše krče, ampak nič v primerjavi z bolečimi M, ki jih imam.

Delal mi je dr. Žigura, če se ne motim (ali pa nekaj podobnega).

Pozdravljene punce …Se pravi, da greš po tem posegu še isti dan domov?

Lp

Je razlika med diagnostično in operativno histeroskopijo, slednja zahteva splošno narkozo in navadno te obdržijo čez noč na opazovanju.

Jaz sem imela amb. Histeroskopijo v Mb, delal mi jo je dr. RELJIČ. Bolelo je minimalno, domov sem sla takoj po posegu, 2 do 3 urice po posegu sem se cutila bolece krce, kot pri M, ampak so potem cisto minili. Rjav izcedek sem imela se par dni (do 7 dni je povsem normalno). Naslednji ciklus sem z IVF zanosila z dvojcki 🙂

Maj10, kako hitro po histero pa si šla v postopek? Jaz sem jo imela v petek, pa sem bila čisto munjena od vsega skupaj in sem pozabila vprašat kako zdaj naprej. Mene je kar precej bolelo, je pa malo pomagalo, da sem prej vzela apaurin.

Elize, jaz sem bila ze prej v vrsti za postopek in smo bili dogovorjeni, da mi histeroskopijo delajo tik pred postopkom (delali so mi jo z namenom, da imajo zarodki vecjo moznost za vgnezditev), tako da sem imela 3. Aprila histero, 25.aprila pa ze punkcijo (vmes sem imela M 12.4.).

New Report

Close