Jutro,
Bravo za ukrepanje:)Mislim pa,da je vse v glavi.Sploh se ne zavedamo,kašno moč ima psiha;)
Moje mišljenje je,da potrebuješ sedajle popolno abstinenco,da se ne pregrešiš s kakšnm koščkom.To je tako,kot bi alkoholiku občasno ponudil malo pijačke.Malo po malo in si spet na isti poti.
Pri sladkarijah je pač tako,da več ko jih ješ,več bi jih še jedel in tako prideš v začaran krog in si misliš,eh, danes sem tako zafrknila ta dan.In se ful naješ do kraja in potem,jutri začnem in te to drži tri dni in potem spet jovo na novo.Če te pa že bo prijela tasladka in se ne boš mogla upreti ti svetujem,da ko poješ nekaj sladkega,takoj poješ nekaj kislega.Najbolje jabolko.Preizkušeno deluje.
[/quote]
Dons bo tretji dan brez.
Nnapisan bom upoštevala
Ja temu se reče odvisnost od sladkega.Sem bila sama.ne kupuj nič sladkega,če že,samo temno ćokolado 95%.Od ene vrstice boš tako sita,da boš imela dovolj. in je ne moreš kar jest in jest v neskončnost.Kar pa še imaš od sladkega doma,si pa nekam skrij,da ne vidiš, gledaš ,da nimaš na dosegu rok.ČE se pa vseen prekršiš pa to “pokur” z miganjem.Kot dobra domača peč.Pol ti je pa že itak škoda kaj takega pojest.
Ko me je prijela ta sladka,sem pojedla jabolko.Pa kupla sem si bananin čips al pa jabolčni,meni paše in mi zadovolji željo po sladkem.
tri tedne tedne rabiš,da se brbončice navadijo na druge okuse in se odvajaj postopoma,no,saj jaz sem se tako.Recimo na vsake par dni pojej košček čokolade počasi in z užitkom in se točno osredotoč na ta košček.,posveti se okusu,ki se razvije v ustih.ne pa da zadevo flikneš v usta brez razmišljanja in čim hitreje poješ,ne da bi se sploh zavedala,kaj si dala v usta.Isto velja za ostalo hrano.
Sedaj lahko hodim po trgovini in gledam prepolne police sladkarij vseh vrst in se mi sploh nobene ne “lušta”.Samo volja,”železna” volja in potem se ti ne bo zahotlo poseči po njih.
Važno je zdravje!
[/quote]
Bom vse uporabla in se potrudla hvala. I
Ja temu se reče odvisnost od sladkega.Sem bila sama.ne kupuj nič sladkega,če že,samo temno ćokolado 95%.Od ene vrstice boš tako sita,da boš imela dovolj. in je ne moreš kar jest in jest v neskončnost.Kar pa še imaš od sladkega doma,si pa nekam skrij,da ne vidiš, gledaš ,da nimaš na dosegu rok.ČE se pa vseen prekršiš pa to “pokur” z miganjem.Kot dobra domača peč.Pol ti je pa že itak škoda kaj takega pojest.
Ko me je prijela ta sladka,sem pojedla jabolko.Pa kupla sem si bananin čips al pa jabolčni,meni paše in mi zadovolji željo po sladkem.
tri tedne tedne rabiš,da se brbončice navadijo na druge okuse in se odvajaj postopoma,no,saj jaz sem se tako.Recimo na vsake par dni pojej košček čokolade počasi in z užitkom in se točno osredotoč na ta košček.,posveti se okusu,ki se razvije v ustih.ne pa da zadevo flikneš v usta brez razmišljanja in čim hitreje poješ,ne da bi se sploh zavedala,kaj si dala v usta.Isto velja za ostalo hrano.
Sedaj lahko hodim po trgovini in gledam prepolne police sladkarij vseh vrst in se mi sploh nobene ne “lušta”.Samo volja,”železna” volja in potem se ti ne bo zahotlo poseči po njih.
Važno je zdravje!
[/quote]
Hvala za tvoj zapis in izkušnjo in je zelo dober nauk,ki marsikomu lahko pomaga.
Jutro,
Veseli me,da si naredila premik::))Vsak dan bo lažje,pogumno naprej.
[/quote]
Baatika yes yes yes
GO GO GO
https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.cb3691164cdcffc9539b8d0b78417dce&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2f13dtopbiAObxC0%2fgiphy.gif&ehk=fCiuYy9dk8THw4zpD4j5TT7E%2fyVDev2EOx4Oaisgecw%3d
Se moram pohvlit da sem do danes zdržala brez eneha koščka sladkega.Dons bo šesti dan.Ni tako hudo sam začet ne smem jest ker pol ne ne znam nehat ni mere.Upam,da ne bom dobila kak napad.Sem manj napihnena ter zatečena kar je dobr.Na splošen se počutim boljš.Slabo pa je ,da nimam mirnga spanca se na dve uri zbuudim pol pa al težko zaspim al pa sploh ne.Tko kot to noč.Kupla nisem nič pekla tudi ne.Kar je blo pri hiši sem pa dala sosedi.So mi prov pršli vaši nasveti hvala.Bom se trudla naprej.Še to do trgovine grem peš.Majke mi sem prvič misla da bom izdihla,zdej je pa že boljš.
V torek post.
Lej, fajn je, da si izstopila iz tega nesmiselnega norega vrtiljaka. Težave s spanjem se ti bodo pa tudi uredile.To je odtegnitveni sindrom. Telo se mora navaditi na spremembe in reagira po svoje…
Pa bravo za pričetek gibanja.
Vsak dan bo bolje. Tvoj pristop bo na dolgi rok uspešen in se ti bodo začele kazati spremembe tako na postavi kot pri kilah. Pa tudi psihično se boš bolje počutila,zato vztrajaj!