Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva
Imam srečo, da so mi pred par meseci vrata montirali. Niso mi pa zmontirali digitalnega kukala in ni bila uporabljena švicarska ključavnica, ki sem jo plačal. Ko so mi monterji montirali vrata so me vprašali, če sem dolgo časa čakal na vrata. Po pravici, so oni mene za montažo čakali več mesecev, ker stanovanje ni bilo še pripravljeno za montažo. Hvala bogu kod vidim sem jih še pravočasno poklical, da mi pridejo zmontirat. Sedaj tudi razumem, zakaj so me monterji to vprašali in zakaj mi že dva meseca ne odgovarjajo, kdaj mi mislijo zmontirat še digitalno kukalo in mi zamenjat ključavnico. In ravno danes je prišel mi sosed povedat, da je en drugi sosed dobil obvestilo o stečaju podjetja in tudi on kot vsi že plačal avans v celoti naprej. V stečajni masi pomoje ne bo nič, lahko se pa direktorja tudi civilno toži. In lahko bi ljudje naredili skupinsko tožbo proti njemu. Mogoče pa on ima kakšno lastnino, čeprav v to dvomim in mislim, da se je ne stečaj lepo pripravil, da nima verjetno na sebe več nič razen spodnjih gat….
Za vse, ki smo v istem sranju predlagam, da se zberemo na enem naslovu za lažjo izmenjavo infomracij.
Res je, normalno bi bilo tako, da se 2 stranki dogovorita, pogodbeno zavežeta in potem obe izpolnita svoje obveznosti. Kupec Valu denar kot v predračunu, Val kkupcu vrata v kvaliteti, roku… kot dogovorjeno. Žal v Sloveniji pogosto ni tako. Eni so res nesposobni in pripeljejo firmo v stečaj, eni so nateguni. Eni se pa prelevijo v nategune, ko jim gre slabo (očitno imajo v sebi nategunski gen, ki se razvije v specifičnih siuacijah). Največkrat pa nastradajo stranke, ki podzavestno verjamejo, da bo vse ok in podzavestno prelevijo odločitev na druge oz “padejo” na marketiške trike (sosed priporočil, reklama, prezentacija na sejmu, popust…)
Jaz sem pred kratkim gradil hišo. Vse dobavitelje, ne le tiste, ki sem jim plačal vnaprej, sem prečekiral. Če firma ni bila stabilna, ni imela referenc, se zanjo nisem odločil. Avans sem plačal samo tam, kjer sem imel res velike koristi (visok dodaten popust). Z dvema, kjer je bil avans, sem imel težave. Eden jih je reševal zelo profesionalno. Drug z malo težavami, ampak smo se zmenili. V enem primeru sem izbral tudi enega izvajalca brez nekih referenc in finančnimi težavami, ampak sem mu kot osebi zaupal. Ni dobro naredil, pa še zamujal je, tako, da sem mu potem plačal manj, tako da sem bil na koncu tudi jaz ok (raje bi seveda, da bi naredil vse kot je bilo zmenjeno in bi mu vse plačal).
Kaj vam preostane? Izbrati nova vrata in jih ponovno plačati, prej pa mnogi žal še malo privarčevati. Iz stečaja ne bo ničesar. Iz tožbe za goljufijo ne bo ničesar. Sem pa slišal, da je 1x ena “nategnjena” stranka enega takega nateguna pretepla, kar je sicer kaznivo dejanje (odsvetujem), ampak se je ta stranka vseeno odločila za to, saj je dobila neko kratkotrajno zadoščenje. Nategun pa je bil nekaj časa v gipsu. Pa še nekaj, stranka je imela srečo, da ta nategun ni bil še hudo maščevalen tip, ki bi na “nategnjeno” stranko ali bližnje poslal kakšne gorile.