Ali kdo od vas vsak dan jemlje tablete za pomiritev?
pozdravljeni:
Tudi sam sem jemal,zlorabljal, 3 leta vse vrste tablet za pomiritev.Ko se enkrat zaveš da si odvisen,je samo eno nazaj do zdravnika ki jih je pisal,( shema) če sem jih jemal 3 leta se jih lahko počas v1 letu odvadim mora pa biti volja.Veliko teh tablet predpisujejo ddvisnikom,da omilijo jemanje heroina kokaina ostane pa isto,samo da si zdej odvisen še od tablet.In ti ostane,resno zdravljenje pod kontrolo,na zaprtem oddelku.Hvala
lep pozdrav.tudi jaz imam problem z zasvojenostjo od pomirjeval in antidepresivov.zjutraj vzamem 4xpo1mg xanaxa potem pa še 20mg cipralex.če tega ne vzamem sem živčna brez volje potim se kot da bi se tuširala dobovam napade,nevem več kaj naj vsega mam preko glave.imam partnerja ki je zlato do mene ve moje težave vendar ne ve kako mi naj pomaga.tudi hčerka je stara 19 mesecev in se bojim da če ne vzamem zdravil da bi se grdo vedla do nje ker mi pomeni vse.rada bi se pozdravla in mam v glavi da grem na detoks mam pa problem da nebi rada pustila hčerke ta čas brez mame.lp
Aleksanser ocitno imava iste probleme, Dormicum. Celo ko sem bila na DTO-ju, mi je po 2 mesecih, ko bi kriza ze res lahko minila, nekaj v moji trapasti glavi kliknilo in sem si jih kupila, ni vazno kje sem, ali poznam koga ki jih ima ali ne, jih bom nekako zavohala, kakor seveda sem in jih kupila. Kupila sem jih tako v petek(DORMICUM), kot v soboto(FLORMIDAL- enaka stvar)…se do danes nisem zbrala volje, vedno bom nasla denar za ta SHIT!!! ce ima kdorkoli, pa dvomim kaksen nasvet, bom presrecna.
lp ILA
Jst bom o pomirjevalih napisala to, da mi grejo posteno na kurac tisti ki to jemljejo malo tako za zabavo… zakaj? Ker jih potem tisti, ki jih zares rabimo kot ZDRAVILO in ne sredstvo za zadevanje zelo tezko dobimo in imajo ta zdravila prikljuceno hudo stigmo. Sama imam diagnosticirano hudo mentalno bolezen in jih jemljem obcasno – imam tedne ko jih jemljem in potem dolge prekinitve. Folk kao jamra da so zasvojljive in da so jim zdravniki krivi da so se zasvojili… totalen bullshit. Jst sem jih jemala dokaj visoko dozo 3 mesece in sem jih nehala jemati brez problema. Lahko jih imam doma v omari pa se jih tud pritaknem ne… medtem ko imam prijatelje ki me neprestano fehtajo ce jim jih zrihtam da bi malo spili cez viken in pojedli kaksen apaurin da bi bli extra prbiti. Ce ste se jih navlekli ste si sami krivi ker nimate nobene samokontrole[/quote
To pa ni objektivno. Če je pri vas tako, da se ne zasvojite hitro, še ne pomeni, da je tako tudi pri drugih,. Če jue človek nagnjen, ima lahko hitro probleme. Pa tudi vi niste še poskusili brez prekinitev, torej niti ne veste, kako bi bilo sicer! Domnevam, da vam ne bi bilo preveč luštno, če bi se znašli v objemu odvisnosti. Verjemite mi, ti je pravi pekel. Hvala bogu, se zdravim in mi gre dobro. Sem nagnjena in tega nisem prej ugotovila, preden sem bila odvisna.
Odvisna sem bila od alkohola – ker ni prepovedan in ker se vsepovsod popiva. Če bi bilo kaj drugega na razpolago, kar mi mi lajšalo probleme, bi vzela kaj drugega. Sčasoma karkoli. Me razumete?
Da, osebno sem mnenja, da Nas je veliko. Sam jemljem vsako jutro(preden zacnem dan) po eno 2mg tableto Rivotrila. Da sploh lahko zacnem funkcionirati. Brez benzodiazepinov zame enostavno vec ne gre! Je namrec zeloo grda kriza, ce naenkrat prekines.U bistvu Nikakor ne bi smel prekiniti tako,”kar naenkrat”..Lahko dobiš epilepticne napade..Lahko celo umres!!. Nehat je potrebno postopoma. Nizat zelo počasi..na vsake tri-stiri dni. Srecno!
Torej tudi Slovenija počasi tone v odvisnost od psihoaktivnih zdravil, ki se jih je v zadnjih letih prekomerno predpisovalo in se še vedno jih.
Mnogi tu opisani problemi bi se lahko rešili z antidepresivi, trenutno imamo na trgu Valdoxan, ki večinoma ne povzroča težav s spolnostjo, kar je težava pri mnogih drugih antidepresivih. Obstajajo tudi drugi…
Glede tramadola bi veljalo povprašati kako na dolgi rok vpliva na želodec, pritisk in še kaj, kajti vem da ga tudi zaradi določenih stranskih učinkov neradi predpisujejo dlje časa.
Xanax/Helex je močan anksiolitik (zdravilo proti tesnobi, alprazolam), doze 3-5 tablet se mi zdijo precej velike. V primerjavi z Apaurinom, ki ga verjetno bolje poznamo, je 1mg alprazolama enak nekje 20mg diazepama. Torej 3 Xanax/Helex so kot približno 6 Apaurinov…
Vsaj manjšanje doze bi se splačalo, ker to vsak lahko naredi sam in bo videl, da ni nobene težave, še posebej ne pri 3. ali 5. 1mg Xanax-ih. Zmanjšuje se po 1/4mg na 14 dni ali tudi dlje in garantirano ne bo nobenih opaznih neprijetnih občutkov, prej prijetni, ker gre nenazadnje le za neko zmago, itn.
Nekaterim glede spanja zelo pomaga marihuana, pri tesnobi pa pogosto ne, lahko zelo poslabša stanje.
Pozdravljeni,
priporočam, da odvajanje od benzodiazepinov izvajate pod nadzorom izkušenega zdravnika. Konfucij, vaša ponudba je dobronamerna, vendar se morate zavedati, da kljub lastnim izkušnjam, niste dovolj kompetenten za zdravljenje odvisnosti.
Lep pozdrav,
ja benzodiazepini so zelo slaba stran odvisnosti saj na njih bog ne daj imet otroka najmocnejsi so tisti ki so hitro delujoci in hitro iztopajoci iz telesa naprimer rohipnol in dormicum pa flormidal helex xanax potem pridejo srednji loram lexaurin klonazepan… imaste vse na vikiju kasneje pa apaurin ki drzi do 8 ur apak gre pocasi iz telesa tam do 10 dni imajo tudi to lastnost da pomirjajo mišice na nogah da se skineš tega sranja rabis trdo voljo ali pa medicinsko ustanovo idrija ali polje kjer ti v cca 3 mesecih zmansujejo bil sem na 3 tabletah apaurina 5mg na dan ko so mi eno popoldan vzeli mi je noge zvijalo v vozle da to ne pride vprasajte doktorja da vam da prasine ampak sam na koncu zdravljenja v glavnem se v bolnicah zdravi z apaurinom
Živjo.
Tud jaz sem v tem dreku. Leta sem jemala Lexaurin, ker trpim zaradi kronične agorafobije. Lexaurin vzamem samo ko grem ven, a to vseeno lahko nanese na dva-ali večkrat na dan. Rada bi se rešila pomirjeval, pa tudi zdravniki pritiskajo, a ne morem čez noč nehat, tega pa nihče noče razumet. Zdravniki in sestre hočejo da znižam iz 6mg doze na 1,5mg kar takoj, to pa se ne da. Posluha nimajo niti psihiatri, niti splošni zdravniki. Za vse smo džankiji, oni pa niso dilerji, kot se je en izrazil. A mogoče kdo ve, kako se dobi pomirjevala na črnem trgu, ker bi rada zmanjšala, a v mojem tempu, ne da hodim vsa živčna v službo? Hvala in lp.
Pozdravljeni,
razumem vaše težave, vendar kupovanje na črnem trgu tudi ni pravi način da se benzodiazepinov znebite. Rajše najdite psihiatra in psihoterapevta s katerim boste naredila realističen načrt zdravljenja katerega se boste tudi držala. Na ulici pa dobite marsikaj, je zelo tvegano.
Lep pozdrav,
Nujno na posvet z zdravnico, ker takšno nervoza, da potrebujete za to jemati zdravila, ki vam celo ne pomagajo več, je potrebno resno pregledati in ukrepati.