Jutr….
mam znamko huawei, pa sej ne vem, če sm prov napisala. Dobila pa sm jo zraven telefona iste znamke lani za božička🤗
Ja je res super stvarca ker te motivira. Mam povezano s telefonom in kaže korake, porabo kalorij, km, koliko spiš intako naprej.
Mislm da jo dobiš že za 20 eur pri mirno.
[/quote]
Evo odgovor:)
Zapestnica je res odlična stvar:)
V soboto sem bila doma in mi je pokazalo 2633 korakov.Si morate misliti,celi dan.
Zdaj vidim,da nič ne migam razen včeraj.
Sem naredila manjši vzpon na bližnji hrib in mi je pokazalo 21.365 korakov ter 863 izgube kalorij.
Za km sem pozabila.
Se mi zdi,da jih je bilo nekje 16 km.
Spala sem sedem ur in pol.
V službi in čez dan bo pa zopet “žalost”:(
Res se moram nekako zorganizirati za več hoje:)
Fajn,da jo imaš še ti.Sedaj bomo pa “tekmovale”katera bo naredila več::))))
V službi sem zdaj normalen delovni čas in tako sem imela včeraj že čas probo.
V službi jih je bilo 1467.Ker mi pa žilica ni dala mira sem takoj po službi šla na en giro po mestu in to hitre hoje.
Hodila sem eno uro in naredila 7080 korakov.Moj cilj je pa za začetek 10000.Dognati moram,koliko km je to.Če se ne motim je to 10 km.Bom ugotovila.
Res te zapestnica kar vleče na več gibanja pa tudi počutila sem se zelo dobro.
Vidim,da mi je to prav manjkalo.
Bravo punce za miganje in zapestnice!
Sama jo imam od 13.12.18 leta in jo vsakemu priporočam.Aplikacija mi vse zapisuje in tole so moji podatki od začetka:
Dnevi uporabe aplikacije Health
271
Koraki
3.540.880
Kalorije
116.136 kcal
Razdalja
2.512 km
Dosežki povezani s hojo
največ korakov
35.553 korakov 17.april
Dosežki,povezani s tekom
Najdaljši tek
8,32 km 7.maj
No kot vidite,sem še teči pričela.Hitro preideš s hitre hoje na tek,samo korak je vmes:)
Najboljši tempo
00:06:44 3.junij
Piše mi,da sem premagala 99,26% uporabnikov.
Potem imaš tedensko in mesečno poročilo z grafi ,ki ti pokažejo ali si zmanjšal ali povečal dejavnost in za koliko%.
Na vrhu je pa napis:
“Edina razlika med vami in njimi je nekaj motivacije”
Da ne boste mislile,da se s tem zapisom hvalim.
Dejansko ti da zagon in jaz sem ga dobila.Sedaj mi že nekaj manjka,če ne grem v akcijo. Počutje enkratno pa tudi na kondiciji sem ogromno pridobila.
Kaj pa kg, me boste vprašale?
Plahnijo, telo pa je čvrsto in mišičasto:)
Punce,pridno jo uporabljajte in ne bo vam žal!
Oooooo si pa res aktivna.
Zanima me, koliko imeš povprečje na dan?
Nekje sem prebrala, da naj bi to bilo okoli 10.000.
To je od 6-7 km, odvisno od koraka in hitrosti.
Za to se moraš pa kar potruditi:)
Nadalje piše št. korakov po minutah:
1 minuta:118 korakov,
10minut:1180korakov,
30minut:3.540korakov,
60minut:7.080korakov.
Po kilometrih:
1.6 km:2.000korakov
4.8km:6000korakov
8km:3.540korakov
12.9km:16000korakov
In tako sem s psičko naredila zjutraj sprehod eno uro 7180.
Pa še zvečer in dosežem “normo” 😁
Pa saj to delam vsak dan😂
Žal mi je, da si nisem že prej nabavila te zapestnice☹️
Bi tudi sama lahko napisala analizo vsega kot ti😀
V soboto ob 6.30 se dopolni polna luna. Pričnemo torej jutri z lahko prehrano. 😉
V petek je voda. Potem pa še v soboto in nedeljo pazimo, kaj jemo🤔😜👍
Joj ste pridne, s hojo, s pisanjem … 👏🏻
Jaz med tednom pogledam vaše zapise, to je pa vse. Korake imam na telefonu, seveda tudi ni vedno z mano, no, večinoma pa je, pa se kar skrijem pred vami, očitno sem neaktivna 😂
Je pa res, z rekreacijo še nisem začela, v službo in po opravkih pa grem s kolesom. Tako da kolikor korakov se nabere v službi in še malo naokrog, ampak meni se to ne zdijo tisti pravi koraki, ker včasih tudi niso najbolj hitri.
Tehtam se zdaj ne vsak dan, malo preizkušam svoj občutek. Za kosilo jem neke solate in ugotavljam, da bi bilo verjetno dobro še kak zrezek pojest, se mi zdi, da telo začne šparat, da so solatke premalo. Kile malo stojijo, 77,5-78,0.
Lej itak,da so samo solatke za kosilo premalo.Zraven pojej še 10 dkg pustega mesa(najbolje belega)pa žlico OH.Jej tako kot boš v bodoče.Verjetno ne boš vedno na solati.Ko pa boš šla na staro pot prehranjevanja boš dobila pa vse nazaj pa še zraven.:(
Ko sem se odločila normalizirati svojo težo sem zaupala vase in se sprejela takšno kot sem.Zavedala sem se,da bo za spremembo potreben napor.Vedela se,.da je premalo le želja po spremembi starih udobnih načinov vedenja.Da moram to spremeniti in vzdrževati motivacijo.Spremembe se ne naredijo čez noč.Po 4-6 mesecih pridobivanju novih navad se telesna teža ustali in če nismo razčistili v glavi se bomo vrnili na stara pota ,kar je seveda najlažje.
Tako sem prišla do spoznanja,da je edina trajna terapija samonadzor nad prehranjevanjem in rednim gibanjem in uravnavanjem svojega razpoloženja,ločeno od hrane.
Zjutraj jej kot kralj,za kosilo kot gospod,za večerjo pa kot berač.To so bile moje smernice.Postopoma sem si zmanjševala obroke in uvedla še postenje in tako izgubila več kot 20 kg.Sedaj sem na delnem postenju in mi zelo odgovarja.S tem vzdržujem težo kg se niso vrnili počutje ,da ne govorim.
Vse diete so velik problem!
Saj shujšati v bistvu ni težko,težko je težo obdržati,saj se po treh do petih letih ali prej po končanem hujšanju večina teže povrne na izhodiščno ali še višjo,kar pomeni še večje tveganje za psihofizično zdravje.
No pa smo pri psihofizičnem stanju:)
Za to je pa potrebno “miganje”.
Ko sem pričela migat,sem si zmanjšala stres,dobila kondicijo,utrdila mišice,te so pa največji porabniki energije.Zmanjšal se mi je holesterol,ki je bil že kar povišan,uredila sem si sladkor.