Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva

Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva

Po 75 dneh so vrata montirali, res so lepa in kakovostna. Splačalo se je počakati. Monterji so bili korektni, lepo so naredili.
Reklamacija edino zaradi okrušenega betona okoli vrat – res grdo zgleda, saj sta 2 veliki luknji okoli štokov), in okrušena vrata okoli kukala. Reklamacijo naj bi rešili v 2 tednih, bomo videli, če bodo…

Firma Val je dobila ime po tem, ker je bila prva stranka bivša od modrega vala, pa so morala bit res močna in kvalitetna vrata, ko je puhoglavca zabrisala ven, da ni nazaj prišel.

reklama za Val :-))

Pozdravljeni,

naročilo pri podjetju VAL vrata močno ODSVETUJEM!! Po pregledu vseh ponudnikov, smo bili na ponudbo, dizajnom in komunikaciji z gospodom, ki je prišel v predogled izjemno zadovoljni.

Plošča pa se je obrnila po tem, ko smo vrata dejansko naročili. V dogovorjenem tednu montaže niso niti obvestili, da z montažo ne bo nič. Komunikacija je bila katastrofalna. Oglašali so se samo v klicnem centru, kjer niso vedeli nič, klicev niso prevezovali, obljubljali so, da dobimo vrnjen klic. Klica od nikoder.

Skratka, KATASTROFA. Vrata so prišli montirat 3 mesece po dogovorjenem roku, spet … nepopolna montaža. Prišli so brez nekaterih delov in se ponovno opravičevali… V drugem tednu po 5 mesecih od dogovorjenega roka za montažo pričakujemo končanje montaže.

Za 1500 € bi pričakoval vsaj normalno komunikacijo. Pod črto. PORAZNI SO! In iskreno nam je žal, da smo nasedli marketingu nekoč očitno dobrega podjetja, danes pa samo blede sence nekdanjega slovesa.

Matej

Tudi nam so zamujali z montažo vrat za dva meseca. Montaža je bila opravljena dobro – ampak vseeno so pomanjkljivosti. Po poslanih ignoriranih emailih in neuspešnih klicih jih bom prijavil na tržno inšpekcijo saj za pošteno plačanih 1300€ nisem dobil popolno opravljene storitve. Nimam več živcev, naj se oni ukvarjajo z njimi.

Spet ignoriranje s strani podjetja. Že tako smo čakali 4 mesece na vrata, popravke bi imeli narejene v eni uri ampak gospoda je preveč zaposlena. Drugega kot tržna inšpekcija ne preostane.
Sicer vrata so res lepa, ampak vse ostale zadeve – in komunikacija in tehnična podpora so porazne. Če bi se še enkrat odločala, se za Val zagotovo ne bi več odločila, žal.

Komunikacija je KATASTROFALNA!
Do montaže še ni prišlo, ker naj bi bili vsi na bolniški, po drugi strani pa še niso pripravljena s strani proizvajalca.
Kdaj in ako bodo zmontirana in ali so v redu pa še ne morem oceniti.
Upam, da bom dobil svoja plačana vrata.

Vsem, ki razmišljate o protivlomnih vratih VAL, toplo priporočam, da nikar nasedati pompozni reklami in sladkim besedam. Imam katastrofalno izkušnjo in za moj pojem so navadni goljufi.
Prijazni in odzivni so samo dokler ne iztržijo avans (najraje 100 %), takoj nato pa poniknejo, ne odzivajo se ne na pošto, ne na telefon. Ko ni ne vrat ne vplačanega denarja in jim zagroziš s tožbo ti direktor pošlje neko neresno opravičilo, češ da imajo smolo (dobesedno), ker jim italjanski dobavitelj ne dobavi robe. Zaradi vsega navedenega odstopiš od pogodbe in poskusaš dobiti vrnjen denar preko izvršbe, vendar ugotoviš, da imajo blokiran račun. Avans sem vplačal aprila meseca, danes smo sredi septembra pa ni ne vrat ne denarja. Skratka roke proč od te firme.

Bežite stran od tega podjetja!!!! Že več kot pol leta čakamo, da nam do konca uredijo popolnoma RAZKOPANA vrata, NIMAM BESED, POPOLNOMA SMO RAZOČARANI IN BESNI!!!! ČE bi se kdo rad odločil za njih, me kontaktirajte in pridite pogledati naša vrata, ki jih imamo v nedokončanem stanju že več kot pol leta. Zadeve rešujemo preko odvetnikov. ZA TO PODJETJE NOČEM VEČ NITI SLIŠATI, NITI NOČEM VEČ VIDETI NJIHOVIH VRAT, KI JIH MORAM SEDAJ VSAK DAN PRESTOPATI!!!!!

DA JE TO MOŽNO LETA 2017 V SLOVENIJI!

Kako mi je žal, kot sem dolga in široka, da nisem prej našla tega foruma, ker sigurno NIKOLI ne bi naročila vrat pri tem podjetju. Dogajajo se mi popolnoma enake stvari, kot so opisane tu.

Polno ceno vrat sem plačala že v začetku aprila 2017. Na predračunu je bil rok dobave 2-3 mesece. Tudi pri meni so bili vsi medeni in prijazni do plačila. Montaža se je seveda zavlekla. Najprej naj bi jo imela 19.8.2017, pa sem na dan montaže dobila SMS od nekoga, ki se je podpisal, kot njihov direktor, obvestilo, da sta 2 monterja zbolela!!! Sedaj vidim, da se jim to pogosto dodaja. Ali pa je samo priročen izgovor!!!

Smo se potem zmenili za drugi datum, 22.9.2017. Dan pred montažo dobim SMS od njihovega direktorja, da so pri sestavi vrat ugotovili, da je bila moja letvica med poplavo v skladišču uničena in da morajo naročiti novo. In da me bodo o novem terminu obvestili naslednji dan (petek) ali pa v ponedeljek. Ne duha ne sluha o kakšnem klicu, e-mailu ipd. Sem jim napisala mail, če je že kaj znan termin, pa seveda nisem dobila odgovora. Sem poklicala na njihov center, kjer mi je oseba, ki je sprejela klic, rekla, da me bodo poklicali nazaj. Seveda se to ni zgodilo in vidim, da je to pogosta praksa. Potem sem napisala mail osebi, ki me je pred odločitvijo o nakupu tako prijazno zasipala s ponudbami. Tudi nobenega odgovora. Sem klicala na tel. št. osebe, ki se predstavlja kot direktor, in ne odgovori. Ali je zasedeno, ali pa odzvoni do konca.

Po prebranem na tem forumu me je sedaj prav strah, če bom sploh prišla do vrat. Kakšno grozno nasprotje je to v primerjavi s podjetjem, ki mi je menjalo plinski bojler. Tudi sedaj po izvedenih delih so odzivni, pokličejo, pomagajo po mejlu.
A obstaja možnost, da iztirjam vplačan denar nazaj?

Ali imate sedaj vrata že zmontirana? Upam, da je tako! Preberite si mojo zgodbo malo višje. T

Pred dvemi leti so mi montirali vrata (takrat sem rekel nikoli več) z velikimi mukami. Zamujala dobava, ni bilo okovja, varnostna vodila niso bila prava itd…

Letos sem naročil nova vrata za nov objekt pri BKM-u v Semiču. Odzivno, na datum naročila sem izvedel za datum montaže. Skratka pohvale vredno!!!

Zaključek: VAL nikoli več!

Pozdravljeni,
Verjetno so vrata Val in delovci kvalitetni, kar pa se tiče datuma montaže so prava katastrofa. Aprila smo vplačali avans. V pogodbi piše, da je rok za montažo 35 dni. Do danes 28. september vrat še nismo dobili. Če želite vrata v doglednem roku se ne odločite za njih, tudi nekaj živcev vam bo prihranjeno. Že dvakrat so nam tik pred dogovorjenim rokom preko SMS-a odpovedali montažo in sta mi šla dva dni dopusta že v prazno. Za družine z manjšimi otroci pa je dopusta vedno premalo. Sedaj ko berem forume vidim, da nisem osamljen primer. V tem času, bi lahko že koga dodatno zaposlili, če imajo vedno težavo z roki.

Prvi dopis smo dobili junija, da imajo probleme z dobavitelji.

2. dopis julija:
Spoštovani,
kot smo Vas že ovbestili z dopisom, ki ste ga prejeli pred časom, smo imeli v zadnjem obdobju težave z roki dobave nekaterih modelov vrat, med katerimi so bila žal tudi Vaša, zaradi česar je prišlo do zamud z vgradnjo. Ker s strani proizvajalca vse do danes nismo prejeli povsem natančnega termina kdaj Vam bomo vrata lahko prišli vgraditi.
Prav danes pa smo s strni proizvajalca vrat končno prejeli dobre novice, da je težava zaradi katere je prišlo do zamude odpravljena, ob tem pa smo prejeli tudi terminski načrt dobav.
Žal zamude z dobavami vrat ne bomo mogli odpraviti takoj, še posebej , ker se je vse skupaj pokrilo še z obdobjem rednih letnih dopustov v oddelku montaž, zato bi Vam bili zelo hvaležni, če bi lahko sprejeli termin vgradnje vaših vrat v obdobju med 21.8 in 8.9. Znašli smo se v stiski, ko bi resnično radi ustregli vsem, ki ste nam zaupali, vendar žal kljub najboljši volji tega ne zmoremo.Za vse neprijetnosti povzročene z zamudami se vam v imenu podjetja opravičujem in se Vam zahvaljujem za razumevanje, saj na težave, ki so pripeljale do zamude, nismo imeli vpliva in jih nismo mogli predvideti.

SMS na dan montaže začetek septembra:
Spostovani, zal vam sporocamo, da sta nam danes zbolela kar dva monterja (se vceraj tega ni bilo mogoce predvideti). Do zdajle sem iskal resitev, a ker zal ni poti, da bi lahko nadomestil manjkajoce ljudi, danes zal ne bomo mogli priti na montazo vasih vrat. Oglasili se vam bomo s predlogom novega datuma. Opravicujem se vam, vendar takih okoliscin zal ne moremo predvideti v naprej, zato vas tudi sele danes obvescamo o tem, nimamo pa nobenih rezerv, ker je tako ze kar nekaj sodelavcev monterjev na bolniski od prej. Zelo veliko smole imamo v zadjih tednih s tem. Lep pozdrav. VAL, Gregor Vrhovnik, direktor podjetja

SMS en dan pred montažo (28.septembra) ob 22.30 uri .
Spostovani, zaradi prevelike zasedenosti vam nisem uspel sporociti prej in tudi upal sem do zadnjega, da mi ne bo treba. Vendar pa vam moram zal sporociti, da imamo se naprej obupne tezave z bolniskimi odsotnostmi nekaj nasih nosilnih monterjev, brez katerih zelo tezko oblikujemo zanesljive ekipe za montazo vrat. V hudi stiski smo in nas zal tudi jutri zjutraj k vam ne bo. S ponedeljkom se nekaj monterjev vrne in odtlej bo lazje. Upam, da nam boste dali moznost, da koncno zadevo zakljucimo v enem od naslednjih dni. Zelo hudo mi je, ker se zavedam, da smo vam enkrat montazo ze odjavili. Prosim oprostite in lp. VAL, Gregor Vrhovnik, direktor

Upam, da sem vam olajšala nadaljno odločitev.

Lp Tatjana

Mi smo zelo zadovoljni z Val vrati, top kvaliteta! Res da smo čakali malo dolgo, ampak se je res splačalo – kdor čaka dočaka.

Pozdravljeni,
Verjetno so vrata Val in delavci kvalitetni, kar pa se tiče datuma montaže so prava katastrofa. Aprila smo vplačali avans. V pogodbi piše, da je rok za montažo 35 dni. Do danes 28. september vrat še nismo dobili. Če želite vrata v doglednem roku se ne odločite za njih, tudi nekaj živcev vam bo prihranjeno. Že dvakrat so nam tik pred dogovorjenim rokom preko SMS-a odpovedali montažo in sta mi šla dva dni dopusta že v prazno. Za družine z manjšimi otroci pa je dopusta vedno premalo. Sedaj ko berem forume vidim, da nisem osamljen primer. V tem času, bi lahko že koga dodatno zaposlili, če imajo vedno težavo z roki.

2. dopis julija:
Spoštovani,
kot smo Vas že ovbestili z dopisom, ki ste ga prejeli pred časom, smo imeli v zadnjem obdobju težave z roki dobave nekaterih modelov vrat, med katerimi so bila žal tudi Vaša, zaradi česar je prišlo do zamud z vgradnjo. Ker s strani proizvajalca vse do danes nismo prejeli povsem natančnega termina kdaj Vam bomo vrata lahko prišli vgraditi.
Prav danes pa smo s strni proizvajalca vrat končno prejeli dobre novice, da je težava zaradi katere je prišlo do zamude odpravljena, ob tem pa smo prejeli tudi terminski načrt dobav.
Žal zamude z dobavami vrat ne bomo mogli odpraviti takoj, še posebej , ker se je vse skupaj pokrilo še z obdobjem rednih letnih dopustov v oddelku montaž, zato bi Vam bili zelo hvaležni, če bi lahko sprejeli termin vgradnje vaših vrat v obdobju med 21.8 in 8.9. Znašli smo se v stiski, ko bi resnično radi ustregli vsem, ki ste nam zaupali, vendar žal kljub najboljši volji tega ne zmoremo.Za vse neprijetnosti povzročene z zamudami se vam v imenu podjetja opravičujem in se Vam zahvaljujem za razumevanje, saj na težave, ki so pripeljale do zamude, nismo imeli vpliva in jih nismo mogli predvideti.

Spostovani, zal vam sporocamo, da sta nam danes zbolela kar dva monterja (se vceraj tega ni bilo mogoce predvideti). Do zdajle sem iskal resitev, a ker zal ni poti, da bi lahko nadomestil manjkajoce ljudi, danes zal ne bomo mogli priti na montazo vasih vrat. Oglasili se vam bomo s predlogom novega datuma. Opravicujem se vam, vendar takih okoliscin zal ne moremo predvideti v naprej, zato vas tudi sele danes obvescamo o tem, nimamo pa nobenih rezerv, ker je tako ze kar nekaj sodelavcev monterjev na bolniski od prej. Zelo veliko smole imamo v zadjih tednih s tem. Lep pozdrav. VAL, Gregor Vrhovnik, direktor podjetja

Spostovani, zaradi prevelike zasedenosti vam nisem uspel sporociti prej in tudi upal sem do zadnjega, da mi ne bo treba. Vendar pa vam moram zal sporociti, da imamo se naprej obupne tezave z bolniskimi odsotnostmi nekaj nasih nosilnih monterjev, brez katerih zelo tezko oblikujemo zanesljive ekipe za montazo vrat. V hudi stiski smo in nas zal tudi jutri zjutraj k vam ne bo. S ponedeljkom se nekaj monterjev vrne in odtlej bo lazje. Upam, da nam boste dali moznost, da koncno zadevo zakljucimo v enem od naslednjih dni. Zelo hudo mi je, ker se zavedam, da smo vam enkrat montazo ze odjavili. Prosim oprostite in lp. VAL, Gregor Vrhovnik, direktor

Lp Tatjana

Pozdravljeni,
Verjetno so vrata Val in delavci kvalitetni, kar pa se tiče datuma montaže so prava katastrofa. Aprila smo vplačali avans. V pogodbi piše, da je rok za montažo 35 dni. Do danes 28. september vrat še nismo dobili. Če želite vrata v doglednem roku se ne odločite za njih, tudi nekaj živcev vam bo prihranjeno. Že dvakrat so nam tik pred dogovorjenim rokom preko SMS-a odpovedali montažo in sta mi šla dva dni dopusta že v prazno. Za družine z manjšimi otroci pa je dopusta vedno premalo. Sedaj ko berem forume vidim, da nisem osamljen primer. V tem času, bi lahko že koga dodatno zaposlili, če imajo vedno težavo z roki.

2. dopis julija:
Spoštovani,

Lp Tatjana

Pozdravljeni,

2. dopis julija:
Spoštovani,

jaz sem celoten znesek vrat plačala že konec marca in vrat še danes nimam. Nov rok (tretji) za vgradnjo je sredina oktobra.
Točno tak SMS sem jaz na dan montaže dobila, kot vi (datum: 25.8.2017). In tudi takrat sta točno tisti dan 2 monterja zbolela. Žal imam občutek, da samo copy-paste pošiljajo, vsem enako. Na telefon ne odgovarjajo, prevezat te na odgovornega ne želijo. Vedno dobiš le odgovor, da te bodo poklicali nazaj. In te NIKOLI ne pokličejo. 1 dan pred drugim terminom montaže (22.9.2017) sem ponovno prejela SMS, da montaža odpade.
Zanima me, ali je sploh kdo imel izvedeno montažo vrat meseca avgusta ali septembra???

POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani,

čeprav našim razlogom morda v teh časih, ko vsa podjetja gledajo le na svoje koristi, ne boste povsem verjeli, vam kljub temu z veliko žalostjo sporočamo, da so dogodki v našem podjetju v zadnjih dneh, zaradi spleta nesrečnih okoliščin, krenili tako narobe, da nam ni preostala druga pot, kot podati vlogo za stečaj. Več kot štirideset let smo bili vodilno podjetje na področju protivlomnih vrat, zdaj pa smo se znašli v položaju, ko smo prisiljeni podjetje zapreti, kar bo pomenilo tudi, da nekaj naročenih vrat, med njimi tudi vaših, ne bomo mogli dobaviti. Iskreno se vam opravičujemo, ker nismo opravičili vašega zaupanja in vam sporočamo nekaj informacij zaradi česa je do vsega skupaj prišlo in glede našega upanja, da vam bo na koncu povrnjenih čim več sredstev, ki ste jih za vrata vplačali.

Začetek težav našega podjetja sega sicer kakšnih osem let nazaj, ko so nam kriza v gradbeništvu in stečaji velikih gradbenih podjetij, kot so bili Vegrad, GPG, Imos in vrsta drugih, s katerimi smo sodelovali, pobrali ogromno sredstev (nekaj sto tisoč evrov), kar nas je takrat skorajda pokopalo. Ker smo bili podjetje z zaposlenimi mladimi družinami, odvisnimi od tega zaslužka, smo vztrajali in se vsa naslednja leta borili, da smo s kakovostnim delom uspeli ostati vodilno podjetje za protivlomna vrata z najboljšimi vrati na trgu.

Vendar pa to kljub vsemu ni bilo zadosti. Letos spomladi nas je začela spremljati nesreča, kakršne v vsej svoji zgodovini nismo poznali. Ves čas pomladi in preko poletja v jesen, smo imeli na bolniški odsotnosti zaradi poškodb pri delu in raznih drugih vzrokov, kar polovico naših monterjev, zaradi česar smo si nabrali kar veliko zamudo z dobavami. A smo verjeli in delali na tem, da bomo vse težave uspešno odpravili.

Vendar pa se je poleg tega, iz povsem nepojasnjenega razloga, v poletnih mesecih nepričakovano, glede na prejšnja leta, zelo zmanjšala še prodaja, kar nas je v začetku jeseni, poleg zamud, pahnilo še v finančne težave. Pa tudi to bi še nekako premostili, če nam ne bi ravno zdaj, v zadnjih dneh, naš glavni dobavitelj vrat, z novimi zaostrenimi pogoji poslovanja, onemogočil, da bi bili sposobni vrata dobavljati še naprej. Naše podjetje preprosto ni bilo dovolj močno, da bi se lahko obdržalo ob spletu vseh teh okoliščin, ki so se pojavile tako nenadoma in sočasno, zato nam ni preostalo drugega, kot da podamo vlogo za stečaj.

Po naših predvidevanjih se bo z naslova terjatev, ki jih imamo še odprte do svojih kupcev in prodaje naših osnovnih sredstev (kombiji, lesno obdelovalni stroji in druga oprema), nabrala količina sredstev, ki bo lahko pokrila vsaj del z vaše strani vplačanih sredstev. Natančnih ocen žal ne moremo podati. Stečajni upravitelj, ki bo določen v kratkem, vas bo o stanju obvestil.

Ker smo se morali izseliti tako iz našega salona v BTC kot tudi iz prostorov najetih na Langusovi ulici v Ljubljani, vam trenutno drugače kot s tem dopisom žal ne moremo nuditi več informacij.

Resnično nismo eno tistih podjetij, ki bi se načrtno okoriščalo z denarjem svojih strank. Vse opisane težave so se pojavile tako nenadoma in sočasno, da nanje nismo mogli biti pripravljeni in žal nismo imeli druge poti, kot da se le v nekaj zadnjih dneh odločimo za tak korak. Zavedamo se, da to ne more biti opravičilo in razumemo vaše razočaranje in jezo, saj ste nam zaupali težko zaslužen in privarčevan denar. Borili smo se do konca, tudi za naše službe, in imeli najboljše namene. Vendar, kot kaže, to ni vedno dovolj in žal moramo podjetje zapreti, skoraj trideset naših sodelavcev pa bo moralo na zavod. Nismo znali in zmogli poiskati drugačne rešitve.

Iskreno upamo, da boste dobili nazaj čim več vplačanih sredstev. Ves čas našega obstoja smo se trudili poslovati na najvišji mogoči etični ravni, na koncu pa se nam je primerilo to, da zdaj izgleda, kot da smo se želeli le okoristiti. Hudo nam je in globoko se vam opravičujemo.

Direktor Gregor Vrhovnik in kolektiv podjetja VAL marketing d.o.o.

Jaz sem tudi ravnokar dobila to sporočilo. Kako so lahko od nas pobrali denar, če so pa vedeli, da bojo šli v stečaj.
Kaj bomo naredili? A ma kdo kakšen nasvet, kaj lahko naredimo. Prosim za pomoč

New Report

Close