Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ambulanta za neplodnost v mariboru

ambulanta za neplodnost v mariboru

Larazl,tudi jaz sem iz NG,sigurno krijejo.
Sem sama večkrat izkoristila to,da so mi povrnili potne stroške.Vse UZ-je ter razgovore ti bodo šteli km do LJ,punkcijo in ET km do PO,ker to opravljajo tudi tam(nam najbližje).
Ne rabiš do punkcije nič napotnice z sabo nosit,ti si z vsakim obiskov v MB z svinčnikom označi na zadnji strani datum obiska ambulante,na dan punkcije daj sestri v Mb,mislim,da je to pisarna v 1.nadstr.,na levo,prva pisarna.Tam imajo itak vsak tvoj prihod evidentiran,tako ti bo samo datume požigosala,nato neseš na ZZZS v NG,ter čez kak teden na tvoj račun dobiš nakazano.
lp mila

Mila71 HVALA!!!!! Letim takoj drugi teden k svoji gin po papir. Še enkrat hvala… vsak dinarček, ki pride nazaj je v redu!

Pozdravljene!
Pa se oglasim tudi jaz. Z partnerjem sva naročena na prvi pregled v MB pri gr. Gavrič Lovrec Vidi in sicer v ponedeljek, 02.06.2014. Me pa zanima, če zdravnica kaj komplicira glede prekomerne debelosti. Naj povem, da sem stara 22 let in imam ITM 42. Prosim vas, brez obtoževanja in pametovanja, sama vem, da je preveč kg; sem tudi že hujšala, ampak se vedno nazaj zredila.
Potem me zanima tudi, kdaj naredijo prvi UZ, kateri dan?

Pozdravljena aba1234. Tudi sama sem zaskrbljena okrog kilogramov, saj je moj itm tudi 42 in nekaj več. 16.6. imava branje izvidov in mi je že zadnjič rekla, da kakšen kg bo potrebno izgubiti, težil pa ni nihče… tako da ti sporočim kako bo okrog kg. he he
Meni so naredili uz na 14 dan.
Javi kaj so vama rekli!

Dan. Tako, midva sva prvi pogovor dala skos :). Glede kg je rekla, da bo potrebna redukcija telesne teze, da bi bil ITM okrog 35. Pri meni so problem tudi policistični jajčniki :/. Zdj mama pa naprej 20.6. ma moj prvi spermiogram, potem 1.9. pa drugega in pa branje izvidov, da vidimo kaj bo :). Imam pa zdaj se odvzem krvi med 2. in 5. dnem cikla. Dobila sva tudi vse potrebne napotnice. Jaz upam, da cimprej mine to mucno cakanje 🙂

No nama pa niso povrnili potnih stroškov, pa sva se iz okolice lj vozila v mb, ker ti krijejo samo najbližjo bolnico. pa nama ni žal. sedaj imava skoraj 10mesc.staro pupo. glede itm-ja pa men niso nikol težil. pri pco je pa res pomembna teža-višja kot je, težje se zanosi. jst nimam pco, je pa mož skoraj brez spermijev.

lp

potnistroški super, me veseli, da vama je uspelo..ja, potne pa res krijejo samo do najbližje bolnice, ki izvaja določeno delo, tako da vama je torej najbližja LJ..mi je pa kolegica rekla, da se niti ne splača, ker so tak mali, da je več dela z vlaganjem zahteve za povračilo…

larazl nič nisi povedala, kaj so vama rekli na branju izvidov? Je vse ok? Greta v postopek? Kako je z kg?

Samo malce bi pokomentirala glede potnih stroškov…..
Po moje se kar splača, ker z vlaganjem zahteve ni nobene ceremonije. Vsakič daš samo potrdit tisti list za povračilo potnih stroškov in ko se odločiš ali ko je poln, neseš na ZZZS in to je to (ničesar drugega nisem rabila prilagat). Se moraš pa peljati najmanj 2x na mesec, da ti kaj povrnejo, ker nekaj itak moramo kriti sami. Sicer da nebom pametovala, meni se je splačalo.
Lp

ojla… pa da se javim… in vas prosim za pomoč…
Dobila sva pismo, da sto na Konziliju obravnavali dokumentacijo, seveda sva za postopek ICSI primerna in da sva s 6.8. vpisana na čakalno listo. Kaj pa zdaj? Kakšni so roki oz. koliko ste čakale ve in kako sploh te čakalne liste potekajo? Nekje sem zasledila da se čaka od 6 do 8 tednov… ali je to to? Zdravnica nama je sicer vse lepo razložila, a jaz sem ta del o čakanju malce preslišala… oz. o nekem času sploh govora ni bilo… kako je šlo pri vas? Jaz bi kar začela z vsem skupaj… neučakana, zdaj ko vem, da se bližamo!!!

Pozravljena.

Hodiva v MB in 15. 7. 2014 sva imela pregled izvidov, kjer sva bila predlagana za primerna kandidata. 23. 7. sva dobila pošto, da je konzilij obravnaval dokumentacijo in sva ustrezna. V dokumentaciji je bil naveden tudi datum, ko sva morala priti na razgovor, 6. 8. 2014. Ta dan sva oba dala tudi kri.
V teh dneh začnem s tabletkami, ki mi bodo sporžile menstruacijo (imam neredne), tako da bom okrog 1. 9. 2014 bolna, potem grem na ambulantno histeroskopijo, ker se mi je ponovno pojavila pregrada, hkrati pa že začnem s hormonskimi tabletkami, potem v začetku oktobra pa injekcije. Tako da pogumno,… Še malo in bosta tudi vidva tudi uradno v postopku 🙂
Pa srečno in naj vaju čim prej razveseli plusek 😀

ooo Super,
tudi midva sva dobila te dni vabilo, in sicer 27.8. potem pa da vidimo naprej. Uh… vesela, ker se mi zdi da se vse tako hitro odvija, kar pač nisem pričakovala… pa da vidimo kaj bodo nama rekli… pa tudi ostalim srečno!!!

Pozdravljene sotrpinke 🙂
Midva pa še vedno čakava, čakava, čakava 🙂 imava 1.9. branje izvidov in pa moj ima drugi spermiogram.. me malo skrbi, ker imam še en UZ za opravit in še kar ni M 🙁

Punce, tiste, ki ste uveljavljale povračilo potnih stroškov, me zanima, kje ste dobile Potrdilo o upravičenosti do potnih stroškov – spremstva (Obr. PS)?
Hvala za odgovor!

Meni je dala to osebna zdravnica.
Jaz sem ga dobila, čeprav hodim iz mb v lj (zaradi genetike); ker v mb tega postopka ne izvajajo. Če ne odobrijo, bo pa kregarija 🙂

Hvala, se bom oglasila pri osebni zdravnici, pa bomo videli 🙂

Pozdravljene punce

Tudi jaz sem se naročila na pregled za neplodnost v mb in moram čakati pol leta, da sem na vrsti. Torej drugo leto komaj. Skoro me je kap zadela. 🙁 Nimam nobenih izvidov oz. pregledov zato me toliko bolj jezi, da bom morala še pol leta čakat, da mi bodo povedali kaj je narobe z mano ali z mojim partnerjem.

Zanima me edino potem.. ko si 1x že tam kaki so postopki?

mimci, ja čakalne dobe so res dolge. Potem, ko si v postopku, pa si kar hitro na vrsti, edino pač odvisno je od tvojega cikla. Če imaš dolge, se zna kar zavlečit.

Na prvi kontroli je pregled izvidov. Če še nimata nič, bosta dobila verjetno napotnice za vse mogoče. Partner za spermiogram, ti pa verjetno za kontrolo krvi in monitoring ciklusa (ali imaš ovulacije) ter ultrazvok rodil. Lahko da te bodo dali tudi na poseg, kjer pregledajo prehodnost jajcevodov (histeroskopija). Ne vem, kakšen je v tem primeru postopek, ker jaz sem imela preden sem prišla v Maribor za sabo že histeroskopijo in laparoskopijo, kjer so mi odkrili endometriozo (obrezali zarastline), odstranili pregrado in prečistili jajčnike (en je žal ostal neprehoden).

V glavnem, midva sva bila na prvem pregledu aprila, branje izvidov pa sva imela potem v juliju. Vmes sem imela kontrolo krvi, ultrazvok rodil in monitoring naravnega cikla, na katerem so mi potrdili, da imam ovulacije. Če jih ne bi imela, bi bila še 6 mesecev na Klomifenu. Ker so mi potrdili prisotnost ovulacij, sva začela s pripravami na zunajtelesno oploditev.

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Vem, kako je na začetku, ko smo vsi radovedni in neučakani… Drugače so pa v Mariboru zelo prijazni.

Če te zanima še kaj, pa napiši. Srečno 😀

Evo, da se še jaz javim… midva sva bila tudi že pri zdravnici, odobren postopek ICIS, sedaj pa čakam, ker začnem z Femodenom z naslednjim ciklusom… upam, samo da pride menstruacija točno, drugače ne vem… sicer rekla je da tudi če sem tam do 3 ali 4 dni čez ta datum določen, vseeno velja… imate kakšne izkušnje s tem? Na listu piše termin pričakovane menstruacije v obdobju od 1.10. do 8.10. jaz jo pričakujem 5.10. pa se bojim (no vsaj ko potrebujem da je točna, takrat ni), da bo šlo čez naveden rok…. rekla je sicer da tam do 12. ali 13 je še ok… uh…. komaj čakam vse skupaj… Mojega že malce ”trže”, čeprav svoja čustva kar pridno skriva… tokrat je pa kar navdušen in išče info in brska… ga je prav lepo gledat včasih…

pozdravljena Larazl….

nič ne skrbi….tudi meni je pred postopkom (začetek jemanja KT) grozno zamujala….prišla je 10 dni kasneje kot bi morala 🙁 Poklicala sem v Mb (številko imaš na listu kjer je obrazložen postopek) in mi je po mailu zares prijazna sestra poslal nova navodila z novimi datumi za postopek…pa je blo vse ok….brez stresa…če bo zamujala se bo vse skupaj malo prestavilo….kot sem rekla jaz…mogoče z razlogom 😉 zdaj sem že v postopku….trenutno se pridno pikam in čakam, da foliklčki pridno rastejo…

želim ti veliko uspeha v postopku 🙂 in lep dan

New Report

Close