Jutro,
Že par dni se pripravljam,da ti odgovorim pa mi vedno zmanjka časa ali pa pozabim;)
Glavni krivec za prekomerno težo je preveč hrane in premalo gibanja.To je dejstvo in vemo vsi.Vem,da ne bom odkrila tople vode,ampak…..
Ko berem tebe se spomnim nase.:)Sem bila tudi zelo sladka.Potem sem pa zamenjala sladko za sadje.Vnaprej sem si narezala jabolko na krhlje dodala par suhih sliv pa kake oreščke,malo,se ve in ko me je prijelo sem pojedla.Sčasoma sem dodala za vmes še na krhlje narezano zelenjavo in tako se mi je vse lepo obrestovalo.Ne rečem,da nikoli nič sladkega ne pojem.Oja, pojem, vendar samo občasno in samo kos ali košček.Tu rabiš disciplino in vztrajnost.Kot pri postenju.Velikokrat se spomnim na eno od pesmi slovenskega pesnika Toneta Pavčka z naslovom:
Popotnik
Ko hodiš,pojdi zmeraj do konca
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
a v sebi-do rdečice
čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi
vnovič in zopet
in znova.
Pišeš,da ne moreš migati ker imaš preveč kil.Te razumem vendar boš morala pričeti.Vem,da ni lahko se odpraviti iz varnega zavetja doma v naravo.Pa saj ni treba,da postaneš zagrizena tekačica ali hribolazec.Dovolj je,da se vsak dan odpraviš na sprehod:) sprva kratki pol ga pa podaljšuj.Za začetek pojdi peš do trgovine,peš po stopnicah,peš po opravkih.Boš videla,da ni tako hudo,kot misliš ti.Dela pa čudeže.Pa naj te ne moti vreme.Tudi če dežuje.Saj obstajajo dežniki.Pač greš na krajši sprehod.Pazi pa,da ne boš na ta račun spet več pojedla,češ,saj sem migala;)Ne gre to tako.Sama sem migala samo ob vikendih,odkar sem pa pričela skoraj lahko rečem,da vsak dan,se mi je pričelo drastično poznati na kilah in postavi.Spoznala sem,da je pomembno gibati in še enkrat gibati!Šele nato pride na vrsto hrana in pijača.Sama sem na vp,tebi pa priporočam zmanjšanje oh in škroba.Izogibaj se na pol pripravljene,predelane in hitre prehrane.Sploh popoldan in zvečer.Pa veelikooo pij.Ker zmanjšamo vnos hrane,lahko dehidriramo,zato je tekočina pri hujšanju zelo pomembna.Voda.Ne z okusi temveč navadna voda.Sama jo spijem cca3 litre;)Priležejo se tudi vroči čaji,brez sladkorja seveda.Še en trik ti povem:ko te začne dajati lakota ali sladko spij kozarec “slane vode”.Te bo takoj minilo;)Post tudi pomaga in sem vesela,da si začela vsaj s tem:)
Da ne bo vse tako resno še ena šala:
“Res sem pomislila,da sem čez noč shujšala 15 kil,ko ugotovim,da mi je počila elastika na hlačkah::)))”
Upam,da ti bodo moje izkušnje kaj koristile in da te nisem zamorila.;)
Pa začni danes,ne jutri!
Jutro,
Že par dni se pripravljam,da ti odgovorim pa mi vedno zmanjka časa ali pa pozabim;)
Glavni krivec za prekomerno težo je preveč hrane in premalo gibanja.To je dejstvo in vemo vsi.Vem,da ne bom odkrila tople vode,ampak…..
Ko berem tebe se spomnim nase.:)Sem bila tudi zelo sladka.Potem sem pa zamenjala sladko za sadje.Vnaprej sem si narezala jabolko na krhlje dodala par suhih sliv pa kake oreščke,malo,se ve in ko me je prijelo sem pojedla.Sčasoma sem dodala za vmes še na krhlje narezano zelenjavo in tako se mi je vse lepo obrestovalo.Ne rečem,da nikoli nič sladkega ne pojem.Oja, pojem, vendar samo občasno in samo kos ali košček.Tu rabiš disciplino in vztrajnost.Kot pri postenju.Velikokrat se spomnim na eno od pesmi slovenskega pesnika Toneta Pavčka z naslovom:
Popotnik
Ko hodiš,pojdi zmeraj do konca
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
a v sebi-do rdečice
čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi
vnovič in zopet
in znova.
Pišeš,da ne moreš migati ker imaš preveč kil.Te razumem vendar boš morala pričeti.Vem,da ni lahko se odpraviti iz varnega zavetja doma v naravo.Pa saj ni treba,da postaneš zagrizena tekačica ali hribolazec.Dovolj je,da se vsak dan odpraviš na sprehod:) sprva kratki pol ga pa podaljšuj.Za začetek pojdi peš do trgovine,peš po stopnicah,peš po opravkih.Boš videla,da ni tako hudo,kot misliš ti.Dela pa čudeže.Pa naj te ne moti vreme.Tudi če dežuje.Saj obstajajo dežniki.Pač greš na krajši sprehod.Pazi pa,da ne boš na ta račun spet več pojedla,češ,saj sem migala;)Ne gre to tako.Sama sem migala samo ob vikendih,odkar sem pa pričela skoraj lahko rečem,da vsak dan,se mi je pričelo drastično poznati na kilah in postavi.Spoznala sem,da je pomembno gibati in še enkrat gibati!Šele nato pride na vrsto hrana in pijača.Sama sem na vp,tebi pa priporočam zmanjšanje oh in škroba.Izogibaj se na pol pripravljene,predelane in hitre prehrane.Sploh popoldan in zvečer.Pa veelikooo pij.Ker zmanjšamo vnos hrane,lahko dehidriramo,zato je tekočina pri hujšanju zelo pomembna.Voda.Ne z okusi temveč navadna voda.Sama jo spijem cca3 litre;)Priležejo se tudi vroči čaji,brez sladkorja seveda.Še en trik ti povem:ko te začne dajati lakota ali sladko spij kozarec “slane vode”.Te bo takoj minilo;)Post tudi pomaga in sem vesela,da si začela vsaj s tem:)
Da ne bo vse tako resno še ena šala:
“Res sem pomislila,da sem čez noč shujšala 15 kil,ko ugotovim,da mi je počila elastika na hlačkah::)))”
Upam,da ti bodo moje izkušnje kaj koristile in da te nisem zamorila.;)
Pa začni danes,ne jutri!
[/quote]
Vse si lepo napisala sam sprovest je bol težko.To vem že sama pa vseen hvala za trud.
Bom spet probala sam me zmeri zanese in pol neham.
Kako?Ker se ne znam ustavt.Zdravnik mi je sam reku,da moram shujšat ne da sem zasvojena.
[/quote]
Jutro,
ne bom dolga,ker se mi že mudi… napisala bom samo to:Začni ukrepati danes.Poglej se v ogledalo,priznaj si resnico in upoštevaj nasvet zdravnika.Ne čakaj!Ne prelagaj na jutri!Sama pa najbolje veš,zakaj.Verjemi mi,da spremembe v prehrani skupno z miganjem so dovolj,da boš čez leto dni izgledala totalno drugače.Da o počutju in zdravstvenih težavah sploh ne govorim.
Jutro,
ne bom dolga,ker se mi že mudi… napisala bom samo to:Začni ukrepati danes.Poglej se v ogledalo,priznaj si resnico in upoštevaj nasvet zdravnika.Ne čakaj!Ne prelagaj na jutri!Sama pa najbolje veš,zakaj.Verjemi mi,da spremembe v prehrani skupno z miganjem so dovolj,da boš čez leto dni izgledala totalno drugače.Da o počutju in zdravstvenih težavah sploh ne govorim.
[/quote]
Jap
Uf sej vem no. Se probam zdržati. Včeri nisem nič pojedla pa dons tudi še ne. Problem mi je ko začnem ne znam nehat. Al cela čokolada ali pa cela škatla piškotov. Sej mi je pol žal. Najboljše je da sploh ne začnem. Se bom potrudila da ne bom.
[/quote]
Jutro,
Bravo za ukrepanje:)Mislim pa,da je vse v glavi.Sploh se ne zavedamo,kašno moč ima psiha;)
Moje mišljenje je,da potrebuješ sedajle popolno abstinenco,da se ne pregrešiš s kakšnm koščkom.To je tako,kot bi alkoholiku občasno ponudil malo pijačke.Malo po malo in si spet na isti poti.
Pri sladkarijah je pač tako,da več ko jih ješ,več bi jih še jedel in tako prideš v začaran krog in si misliš,eh, danes sem tako zafrknila ta dan.In se ful naješ do kraja in potem,jutri začnem in te to drži tri dni in potem spet jovo na novo.Če te pa že bo prijela tasladka in se ne boš mogla upreti ti svetujem,da ko poješ nekaj sladkega,takoj poješ nekaj kislega.Najbolje jabolko.Preizkušeno deluje.
Uf sej vem no. Se probam zdržati. Včeri nisem nič pojedla pa dons tudi še ne. Problem mi je ko začnem ne znam nehat. Al cela čokolada ali pa cela škatla piškotov. Sej mi je pol žal. Najboljše je da sploh ne začnem. Se bom potrudila da ne bom.
[/quote]
Ja temu se reče odvisnost od sladkega.Sem bila sama.ne kupuj nič sladkega,če že,samo temno ćokolado 95%.Od ene vrstice boš tako sita,da boš imela dovolj. in je ne moreš kar jest in jest v neskončnost.Kar pa še imaš od sladkega doma,si pa nekam skrij,da ne vidiš, gledaš ,da nimaš na dosegu rok.ČE se pa vseen prekršiš pa to “pokur” z miganjem.Kot dobra domača peč.Pol ti je pa že itak škoda kaj takega pojest.
Ko me je prijela ta sladka,sem pojedla jabolko.Pa kupla sem si bananin čips al pa jabolčni,meni paše in mi zadovolji željo po sladkem.
tri tedne tedne rabiš,da se brbončice navadijo na druge okuse in se odvajaj postopoma,no,saj jaz sem se tako.Recimo na vsake par dni pojej košček čokolade počasi in z užitkom in se točno osredotoč na ta košček.,posveti se okusu,ki se razvije v ustih.ne pa da zadevo flikneš v usta brez razmišljanja in čim hitreje poješ,ne da bi se sploh zavedala,kaj si dala v usta.Isto velja za ostalo hrano.
Sedaj lahko hodim po trgovini in gledam prepolne police sladkarij vseh vrst in se mi sploh nobene ne “lušta”.Samo volja,”železna” volja in potem se ti ne bo zahotlo poseči po njih.
Važno je zdravje!