Najdi forum

Ali kdo hujša z luninimi menami?

Jz sem tudi zraven 🙂
Res bo vse tekoče 🙂

Dan,
Danes bomo imeli za kosilo pire,špinača in hrenovke.
A je to ok? Je to lahka hrana?

Seveda je 🙂
Moj mož bi reku,da je “bolnišnična” hrana 🙁
Ti dam pa majhen nasvet… ti izpusti hrenovke,raje si speci kak kos piščančjega mesa.

Jelčica hvala,super si 🙂
Ja vem,da hrenovke niso najboljša izbira,samo moji jih imajo vseeno radi 😉
Bom pa samo pire in več špinače,da mi ne bi bili …fouš 🙂 🙂 🙂
Za malico in večerjo pa malo skute z borovnicami,pa bom preživela 😉

Meni k špinači in pireju paše jajce na oko.

O,hvala,Lunn,to pa še nikoli nisem jedla skupaj 🙂
Itak,da bom probala 🙂
Jajčka,kakršnakoli,imam zelo rada.Mogoče bodo še moji za to varianto.

Punce,jaz sem tudi z vami 🙂
Ampak jutri,danes ne bom na lahki hrani :(Se mi zdi,da potem pa jutri ne bi zdržala 🙁
Bom pa vseeno malo popazila na moje pregrehe 😉
Še kar čakam….na klik v glavi.:(

Ej,kar počasi,bo že prišel,,,,,enkrat.Jaz sem ga tudi dolgo čakala.:(
Ko pa je prišel,sem pa začele drastične spremembe delati in to uspešno 🙂

Dokler sem pa na silo nekaj delala,,,brez klika v glavi,,,,pa je bil kratkoročen uspeh,
Ali ga pa sploh ni bilo.
Začelo se je pa z lunino meno,sem dobila tako motivacijo,da ne moreš verjet 🙂

Punce,jaz sem pa svojih -10 kg že skenslala,bom pa vseeno šla tole luno z vami,da vidim,kaj bo 🙂
Počutje enkratno.Na toliko kg sem bila nazadnje pred ene sedmimi leti.
Ne morem verjeti,da sem se lahko tako zredila 🙂

Hahahaha,punce,
a mate dons izmenjavo kuharskih receptov 🙂 🙂 🙂
hecam se 🙂

Čestitke…Jaz bom tud kmal -10,mogoče že pojutrišnjem,ko se stehtam 🙂
J…..ti,dobre smo,a ne…

Zivjo,
A “lahka” kot lahko prebavljiva ali “lahka” kot nizkokaloricna?
Zal ne eno ne drugo 🙁
Torej, spinaca ok. Pire (kuhan krimpir je ok) z maslom in mlekom not so Ok :(, hrenovke… hmm… odvisno katere, nekatere piscancje, ki vsebujejo dejansko meso in ne samo predelano drobovino in ostanke, ter imajo manj mascob in vec beljakovin bi lahko bile ok, druge so pa v prehranskem smislu bolj tako-tako.
Predelana zivila kamor sodijo hrenovke nasploh niso priporocljiva…
Moja verzija tvojega kosila bi bila npr.: (danes brez juhe, sicer ponavadi je) kuhano proso malo preprazeno na cebuli in cesnu (namesto krompirjevega pireja), priloga spinaca ali blitva in pecena piscancja bedrca. Solata. Danes sem spekla se orto fini bananin kruh. Ena rezina za Posladek. to… pa piscanca imamo se za vecerjo + Paradiznikova Solata. Kako se ti Slisi? Pozdrav Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I [email protected] I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Gospa Mirjana,pozdravljena 🙂

Hvala za super predlog.

To si bom pa jaz naredila za kosilo po postu :-)Itak,da hrenovke niso zdravo živilo,ker so predelane.Zato sem ji pa svetovala piščančje meso.
Pire si jaz naredim brez masla in mleka…samo “zmučkam”krompir.

Mi j e ušlo prehitro,
Kaj pa jajčka in špinača,kot je ena predlagala?
To se mi tudi ne zdi slabo 🙂

Nekako mi prihaja iz zadnjega dela možganov, kaj me nervira v življenju.
Služba – najprej odnosi. Komunikacija na psu, na koncu s(m)o krivi šibkejši. Ko ugotoviš, da je do tebe prišla trikrat potvorjena informacija, ker si ljudje, ki so zanjo zadolženi, v bistvu nagajajo.
Skušam se ogradit od tega.
Drugo – sodelavka, vsa lepa in zrihtana, ker ima v lajfu samo to, jaz pa v par puloverjih in hlačah, ker mi niti ni do nakupovanja, ker se slabo počutim v svojem (debelem) telesu. V omari pa en kup cunj iz suhih časov. Zdaj imam 15 kg več. Ugotovila pa sem, da me je podzavestno sram hujšati. Nimam poguma odklanjati hrano. Kot nimam poguma obleči nove obleke ali čevljev, ker ona vedno gleda, kaj imam. Ne maram slišati O, imaš novo? Imam predsodek pred tem vprašanjem. Pa imam par novih stvari, pa jih ne oblečem. Isto s hrano. Ne odklonim.

Bralka iz Kranja in čist en drug problem: ste morda omenila to na terapiji? Tole se pogosto pojavi pri našem delu… v bistvu gre v sam srž problema: nesprejemanje sebe (naučeno nekoč davno v preteklosti) in sorodnna pogojevanja, prisile in prepovedi, ki vplivajo na naše odločitve in izbire v življenju.

Pogovor pomaga.
Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I [email protected] I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Huh, ne, tega še nisem omenila, ker trenutno še ne hodim na terapijo, začnem drug teden, mi pa stvari hodijo po glavi. Tole z oblekami me preganja že vse življenje, pa mi nikoli ni bilo jasno, zakaj imam s tem tak problem. Da mi je pa nerodno hujšati, me je pa prešinilo te dni. Samopodobe pa nikoli nisem imela dobre, saj me nikoli nihče ni preveč hvalil. Dolga zgodba, mati bolna itd.

Mi je žal, da je tako, ampak dobra stran je, da s terapijo pričneš prihodnji teden. Res, če ti bo način dela ustrezal in se boš počutila dobro in varno s terapevtom/ko, življenje kar kmalu postane lažje in lepše.
Srečno!!!
Mirjana

Hvala, Mirjana!
Se javim. Saj prebiram tule vse vas!

jajčka in špinača za kateri obrok?
Pozdrav Mirjana

New Report

Close