Lunica polna, točna navodila za post je objavljala “luna polna danes” nekje na začetnih straneh te teme. V podrobnosti jaz ne vem. Vsekakor pa je dobro pred in po postu jesti lahko hrano. Ne da začneš post z obilnim kosilom 😉.
Kar se tiče daljšega posta je podobno. Če se postiš dalj časa je priporočljivo potem nekaj dni se privajat nazaj na normalno hrano, kar pomeni najprej surova hrana in šele nato naprej ostalo. Zdaj odvisno kako resno in kako po pravilih se boš postila.
Če je post daljši od 3 dni je pametno delat klistir. Ker se prebavila upočasnijo in potem ostanki obležijo v črevesju. Za eno, dvodnevni post mislim da ni potrebe.
Ni pa tako grozno, kot se sliši 😉.
Zdravo,
kot ti je že Štefka napisala so vsa navodila in priporočila na začetku teme.Nekatere so se držale celo en dan prej in en dan po postu z lahko hrano.
Sama se držim samo posta…. pred njim pa po njem pa lahka hrana.
Sem pa vesela,da nas je čedalje več in želim vsem lahek post brez “kriz”.Če jo boste pa imele pa tukaj napišite in se bomo spodbujale pa bo vsem lažje:)
Srečno vsem!
Bralka, zakaj pa se tehtaš zvečer? Meni se zdi, da teza zvečer še bolj niha kot zjutraj. Jaz se tehtam zjutraj, pred zajtrkom, po obisku kopalnice/wc ja, v spodnjem perilu.
Jaz sem ravno prišla iz dolgega sprehoda, 12 km. Super dan za tak izlet. Tudi moj mož pije pivo.. 😎
Zdaj pa čimprej spat, da ne bom preveč lačna.
Vem ja, da je zvečer več, mislila sem zdaj, ker se nisem ne zjutraj ne zvečer, pa če se zdaj, mogoče vidim razliko do jutri zvečer, ker jutri mam v planu bolj samo juho pa solato. Res sem bila tako utrujena, da me je kar zmanjkalo. No ja. Bom že. Upam, da se bo vseeno kaj poznalo!
[/quote]
Seveda se bo poznalo. Lepo počivaj!
Bravo ancika! Je kar zanimivo a ne, sploh če si v tako dobri družbi 😉