ambulanta za neplodnost v mariboru
Upanje24 punkcije se sploh ni treba bat. Si se odlocila,da jo bos imela v anesteziji?
Ob 7.30 prideta s partnerjem v 1. nadstropje…s seboj prineses spalno srajco,copate in haljo. Potem ti sestra izmeri temperaturo in pritisk, se preobleces in okrog 8.00 greste v sobo-prebujevalnico. Tam sedis in cakas,da prides na vrsto. V operacijski se namestis na stol,sestra se malo s tabo pogovarja in enkrat vmes zaspis 😀 cez ene 10min se prebudis in se prestavis na posteljo…potem pa te odpeljejo v prebujevalnico,kjer pocivas/spis se 2 uri. Ce te kaj boli,ti dajo protibolecinsko terapijo. 🙂
brez skrbi,ni bav bav,sestre pa so itak full prijazne 😀
Metka potem ne boš imela transferja oz. ga boš ampak malo kasneje, verjetno boš potem imela nestimuliran postopek. Škoda. Jaz teh težav nimam, ker ja Upanje imam nizek AMH in pa povišan FSH (nimam veliko foliklov) in upam da bi pridelala vsaj 6 celic, da bi lahko imela transfer 5 dan, ker prejšnjič sem imela samo 3 celice in transfer 3 dan. Sem pa v tem postopku jemala 3 mesece prej matični mleček, Q10, B kompleks in pa ribje olje (tabletke) in upam, da je kaj pomagalo. Zaenkrat je vsaj hitreje šlo in pa več foliklov imam, upam, da bo jutri tudi kaj za spunktirat. Pa zdaj sem še pila krvomočnico za zadebelitev sluznice. Punkcija res ni bav bav, ti je Metka lepo opisala.
Evo mene, pridelala 6 celic, transfer imam v ponedeljek, sem se uštela, moraš imeti vsaj 8 celic, da imaš transfer 5 dan. Upanje, jaz mislim, da imaš super rezultate……..moj FSH je bil nazadnje 12, AMH pa 0,62………imela pa sem konjsko dozo 300 enot gonala, pa sem pridelala samo 6 celic. Sem pa v tem postopku bolj napihnjena, sicer nič hudega, ampak prvič nisem nič čutila. Šele zdajle sem videla Metka, ti boš v ponedeljek v MB, mogoče pa se osebno spoznama :)))
Hej,
evo jaz imam v varstvu 2 pikici, upam, da se ena obdrži :)……… Se je pa vseh 6 oplodilo, tako da dva so mi vstavili, upam, da bo kakšen zamrznjenček, če mi ne uspe. Metka bila je takšna gužva, da nisem videla, katera si kljub pearcingu :). Kako sta se dogovorila za naprej? Upanje, kako pa je tebi šlo?
Ciao punci, kaj vedve sta prisli v sobo za prebujanje, ko smo me, ki smo imele punkcijo se lezale? Jaz sem bila cisto tiho, nisem veliko gledala okoli, ker sem bila zalostna. Dobila sem le 4 celice. Posvet, si ti kdaj imela taksno stevilo celic, pa te je kjub temu kaksen lep zatodek pricakal na 3 dan? Rabimo kaksno vzpodbudno besedo. Drzim pesti za tvoji 2 pikici. Metka, ti pa si pridna, hehe. Navijam seveda tudi zate.
Ja, Metka, to sva bila midva, sem šla z cmokom notri, ker me je bilo strah, da se ni nobena oplodila. So pa veliko boljše kvalitete kot prvič, že kot laik se vidi razlika, ko pogledaš slikce, ki ti jih dajo na transferju, baje, da pri zamrznjenčkih ne dobiš slikce, da je ne boš pričakovala :)))). Imaš pa super izkupiček, za celice pri tebi ni straha :)), samo da se še vgnezdijo pa si srečka nosečka. Meni je tole živčna vojna, na začetku ali sploh bo zrasel kakšen folikel, potem ali bodo dobili kakšno celico, potem, ali se bodo oplodile, kakšne kvalitete je, na koncu pa še upanje, da ostane pri meni. Upanje, ne bodi slabe volje, saj veš da je potrebna samo ena, jaz sem imela prvič tri celice, pa sta se dve oplodili in sem imela normalno transfer. Danes je bila ena z mano na transferju, ki je imela eno lepo morulco 8 celično, moja je bila manj, pa so pridobili pri njej samo 2 celici, tako da bodi pozitivna.