Najdi forum

Ali kdo hujša z luninimi menami?

Pa še to:Zelo ti priporočam športno zapestnico::))
Ti bo dala zagona in je bolj natančna od telefona.

To,kar omenjaš od hoje ni nič.Pri hoji se ti mora bistveno povečati srčni utrip,se moraš zadihati.Začutiti celo telo,se spotiti.Najboljša je čimbolj hitra hoja in to v hrib:)

To,kar omenjaš od hoje ni nič.Pri hoji se ti mora bistveno povečati srčni utrip,se moraš zadihati.Začutiti celo telo,se spotiti.Najboljša je čimbolj hitra hoja in to v hrib:)
[/quote]

Vem vem. Saj zato sem pa napisala, da še nisem začela z rekreacijo 😫

Vem vem. Saj zato sem pa napisala, da še nisem začela z rekreacijo 😫
[/quote]

Ali si prebrala moj zapis eno stran nazaj?
Priporočam:)

Lej itak,da so samo solatke za kosilo premalo.Zraven pojej še 10 dkg pustega mesa(najbolje belega)pa žlico OH.Jej tako kot boš v bodoče.Verjetno ne boš vedno na solati.Ko pa boš šla na staro pot prehranjevanja boš dobila pa vse nazaj pa še zraven.:(

Ko sem se odločila normalizirati svojo težo sem zaupala vase in se sprejela takšno kot sem.Zavedala sem se,da bo za spremembo potreben napor.Vedela se,.da je premalo le želja po spremembi starih udobnih načinov vedenja.Da moram to spremeniti in vzdrževati motivacijo.Spremembe se ne naredijo čez noč.Po 4-6 mesecih pridobivanju novih navad se telesna teža ustali in če nismo razčistili v glavi se bomo vrnili na stara pota ,kar je seveda najlažje.
Tako sem prišla do spoznanja,da je edina trajna terapija samonadzor nad prehranjevanjem in rednim gibanjem in uravnavanjem svojega razpoloženja,ločeno od hrane.

Zjutraj jej kot kralj,za kosilo kot gospod,za večerjo pa kot berač.To so bile moje smernice.Postopoma sem si zmanjševala obroke in uvedla še postenje in tako izgubila več kot 20 kg.Sedaj sem na delnem postenju in mi zelo odgovarja.S tem vzdržujem težo kg se niso vrnili počutje ,da ne govorim.

Vse diete so velik problem!

Saj shujšati v bistvu ni težko,težko je težo obdržati,saj se po treh do petih letih ali prej po končanem hujšanju večina teže povrne na izhodiščno ali še višjo,kar pomeni še večje tveganje za psihofizično zdravje.

No pa smo pri psihofizičnem stanju:)
Za to je pa potrebno “miganje”.
Ko sem pričela migat,sem si zmanjšala stres,dobila kondicijo,utrdila mišice,te so pa največji porabniki energije.Zmanjšal se mi je holesterol,ki je bil že kar povišan,uredila sem si sladkor.
[/quote]

Hvala za tvojo izkušnjo pri izgubi kg.
Je zelo poučna in koristna za marsikoga tudi zame.Sem jo večkrat prebrala,tako mi je bila všeč:)
Jaz sem že s sprehoda s psičkom.Naredila 14.580 korakov.
Za zajtrk sem pojedla namočene kosmiče zmešane s nektarino,pol banane in malo oreščkov.
Za kosilo sataraš,večerja bo pa pusta skuta.
Kako ste ostale?

[/quote]

Ni se nujno zadihat med hojo. Ko sem delal v Centru, sem hodila domov peš in v tem času sem nenamerno shujšala par kil, čeprav sem bila že itak suha. Hodila sem normalno hitro, vmes sem se tudi ustavljala in buljila v izložbe. Celo celulit je izginil. Hoja je trajala nekje 40-50 minut, 4km.

Ni se nujno zadihat med hojo. Ko sem delal v Centru, sem hodila domov peš in v tem času sem nenamerno shujšala par kil, čeprav sem bila že itak suha. Hodila sem normalno hitro, vmes sem se tudi ustavljala in buljila v izložbe. Celo celulit je izginil. Hoja je trajala nekje 40-50 minut, 4km.
[/quote]

Lej, če hodiš v hrib(ne po ravnem) hitro, se sigurno zasopihaš::)))))

Prav imate👍
Supermega napisan👍
Jst sm pridna še naprej.
Vsak dan po šihtu šibam na hrib🤣🤣🤣koraki od16000-17000
Hrana dons pa…
Fruštek nč, Južna bučkina župa pa ena palačinka,večerja pa kuhana jajčka.
Bi pa tole😲
https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.75e23f7d786847965e9aadb8365590e9&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fG91Wl3olomAnK%2fgiphy.gif&ehk=o68IjGR1%2bVwo0S5vd34wXw

Sem z vami jutri.
Danes sem pogrnila na celi črti😫
Je imela sodelavka rojstni dan………… 😏

A je imela 40? Da nisva sodelavki…

A je imela 40? Da nisva sodelavki…
[/quote]

Ne ne,abrahama….. 🙂

V službo je naročila catering,ki je blizu službe in so nam postregli obložene kruhke iz francoske štruce.
Lepo obloženi z različnimi kvalitetnimi salamami in siri.Taki za enkrat v usta.Na vrhu pa ali oliva,kumarica,češnjev paradižnik spodaj pa namazani z njamsi dobrim namazom:))
Pa penina… na koncu pa še trinadstropna torta(čokoladna,smetanova,sadna)::)))))
Torej včeraj preveč,danes pa začnem tako kot je treba:)

Za zajtrk bom imela sadje,kosilo mešana solata v službi,večerja pa kakšno zelenjavno juho.
Pa migat moram zopet začeti;)

Se še javim po službi.

Ne ne,abrahama….. 🙂

V službo je naročila catering,ki je blizu službe in so nam postregli obložene kruhke iz francoske štruce.
Lepo obloženi z različnimi kvalitetnimi salamami in siri.Taki za enkrat v usta.Na vrhu pa ali oliva,kumarica,češnjev paradižnik spodaj pa namazani z njamsi dobrim namazom:))
Pa penina… na koncu pa še trinadstropna torta(čokoladna,smetanova,sadna)::)))))
Torej včeraj preveč,danes pa začnem tako kot je treba:)

Za zajtrk bom imela sadje,kosilo mešana solata v službi,večerja pa kakšno zelenjavno juho.
Pa migat moram zopet začeti;)

Se še javim po službi.
[/quote]

Itak, včeri zajebancija🤣🤣🤣
Dons pa pridna bit😂😂😂

Jaz sem svojo “turo” že prehodila.
Iz megle in oblačnosti sem prišla na vrh gore,kjer se je raztezal prečudovit pogled obsijan s čudovitim in toplim sončkom in jasnino neba.
Korakov 22.960.

😁😁😁
Res je tako kot si napisala.
Sem bila s psičko na sprehodu in občudovala to idilo😁
Za zajtrk kot ponavadi.
Kosilo:špinača malo pire krompirja in pečen oslič
Večerja enako brez pireja😜

Korakov: 14.077

Šiht končan,pojedla zelenjavno pizzo,zdej pa šibam nabirat korake jeeeee…..

Tko sm htela da so se mi noge že Kr zapletale🤣🤣🤣
pa je 16.111 uspel jeeeee
Ful vesela😁

Pridne,
S hrano sva bili prijateljici.
Šlo vse po načrtu👍
Gibanja pa danes zopet ni bilo☹️
Grrrrr…..
Se moram resno v roke vzet🤔

Včeraj sem se zbudila vsa napihnjena,brezvoljna in še spala sem slabo:(
Danes čisto nasprotje:)
In gre zares:

Z:VODA
K:VODA
V:VODA

Ker danes končam službo ob 13h bo tudi

R:REKREACIJA

Bom trimčkala ali pa hitra hoja.Vreme bo super.Zadnji čas,da ga izkoristim.Pa zapestnico.
Jutri pa v hribe,komaj čakam:)Kam se še nismo dokončno odločili ali Boč ali Donačka.

Uspešen dan vsem skupaj!

https://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC.83e17af9b5eb19c0cf46505ec2405a11&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2f3oKGzCvdJbyWsc5Nni%2fsource.gif&ehk=vofMIJan4jlAXYPa0w7OwA

Punce,res smo pridne pri gibanju in hrani!

Bi pa rada delila z vami kar sem včeraj prebrala na netu o tem, kdaj naj bi pojedli zadnji obrok oz.večerjo.
Naredili so raziskavo,ki jo je komentirala nutricistka Mojca Cepuš.

Prehranski nasveti in shujševalne diete se ves čas spreminjajo,ura, ob kateri naj bi v dnevu pojedli zadnji obrok,pa že dolgo časa ostaja nespremenjena.
Velja pravilo,da bi morali pred spanjem biti tešči vsaj dve uri,še bolje malce več.
Tako ima naše telo čas,da hrano prebavi še pred spanjem,to pa mu pomaga,da se takrat,ko se zazibamo v spanec,organizem lahko v miru obnavlja.
V raziskavi so preizkušali,kdo bolj efektivno izgublja odvečno maščobo:

tisti,ki svoje obroke razporedijo v razmaku dvanajstih ur,
ali tisti,ki jedo le v razmaku šestih ali osmih ur v dnevu.

Kalorijski vnos je bil enak pri obeh skupinah,rezultati pa so pokazali,da je telo bolj učinkovito presnovilo hrano v drugem primeru.

Zato je dobro,da gremo v posteljo s praznim želodcem,to je takrat,ko čutimo majhen občutek lakote.
Lakoto namreč povzroča hormon grelin,ki med drugim spodbuja sproščanje rastnega hormona.Ta pa je odgovoren za mnoge procese v telesu,ki,če se dobro odvijajo,pozitivno vplivajo na naše počutje:

ščiti beljakovine v našem telesu(vezivna tkiva,mišice,kožo,lase,kosti)
spodbuja regeneracijo celic in celjenje ran
spodbuja porabo maščobe

“Raziskava,ki jo navajate,predvideva,da lahko razporeditev obrokov čez dan vpliva na naš apetit.Da pa bi to lahko potrdili,bi morali narediti še nekaj podobnih poizkusov.Vsekakor pa drži,da gremo v posteljo s praznim želodcem,z majhnim občutkom lakote.
Zato je včasih pomanjkanje spanja spanja razlog,da kg kljub dieti ne izgubljamo.
In tako nutricistka Mojca Cepuš svetuje,da vsaj tri do štiri ure pred spanjem ne zaužijemo ničesar,kar vsebuje kalorije.”

Mislim,da so to koristne inf.za vse nas pa še za koga,ki nas bere:)

Čakam,da se prične daniti in grem nad meglo.Na sonček:))

New Report

Close