Najdi forum

Ali kdo hujša z luninimi menami?

Hvala za TOP….
Lepo ,da si spala in ti želim še naprej,da imaš take noči “speče” 🙂

Punce kapo dol. Dobre ste in priznam, da me vedno bolj matra, da bi sama probala z vami klestit kg.
Prosila bi vas, če mi iskreno odgovorite koliko kg imate danes manj od tistega dne, ko ste se odločile za tak način hujšanja. Jaz se bojim, da bi z luno izgubila recimo 1,5 in bi jih vi istem tednu dobila nazaj 1,3 kg.

Lp

Bojim se, da v glavnem izgubljate vodo in mišice …
Nepopolna bejba, moraš spremeniti prehrano tudi ostale dni!

Kako ste danes punce?

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I [email protected] I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Ti povem mojo izkušnjo.
Ta dva posta sta me postavila na realna tla.Sem se zamislila ob čiščenju in ugotovila,koliko nepotrebnega balasta zaužijem vsa dan po nepotrebnem in sem zato spremenila prehrano in se počutim odlično.
Ne,nazaj nisem dobila nič.
Ne moreš pa se postiti dva krat na mesec,ostale dni pa ne pazit.

Ne izgublam mišic,ker tudi kar dosti migam…hoja v hrib,tek,kardio doma 🙂
Pa dosti beljakovin pojem.

Ne izgublam mišic,ker tudi kar dosti migam…hoja v hrib,tek,kardio doma 🙂
Pa dosti beljakovin pojem.

Gospa Mirjana,

Hvala za vaše vprašanje:-)
Jaz osebno se odlično počutim.
Me pa zanima vaše osebno mnenje glede posta.

Pred leti sem s postom izgubila cc16 kg.Držala sem se vseh lun v mesecu.
Pri polni ali prazni luni mi je šlo dol okoli 2kg,pri krajcih manj.
To pomeni,4 krat na mesec post.:-)
Seveda sem tudi manj in bolj premišljeno jedla,drugače bi bilo vse brezveze.
Ko sem shujšala in vse to opustila,sem vse dobila nazaj,pa še kakšnega zraven:-(
Zato sem se letos spet odločila za post,ker preverjeno deluje,če se ga držiš,kot je potrebno.
Pa ne z isto prehrano kot prej,ja pa migat je treba

Jaz sem izgubila 12 kg.
Nazaj jih v tem času nisem dobila:-)
Je pa res potrebno tudi druge spremembe narediti.

Fajn debata…

Jaz se držim men….ne čist tko,kot bi mogla,pa sem dala dol 8kg.
Ne držim lahke prehrane pred in po postu,sem pa začela migat,pa mal drgać jest,kruh,testenine,krompir…no way.

Drage dame,

kot ste mnoge ugotovile, ja. Post deluje. Seveda, da se dnevna energijska bilanca prevesi v manjko in s tem počrpa zaloge. Največ na račun tekočine v telesu. Da bi pa kako kozmično delovanje ali satelitski magnetizem vplival na dodatno izgorevanje nakopičenih maščob v telesu ni znanstvenih dokazov oz. je bila teza ovržena (beri: žal ::(( dokazano ne drži).

In kot ste mnoge tudi ugotovile, ne deluje post prav nič, če ne spremeniš prehranjevalnih navad, gibanja in življenjskega sloga v celoti. Oz. telo prvo hrano, ki jo zaužiješ po postu takoj spremeni v zaloge (ker ne ve, kdaj ga bomo spet stradali…) in tole je obrambni preživetveni mehanizem, ki se mu ne moremo izogniti. In lahko vodi v expresno nadoknaditev (ali celo povečanje) izgubljenih zalog. Zato je zelo pametno posebno pozornost posvetiti izbiri prvega obroka. +
In če v svoji dnevni življenjski rutini po “izteku lune” ne spremenimo ničesar, nas žal “hujšanje z luninimi menami” lahko (ni pa nujno, ker se lun držijo tudi ljude, ki imajo BMI v okviru normalega) v nekaj mesecih pridela še kak kilogram maščobe več…

Tole slednje je najtežje, ker zahteva spremebo globoko zakoreninjenih mislenih in vedenjskih vzorcev in navad. Kar je potrebno popraviti je: izboljšati odnos do sebe, spremeniti dodrugih ljudi in sveta na splošno. Ponavadi težo nekako zmanjšamo, centimeri se kar odštevajo, vzdrževati je hudo težko. Ker žal, debelost je, v psihološkem smislu, bolezen odnosov 🙁

Bravo! in borbeni klic zmagoslavja za vse, punce in fante, ki jim je to uspelo. Bodisi samim ali v skupini ali ob podpori strokovnjakov, ali kakorkoli… Vse je OK. samo, da deluje.

Vse dobro vam želim,
pozdrav Mirjana

PhDc. Mirjana Franković, spec. dipl. oec. transakcijski analitik - psihoterapevtka I [email protected] I www.mirjana.si I Pogovor pomaga. I 040 520 257

Točno tako,potrebno je spremeniti pfehrano in potrebna je rekreacija😀
Jaz hodim v fitnes 3 krat tedensko.
Shujšala sem 9 kg in niso se povrnili😁

Točno tako je,kot ste napisali.
Tudi jaz sem začela dobesedno delati na sebi in spreminjati miselne vzorce in prehrano.
Ppa ne boste verjeli….prvič v življenju sem pričela še rekreirati…joga,..pilates,..hitra hoja😛

Jat pa še čakam klik v glavi:-(

Da spremenim prehrano:-)

Upam,da ne bo bumeranga):

Se pa popolnoma strinjam z modelatorko foruma….tudi čustva in miselni vzorci so izredno pomembni pri vsem tem.

Pa še odcovor nepopolni…ne vem kaj že,včasih se mi vrne kakšen kg,sem p itak kriva sama zaradi zgoraj napisanega):

Jat pa še čakam klik v glavi:-(

Da spremenim prehrano:-)

Upam,da ne bo bumeranga):

Se pa popolnoma strinjam z modelatorko foruma….tudi čustva in miselni vzorci so izredno pomembni pri vsem tem.

Pa še odcovor nepopolni…ne vem kaj že,včasih se mi vrne kakšen kg,sem p itak kriva sama zaradi zgoraj napisanega):

No,evo,z vsem se strinjam,kar ste do zdaj napisale:-)

Ampak,naj povem,da se je meni življenje obrnilo “na glavo”.,ko sem se pridružila tej skupini:-)

Prvo kot prvo,na mene pa še ene dva ne spim):

Drugo pa je,da ponoči nič več ne jem:-)

To je pa za mene največji uspeh:-)
Plus,da mi kg letijo dol,verjetno zaradi nič hrane ponoči:-)

Ko se bo pa ustavilo,bom pa premislila o načinu prehranjevanja naprej:-(

Vem,da bo težko….pa še miganje vključiti…mi ravno ne diši:-)

Ampak,kjer je volja….je moč!

Pozdravljena in hvala za spodbudne besede in ti želim,da ti tudi sedaj rata izgubit kg..Ti pa dam en majčken nasvet.Ne zanašaj se samo na lunine mene,spremeni prehrano ,mene pa ti naj bojo samo v pomoč pri izgubi .
.Pred štirimi leti sem sama shujšala 30 kg sedaj se pa borim z zadnjimi.Od takrat se nisem zredila nič,nisem pa še na cilju.Takrat sem totalno spremenila prehrano in se je še sedaj držim.Če se vrneš na prejšnje prehranjevanje,dobiš vse nazaj,včasih celo duplo.Aja,pa migat sem takrat začela in to delam še danes.Pridobivam mišice,ki so težje od špeha in mi vaga včasih zopet stoji na istem mestu,ali pa pokaže kak kg več .Se mi pa vidno preoblikuje postava,je lepša.Je pa res,da manj,ko imaš za zgubit,težje gredo dol.

Prazna luna je v sredo 13.6.in se prične ob 21.45 h.Torej dan pred in po meni naj bo lahka hrana.Mislim,da bo lažje sedaj v tej vročini to izpeljati.Se mi katera zopet pridruži?

Zdaj grem pa v hrib,ko še ni tako vroče.
[/quote]

Oooooo…punce,kako sem vesela za vse in vsako posebej:-)

Hvala Ajdi pa Jelčici pa “kako zmorete do fitnesa”,…da peljete skupino naprej in ste super mutivatorke:-):-):-)

Zgornji link sem pripela za “nepopolno bejbo” in vse,ki jih karkoli zanima glede posta:-)

Zelo me veseli,da se je še modelatorka vključila v skupino in napisala dejstva,ki res držijo!!!

Jaz sem teh zadnjih pet kg že zgubila….tako,da….

Sedaj sem na kemo):

Punce,držte se in naj vam uspeva!

Oooooo…punce,kako sem vesela za vse in vsako posebej:-)

Hvala Ajdi pa Jelčici pa “kako zmorete do fitnesa”,…da peljete skupino naprej in ste super mutivatorke:-):-):-)

Zgornji link sem pripela za “nepopolno bejbo” in vse,ki jih karkoli zanima glede posta:-)

Zelo me veseli,da se je še modelatorka vključila v skupino in napisala dejstva,ki res držijo!!!

Jaz sem teh zadnjih pet kg že zgubila….tako,da….

Sedaj sem na kemo):

Punce,držte se in naj vam uspeva!
[/quote]

Ooooo….sej ne morem verjet….”pi…”
A res,kemoterapija???

Nimam besed…

Naj ti fajn prime….in čimmanj stranskih učinkov ti želim…

Ne morem verjet…res):)::-(

A ne no….:-(

Mi je res težko karkoli napisat….

Želim ti vse dobro❤

New Report

Close