Ali je firma Val protivlomna vrata zanesljiva
Tudi pri nas zaenkrat podobna izkušnja.
Vrata naročena in plačana na začetku septembra; rok vgradnje 30 dni. Seveda dobimo nekje na začetku oktobra po pošti obvestilo, da vrata še niso prišla h njim in bodo pri njih nekje proti koncu oktobra. Na začetku novebra nič, nakar po našem tečnarjenju po telefonu in mejlu novo pisno obvestilo, da bodo vgradili vrata konec novembra in seveda, da nas bodo 1 teden pred tem obvestili, da se dogovorimo za točen datum vgradnje.
No, danes je novembra praktično konec in ni ne duha ne sluha o novih vratih.
…
– montaža z enomesečno zamudo
– fanta sta bila ok, prijazna, obvladala delo
– prag je bil narobe izdelan (na srečo nič hujšega)
– nov prag sem čakal 2 meseca, namesto 2 tedna in imel z reklamacijo enake izkušnje kot nekateri drugi na forumu (odzivni čas, ne pokličejo nazaj,…)
Kdor ne verjame napisanemu in se še odloča za nakup vrat, naj sam pokliče na Val, se predstavi kot fiktivni lastnik vrat in prijavi neko reklamacijo. Garantirano en mesec od njih ne bo nobenega odziva.
Nato naj se odloči ali bo kupil pri njih vrata ali ne.
Val podjetje odsvetujem vsem, ker tako neprofesionalnega odnosa še nisem doživel. Vse vredu dokler ni plačano, nato pa tisoč izgovorov. Imam naročena in plačana vrata od konca novembra 2016, do sedaj jih še nimamo. Vse skupaj kaže na poslovno goljufijo, katero bom prijavil policiji in poskušal iztirjati vračilo plačila z izterjavo.
SAMO STRAN OD TE FIRME!!!
Septembra 2016 sem tam naročila vrata, jih takoj v celoti plačala in potem…..nič. Novembra sem dobila obvestilo, da imajo težave s podizvajalci in bo vse malo kasneje. Vrata sem seveda želela imeti pred prazniki, vendar je to bila utopija. Priklicati ne moreš nikogar, ker imajo tam skupno centralo z neko žensko, ki bi ji prej lahko rekel truplo kot človek. Sprašujem se, kako lahko tak človek ima delovno mesto. Pove ti, da bo sporočila in bodo poklicali nazaj. Tega klica pa nikoli ni. Po vztrajnem klicanju, grožnjah v telefon sem končno dobila kontaktno osebo in obljubili so, da bodo 3.1. prišli vrata vgradit. Trije korektni monterji so prišli, vrata vgradili, vendar brez kukala in cilindra, ki sem ga plačala. Sedaj imam neko začasno verzijo. Od 3.1. do danes, 14.2., se nihče ne oglaša. Zdaj niti telefona več ne dvignejo. Poslala bom uraden dopis za reklamacijo, potem pa jih bom prijavila na tržno inšpekcijo. KUPUJTE DRUGJE!
Ista ista zgodba pri nas. Vrata plačana 4 mesece 2x pestavijo montažo! Sedaj končno vgrajena ampak nisem prepričan ,da so točno taka kot so bila naročena. Namesto naročene ključavnice je gor cenejša , kličeš za reklamacijo nihče ne pokliče nazaj. Katastrofa od firme. Ali so vam menjali ključavnico?? Lp
Nakup pri podjetju Val Marketing ne priporočam tudi svojemu največjemu sovražniku.
15.11.2016 smo naročili Val vrata plačali vnaprej ker je bila akcijska cena. Od plačila do izmere je minil zelo kratek čas (par dni), potem pa se je začelo. Pred plačilom so rekli da imajo dobavni rok od 20 do 30 delovnih dni kar nam je ustrezalo saj smo prenavljali stanovanje. 20.12.2016 smo dobili pisno obvestilo da proizvajalec zamuja z izdobavo nekaterih modelov vrat in da bodo le ta prišla v prvi polovici Januarja 2017. 13.2.2017 (pretečenih 65 delovnih dnevih od datuma plačila), so končno prišli monterji zmontirali so samo delno, ker naj nebi imeli pravih letvic za obleč podboje in tudi notranja stran vratnega krila je bila poškodovana, monterja sta bila prijazna in naredila zapisnik ter odšla. Po dveh tednih po nevem kolkih klicih sta prišla druga dva monterja, eden od njih (UROŠ) zelo neprijazen in neprofesionalen, najprej namestil prag na prag pa namestil stranske letve, ki štrlijo iz zunanje stran 3 cm iz zida dal zaključne letve in rekel da bo te 3 cm zasilikoniral, prag je ožji od podboja iz zunanje strani za 2cm tako da se vidi stari podboj. Ker se oče ni strinjal z narejenim, ga je monter napadel, češ koliko vrat je moj oče zmontiral in koliko on, da že 15let montira in tako naprej in norel po hodniku v bloku. Nakar je pustil nedokončana vrata in odšel. To se je dogajalo 27.2.2017, po nevem kolkih klicih in obljubah do danes ni prišel še nihče. Vmes je prišel še nek njihov vodja pobral točne mere in obljubil da bodo prišli v petek 10.3.2017 to popravit, vendar ni bilo nikogar tudi na telefon se nihče več ni oglaša. V ponedeljek še enkrat pokličem potem pa naprej z drugačnimi ukrepi.
Sama vrata so vredu vendar montaža in odnos zaposlenih je pa katastrofalen.
Lp
Denis
Nam so jih lani zmontirali in smo super zadovoljni. Res so zamujali z montažo, to jim je očitno hiba, tu že večkrat omenjena. Drugače pa so vrata vrhunska, božansko lepa, vsak se vpiči vanje, ko jih zagleda in jih ne more prehvalit. izolacija odlična, varnost odlična, izgled odličen, delovanje vrat do danes brezhibno.
tako da jaz bi jih še enkrat kupila, ne bi oklevala za sekundo, tako lepih, varnih in cenovno ugodnih vrat še nisem videla nikjer.
Mi imamo tudi val vrata z digitalnim kukalom. Po enem mesecu se je pokvarilo kukalo. Pol leta smo klicali da naj pridejo zamenjat kukalo in vedno so bili neki izgovori, npr da so kukala iz kitajske prišla vsa v okvari in čakajo novo pošiljko, itd… tudi noben nas ni klical nazaj, čeprav je njihova telefonistka obljubila da nas pokličejo…. zamenjali so nam šele po prijavi na tržno inšpekcijo v roku enega tedna, prej pa nič od nič. Na tržni inšpekciji so nam rekli da imajo veliko prijav glede vala…
Tako da vam svetujem, če želite imeti rešeno reklamacijo jih prijavite na tržno inšpekcijo…
Lp
Vsi, ki so kritizitala in vse kar so prekritizirali se je zgodilo tudi meni. Vrata so ok. Montaza ni bila ok (ne more prag gledati 2 cm v hodnik iz ene smeri…oni pa recejo, da to zato, ker je pri nas cel hodnik kriv…pa vprasam ce za žago pa se niso slisali. No pote. So se spomnimi, da to obstaja in tezavo resili). Z montazo se sedaj nisem zadovoljna ampak se mi z njimi enostavno ne da vec izgubljati zivcev 🙂 zamujali so 2 meseca, neko zakljucno letvico so nato nosili se dva meseca. Na telefon jih ne dobis, nategujejo kdaj pridejo in kdaj te bodo poklicali….katastrofa! Sosedu so pri Vovkotu naredili za 200eur drazje a vse BP in vse v roku. Val nikoli vec!
Zaradi nekaterih prejšnjih kritik smo bili ob nakupu vrat malo zaskrbljeni, ampak z veseljem poročam, da so bile skrbi odveč 😀 Vrata so vrhunska, montaža izvedena brezhibno (edino rok je bil z nekaj zamude). Fantje so po montaži še vse lepo počistili in prijazno pokazali, kako se uporablja HD PHOTO kukalo. Mi smo imeli čisto pozitivne izkušnje in ne morem drugega kot priporočati Val!
Jah jaz nisem ravno zadovoljen. Na vrata sem cakal vec kot pol leta. In sedaj so mi montirali vrata, ki se odpirajo napacno. Torej po 7 mesecih cakam, da mi montirajo prava vrata. Lepo bi bilo, da bi me obvestili kdaj bodo prisla.
Nimam tezav s cakanjem sest mesecev, moti me ker lazejo ko vedo, da imajo ogromne zamude. Rok so mi prestavili trikrat.
Tudi sama imam z vrati Val neprijetno izkušnjo. Vrata sem plačala konec marca (100% avans), rok dobave in montaže do 45 dni. Do danes (16. 6.) vrat ni, izgovarjajo se na zamudo dobave, zadnja 2 tedna na maile sploh več ne odgovarjajo. Bojim se, da bodo vrata zmontirana tako ”nafušano” kot opisujejo na forumu. ČE bomo sploh dobili vrata. Do plačila so zainteresirani in odzivni, po tem ko dobijo plačilo pa totalno neprofesionalen odnos.