Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva

Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva

NI!!!

ker so šli danes v stečaj od denarja pa bom videl k…

POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani,

čeprav našim razlogom morda v teh časih, ko vsa podjetja gledajo le na svoje koristi, ne boste povsem verjeli, vam kljub temu z veliko žalostjo sporočamo, da so dogodki v našem podjetju v zadnjih dneh, zaradi spleta nesrečnih okoliščin, krenili tako narobe, da nam ni preostala druga pot, kot podati vlogo za stečaj. Več kot štirideset let smo bili vodilno podjetje na področju protivlomnih vrat, zdaj pa smo se znašli v položaju, ko smo prisiljeni podjetje zapreti, kar bo pomenilo tudi, da nekaj naročenih vrat, med njimi tudi vaših, ne bomo mogli dobaviti. Iskreno se vam opravičujemo, ker nismo opravičili vašega zaupanja in vam sporočamo nekaj informacij zaradi česa je do vsega skupaj prišlo in glede našega upanja, da vam bo na koncu povrnjenih čim več sredstev, ki ste jih za vrata vplačali.

Začetek težav našega podjetja sega sicer kakšnih osem let nazaj, ko so nam kriza v gradbeništvu in stečaji velikih gradbenih podjetij, kot so bili Vegrad, GPG, Imos in vrsta drugih, s katerimi smo sodelovali, pobrali ogromno sredstev (nekaj sto tisoč evrov), kar nas je takrat skorajda pokopalo. Ker smo bili podjetje z zaposlenimi mladimi družinami, odvisnimi od tega zaslužka, smo vztrajali in se vsa naslednja leta borili, da smo s kakovostnim delom uspeli ostati vodilno podjetje za protivlomna vrata z najboljšimi vrati na trgu.

Vendar pa to kljub vsemu ni bilo zadosti. Letos spomladi nas je začela spremljati nesreča, kakršne v vsej svoji zgodovini nismo poznali. Ves čas pomladi in preko poletja v jesen, smo imeli na bolniški odsotnosti zaradi poškodb pri delu in raznih drugih vzrokov, kar polovico naših monterjev, zaradi česar smo si nabrali kar veliko zamudo z dobavami. A smo verjeli in delali na tem, da bomo vse težave uspešno odpravili.

Vendar pa se je poleg tega, iz povsem nepojasnjenega razloga, v poletnih mesecih nepričakovano, glede na prejšnja leta, zelo zmanjšala še prodaja, kar nas je v začetku jeseni, poleg zamud, pahnilo še v finančne težave. Pa tudi to bi še nekako premostili, če nam ne bi ravno zdaj, v zadnjih dneh, naš glavni dobavitelj vrat, z novimi zaostrenimi pogoji poslovanja, onemogočil, da bi bili sposobni vrata dobavljati še naprej. Naše podjetje preprosto ni bilo dovolj močno, da bi se lahko obdržalo ob spletu vseh teh okoliščin, ki so se pojavile tako nenadoma in sočasno, zato nam ni preostalo drugega, kot da podamo vlogo za stečaj.

Po naših predvidevanjih se bo z naslova terjatev, ki jih imamo še odprte do svojih kupcev in prodaje naših osnovnih sredstev (kombiji, lesno obdelovalni stroji in druga oprema), nabrala količina sredstev, ki bo lahko pokrila vsaj del z vaše strani vplačanih sredstev. Natančnih ocen žal ne moremo podati. Stečajni upravitelj, ki bo določen v kratkem, vas bo o stanju obvestil.

Ker smo se morali izseliti tako iz našega salona v BTC kot tudi iz prostorov najetih na Langusovi ulici v Ljubljani, vam trenutno drugače kot s tem dopisom žal ne moremo nuditi več informacij.

Resnično nismo eno tistih podjetij, ki bi se načrtno okoriščalo z denarjem svojih strank. Vse opisane težave so se pojavile tako nenadoma in sočasno, da nanje nismo mogli biti pripravljeni in žal nismo imeli druge poti, kot da se le v nekaj zadnjih dneh odločimo za tak korak. Zavedamo se, da to ne more biti opravičilo in razumemo vaše razočaranje in jezo, saj ste nam zaupali težko zaslužen in privarčevan denar. Borili smo se do konca, tudi za naše službe, in imeli najboljše namene. Vendar, kot kaže, to ni vedno dovolj in žal moramo podjetje zapreti, skoraj trideset naših sodelavcev pa bo moralo na zavod. Nismo znali in zmogli poiskati drugačne rešitve.

Iskreno upamo, da boste dobili nazaj čim več vplačanih sredstev. Ves čas našega obstoja smo se trudili poslovati na najvišji mogoči etični ravni, na koncu pa se nam je primerilo to, da zdaj izgleda, kot da smo se želeli le okoristiti. Hudo nam je in globoko se vam opravičujemo.

Direktor Gregor Vrhovnik in kolektiv podjetja VAL marketing d.o.o.

Tudi sama sem dobila isto sporočilo. Nič ne moreš narediti. Lahko gres v civilno tozbo, ker ce je d.o.o v stecaju direktorja direktno ne mores terjati. Najprej bo svoje od stecajne mase dobila drzava in vsi ostali upniki. Cisto na koncu smo mi. Ni ne bo ostalo za nas, ker se nikoli ni.

Kar lahko naredimo je samo to, da jih damo v medije, oddaja Preverjeno je kot na mestu za te zadeve. Sama razmisljam o tem da bi pisala urednistvu. Ce ne druga, bi javnost izvedela, kaj se dogaja in ta clovek ne bi v zivljenju vec mogel odpret se tretjega podjetja, ki bi ga spravil na rob in s tem vse male ljudi. Namrec pred val marketingom je imel podjetje vrata val v skofljici. Ta forum je bil razlog da sem zacela brskat po informacijah na spletu ker sem vrata narocila maja in jih do danes niso zmontirali in me tako s podobnim nategovanjem jajcali do danes.

Ce je kdo na forumu odvetnik pa naj se tisti kaj pove ce se da morda vseeno kaj narediti.

Miren vecer vsem.

Jaz sem za to, da se da v javnost, že zaradi tega, da se ne bi še kdo opekel z njimi ali pa kom drugim. Jaz sem vrata vplačala konec marca, in se bojim, da bomo ostali brez denarja. Ne razumem pa, kako nismo čisto nič zaščiteni? Pa kakšen je to sistem, ki dovoljuje, da od svojih pošteno plačanih vrat ne dobim nazaj nič oz. le majhen del, če bo sreča. Pa to so bili moji prihranki, denarja nisem ukradla.

Vidim, da nas je veliko, ki so na opeharili. Predlagam, da se združimo, ker več kot nas je močnejši smo. SLOVENIJA MAFIJSKA DRŽAVA

a na FN nja primer odpremo kakšno skupino, da bomo lažje komunicirali?

Ne bi bilo slabo, da se organiziramo, sicer se pa jaz brez problemov predstavim na tem formu z imenom in priimkom, saj sem oškodovan s strani enega od mnogi lopovov(direktorjev) v tej naši pravni in socialni SLOVENIJI..

Tudi meni ni problem.
Najbolj grozno mi je ta nemoč, pa da je to sploh možno. Kako ni na banki nekega mehanizma, da bi te opozorili, da ima podjetje kar naprej blokiran račun (tudi septembra 2017 med drugim) ali pa enega od računov, pa to da si šele potem na vrsti za poravnavo, ko je itak že vse razdeljeno.

aja, pa še to. A ste opazili, da njihove FB strani ni več, pa tudi njihova spletna stran je izginila. Jih NI VEČ

Bojim se, da smo tudi mi izbrisani, ne obstajamo, sedaj, ko so nam pokradli denar

Še ena enaka zgodba, kot vsi ostali. Nasedel sem konec marca, ko so v “akciji, kot je ne bo več” ponujali še za 100 € cenejša vrata. Verjetno so vedeli, da je to zadnja akcija, na kateri bodo še nategnili ljudi. Kot berem tu na forumu, nas je kar nekaj takih, ki na vrata čakamo od marca, aprila. Glede na to, da je že njihov oglednik porabil več kot en teden, da je prišel pogledat vrata, predvidevam, da so imeli velik naval in na limanice dobili kakšnih 100 strank. Če računamo, da so njihova vrata bila v povprečju 1.000 € je to 100.000 €. Če bo šel kdo do novinarjev mora poudariti, da tu ne gre za običajni stečaj, ampak gre za goljufijo, saj je bilo takrat direktorju podjetja očitno že povsem jasno, da nihče od nas vrat ne bo videl. Pred leti sem govoril z enim direktorjem, ki se je malo preveč razgovoril. Rekel je, da enostavno spraviti podjetje v stečaj, moraš bit pa nadarjen, da lahko podjetje dobro spraviš v stečaj. Tale direktorček vala mora biti očitno kar dobro nadarjen. V žep je pobasal 100.000 € popotnice in zaprl dol firmo. Mislim, da je to očitna goljufija in da bi mu sodišče zato moralo soditi, ne pa samo, da zaprejo dol podjetje, on pa lahko spet nadaljuje.

Še nekaj. Kolega, ki je bolj v gospodarstvu, me je opozoril, da je verjetno direktor vse, kar je ostalo vrednega v podjetju, že prepisal na novo ustanovljeno podjetje, tako da v stečajni masi ne bo ČISTO NIČ. Toliko o tem, če je slučajno kdo upal, da bo kaj dobil. Aja, in če še ne veste, podjetje ima 1.600.000 € neporavnanih obveznosti.

Aja, pa še to. Ko so mi tik pred zdajci skenslali ta drug termin montaže (22.9.2017), sem jih čez nekaj dni klicala za nov termin. Zgodbo si lahko predstavljate: na e-pošto niso odgovarjali, na telefonu (na katerikoli številki) je se oglašala le ena in ista ženska, ki te ni prevezala nikamor, češ da so vsi blazno zasedeni, nazaj me niso poklicali. Zato sem šla v četrtek 28.9. osebno na sedež podjetja na Langusovo 13. Sem bila kar šokirana, ko sem videla ta “salon”, ki je bil v eni podrtiji, štekarji so viseli ven iz sten. Sem govorila z direktorjem, ki mi je spet napletel zgodbice o bolanih in poškodovanih monterjih. Na koncu sem uspela dobiti nov datum montaže: 19.10.2017. Opazila sem, da je bila njegova zaposlena, ki je delala tam, skoraj na robu joka in v blazni zadregi in da me ni nikoli pogledala v oči. Direktor pa mi je dal celo roko in rekel, da upa, da bomo sedaj pa kmalu uredili zadevo z vrati. Samo to lahko rečem: za bruhat. V podzavesti pa mi je bilo od tistega obiska dalje jasno, da se mi ne piše nič dobrega.

Kje lahko dobim tega Gregorja Vrhovnika, da ga naučim kozijh molitvic.
pripis:
OBLAST LJUDSTVU

Ima kdo kakšen njihov kontakt, razen uradnih, ki so itak izklopljeni?

Sami naivneži, ki vnaprej vplačujejo še nedobavljeno….vas kriza res ni nič izučila?

V poslovnem svetu se dogaja, da kakšno podjetje propade, da pa ste vi denar izgubili ste si pa čisto sami krivi….nekatere lekcije so pač dražje.

a si član tega podjetja, da se ti zdi nemorala normalna? Taka podjetja tudi svojim podizvajalcem ne plačajo. aja, ne naredi, dokler ti ne plačajo

Ali ima kdo dostop do Financ? Je že članek o stečaju notri
https://www.finance.si/8860965/VAL-Marketing-v-stecaj-Kaj-ce-so-od-vas-pobrali-avans-za-dobavo-vrat?cctest

Glede na komentarje, ki smo jih zasledili na forumih do konca avgusta in so bili, generalno gledano dobri, smo se odločili za nakup njihovih vrat. Vrata so bila plačana v sredini septembra. Zavestno zavajanje in kraja.

monterji niso bili plačani–>monterji dali odpovedi–>naročila padla zaradi slabih montaž/ zaradi ne montaž–>dobavitelj zaostril pogoje, ker ni bilo naročil–> …–> povzetek “opravičila” GJ Vrhovnika

Tudi mi smo plačali 100% avans. Ko se je bližal dobavni rok, smo dobili prvo obvestilo direktorja, da zamujajo z dobavnim rokom. Montaža je bila prestavljena na 6.10.2017. Danes pa je prišlo po pošti pismo z obvestilom o stečaju. Tudi jaz sem vzela dopust za montažo. Denarja ne bomo verjetno nikoli več videli. Tole je bilo vse planirano v naprej, ko se je že vedelo, da z vrati ne bo nič, so še vedno objavljali akcije. So pa vsi, ki imajo že nekaj let njihova vrata hvalili le te. Zato smo se tudi odločili zanje. Škoda, ker nismo prej preverili Ajpes, glede blokade Valovega računa.

New Report

Close